Jump to content

Moto Zajednica

Sombrero

Članovi
  • Broj tema i poruka

    9
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Sombrero

  1. Evo i ja da dodam nesto.U decembru sam iz svice doterao Yamahu Majesty 125 2004 god.Troskovi su sledeci.250e prevoz,carina 150e,ulazni papiri na granici oko 50e,80e amms.15e prevod saobracajne.I 360 din ovlascenje kod notara da moze da ga carini u moje ime.Carina zavisi koliko vredi po katalogu a ne koliko si ga platio.Ja sam za moj dao 250e.Takodje obavezo ti treba kupoprodajni ugovor.Ako kupujes od pravnog lica treba da lupi pecat na ugovor.Posle toga ti ostaje samo registracija.To su troskovi.Pozdrav
  2. Zdravo kolege opet ja,imam veliki problem s motorom.Juce smo se ja i drugar provozali motorom mozda nekih 3km i od jednom se upalila lampica za temperaturu.Stao sam ugasio ga i sacekao 20 min i upalio ga i nastavio sam do kuce.Lampa se nije ugasila proverio sam nivo antifriza na maxsimum je ni malo ne fali ujedno sam i proverio ulje u agregatu i falilo je malo dosipao sam.Tek ujutru sam ga upalio i to jedva odma se upalila lampa i vise nije se gasila.Koliko god da sacekam da se oladi i kad ga upalim odmah se pali lampica.Danas je stojao 5 sati i kad sam ga upalio nije se upalila odma lampica tek na prvu rupu se opet upalila.Inace ja i drugar imamo oko 220 kg to je bio prvi put da sam povezo nekog a ujedno i zadnji.Ne znam sta da radim dal se nije nesto zapusilo ili mozda vodena pumpa nece.Unapred zahvalan za svaki savet.Takodje kad sam se vozio s drugarom nije hteo bez gasa da radi tj ugasio se na semaforu,a sad trese nenormalno u ler gasu.
  3. Hvala kolega ujutru cu da probam ,znam da sam malo dosadan ali stacu kad sam novajlija.Pozdrav
  4. Jos jedno pitanje ne mogu da otvorim prokleto sediste,stavim kljuc okrecem na levo ali nece da se otvori a pre transporta iz ch se otvaralo.Milsim da su ovi sto su ga prevozili zeznuli nesto e sad kako mogu ja da otvorim sediste ?
  5. Hvala kolega na jako korisnim informacijama.Imao bih jos jedno pitanje treba da zamenim ulje u diferencijal kupio sam nisovo ulje 80w90 API GL5,pa me zanima jel moze da posluzi? Procitao sam da se menja na 12.000km ali posto sam uzeo 1l odna cu malo ranije da menjam jer sam svestan da je malo losiji kvalitet ulja u pitanju.
  6. Pozdrav kolege.Imam 3 pitanja.Kad vozim cuje se nesto neka buka kao avion da police,menjao sam gume i predja nije izbalansirana jel mozda zbog toga ili lager na prednjem tocku otiso?Drugo pitanje jel yamaha majesty 125 2004 god ima filter ulja? I trece kad sam menjao antifriz sipao sam g11 zeleni jel necu da imam neke probleme zbog toga da znam dal da ga zamenim i sipem g12 ako je potrebno.Unapred hvala na svakom odgovoru.
  7. Hvala vam kolege mnogo ste mi pomogli,jel mogu antifriz za kola da sipem u njega?
  8. Zdravo svima pre 2-3 nedelje sam kupio skuter yamahu majesty 125 2003 god na nevidjeno tj iso deda da ga vidi (jer je kupljen u ch) i kaze da je dobar medjutim je druga prica.Pogledao sam mu posudu od hladnjaka koja je skroz prazna ne znam dal ima nesto u hladnjaku (Lampicu za veliku temperaturu nije upalio) sva sreca predhodni vlasnik ga nije palio 2-3 meseca a kod mene je paljen 2 puta po 1 minut pa se nadam da mu nista nece fali.Sad mi treba vase misljenje jel je mozda hladnjak pukao ili je mozda nesto drugo.Na koliko se menja vodena pumpa ?.I posto trenutno nema nista u posudi dal da mu sipem antifriz dok na prolece ne pogledam sta mu je tacno sa hladnjakom.Takodje sam primetio posto sam ga spustio par metra niz brdo da tocak mnogo trese i kad sam ga pomerio levo desno video sam da ima malo luft.Dal je do lezajeva ili do neceg drugog.Unapred zahvalan za svaki odgovor.Inace motor ima 28.000 km.
  9. Zdravo kolege bajkeri,zovem se Marko i iz Jagodine sam.U 4 razdredu osnovne prvi tomos uff presrecan,posle toga kinez off road i malo po ulici,posle toga Aerox 100 kubika osecaj kao da sam Rossi.Nakon toga duza pauza pa od pre par dana Maxi skuter Yamaha Majesty tako da sad cekam letoo kao i vecina vas.Toliko o meni pozz
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja