Jump to content

Moto Zajednica

Zuba87

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1652
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Zuba87

  1. Zuba87

    GSP

    Остало и теби прошлогодишње боловање. Али ћеш га искоритити када гране сунце
  2. Zuba87

    GSP

    Где год сам радио, државно, приватно, иста прича. Све једно је где ћеш отићи, јер са временом провалиш гомиле небулоза које те доводе до лудила.
  3. Код регистрације једино не жалим то осигурање, коштало ме црвену месечно - вреди. Све таксе и остале глупости коштале још толико, е то жалим што морам да плаћам.
  4. Истина је, кајаћеш се брзо. Искрсне неки повољно од познатог продавца, а бежи ти из А2 категорије за пола киловата... То се често догађа. Период задовољства А2 категоријом је 2 године. У сваком случају, са срећом!
  5. Разлика између вожње по путу и ван истог је огромна, сви ти штитници који иду преко одеће ће ван пута одрадити посао. На путу... Баш и не. Први ударац да, али даље иде клизање, преклапање ноге мотором, гуљење коже... Чак и при малим брзинама. На 20-30 на сат сам клизао десетак метара. Мотор и дуже. Ок, скутер. Да није био гладак асфалт, био бих огуљенији свакако (ок, не бих ни пао да није гладак), а и овако сам наредних недељу дана пазио како спавам. Ништа није наивно како делује.
  6. И да му одврнете све шрафове на десним точковима.
  7. Није било на стању комплета.
  8. Увек ме је занимало зашто неко ко има средњу школу завирује у џеп онога ко је 7-8-10 година гулио дупе по слушаоницама, амфитеатрима, чекаоницама, читаоницама, волонтирао по болницама, нагледао се и напипао лешева, органа и гована? Свако може да заврши школицу за то и да има милионе. Док таксиста не може да постане свако. Не дозвољава еснаф. Нема познавања града.
  9. Ако држава испуни обећано, а то је да се успостави директна линија са Кином, биће им урађено више од 75% посла, без да су прстом макли. Остаје им само мало да се потруде и да направе добру причу.
  10. Онда нека укључе ротацију, без ње су као и сваки други учесник у саобраћају.
  11. Имам Нагоју 701 уместо фабричке и мало је бољи пријем, предаја исти ђаво. Имам и неке као за возила, велике, са каблом до станице, користио сам једном, нисам видео бенефите и одустао.
  12. Сада сам из аутобуса видео мотоцикл који је преврнут и лепо уништен предњи део. Делује ми да се кретао из смера града ка Зрењанину и да му је мали плави аутомобил одузео предност. На око 100 метара након Лидла је скретање између два ресторана, доста кућа има иза у тој уличици. Све што сам још успео да видим су два полицијска возила, један цивилни мотоцикл и возача тог мотоцикла у шоку како прича са полицијом. Надам се да ће неко имати вести о томе како је мотоциклиста и јавити да је добро.
  13. Ово што он тражи, планина, температура и домет, је проблем и за професионалне ручне радио станице, а камоли за Баофенг. Бојим се да ништа иоле повољно не би могло да одговори захтевима. П. С. Баофенг УВ 9 Р је гломазнији и лошије урађен од УВ 5 Р. Једино не знам који би новији пандан оној 82 могао да буде и какав је? Та 82 је била боља од УВ 5 Р.
  14. Zuba87

    TDM Srbija

    А добро, јасно је, Швајцарци пишу прву регистрацију код њих као датум производње, па се то онда даље провлачи и код нас. Вечито око тога неке главобоље
  15. Zuba87

    AliExpress

    Колико коштају, па се исплати ризиковати? Визири за кациге у радњама су заиста прихватљивих цена, а у случају "Не дај Боже" ситуација могу много некога да оштете, направе инвалидом... П. С. За 2-3 године ми је свега пар комада прошло кроз руке. Једино ако су паковали у кутије па да се не провали по облику.
  16. Искрено сумњам да је истина. Нема места у затворима ни за озбиљнија дела. Силне криминалце који хоће да одслуже враћају са врата затвора. Не може у ИНСТИТУЦИЈУ тек тако да се уђе!
  17. Zuba87

    AliExpress

    Знам да има више десетина људи којима је стизало, некима и по више комада, сваки је, неким чудом, у једном комаду стигао до нас. Чак и када су стварно путовали из Кине.
  18. Zuba87

    AliExpress

    А и те веће фирме могу само да те исплате и ништа више. Иако су и саме свесне да ће ти то највероватније нешто касније стићи. Пошто је након Короне било јако тешко организовати транспорт, почели су да отварају магацине свуда по Европи (вероватно и свету), да би смањили перипетије. Тако данас имамо Мађаре и мислим, не држите ме за реч, не радим више на том одељењу, да транспорт иде површином (камион, у теорији може и воз, али...). Они, због исплативости, чекају да се напуни шлепер, па онда шаљу. И тако данима нема ништа, па нагрне гомилетина.
  19. Zuba87

    AliExpress

    Зато што не иде баш тако. Ако се пошиљка не прати, онда се не зна у којој је врећи. Ако се не зна у којој је врећи, онда није ни битно која је врећа у ком авиону. Они нагађају. А шта ако у том првом авиону није било места за врећу у којој се налази та пошиљка? Стало је 26 палета, али 4 нису. Које пошиљке су остале на аеродрому, а које су полетеле? Стигне 26 палета на транзитни аеродром. Ту преседају на авион до последње дестинације. Стане у авион 17 палета. Још 9 их је остало да чека следећи лет на коме има места. Дакле, истог дана послате пошиљке. Неке су још на полазном аеродрому, неке на транзитном, а неке су већ код примаоца. Шта ће Кинез да напише? Па да су све стигле. Боле га уво да се зајебава са било чиме, он је послао и пошто, у савршеним условима, то има времена да стигне, он пише да је све стигло, а ти се жали коме хоћеш.
  20. Zuba87

    AliExpress

    Реално, опет не читаш шта ти пишем. Пошиљку, ако причамо о обичној пошти, не скенира нико. Тако да су сва та праћења глупост, измишљотина.
  21. Zuba87

    AliExpress

    И опет у круг, причате о томе као да су вам све пошиљке икада наручене нестале. Овако могу само о системским стварима да говорим, а ту је више него дебилно помислити да вам неко краде милионе пошиљака.
  22. Zuba87

    AliExpress

    Може и тако да се каже, али тиме се пиша по поштеним и вредним радницима.
  23. Zuba87

    AliExpress

    Pa barem da se pojasni da je problem u Carini, mada verujem da je pošta odgovornija jer je pitanje koliki deo uopšte dolazi fizički u dodir sa nekim iz carine. У чему је проблем? Као и у свему у овој земљи, нема довољно радника.
  24. Zuba87

    AliExpress

    Уопште не креће из Кине, не знам да ли је 2% пошиљака из Кине сада. А ни пре короне није више од 70% полазило из Кине. Да претпоставим да причаш о обичним пошиљкама, јер је за препоручене други систем и онда праћење скоро да постоји све време. Они дају тај неки број, махом "LP" и гомила цифара. Под тим бројем, да није Али експрес платформе, не би ни у једној пошти у свету нашао било коју пошиљку. Као и до појаве Алија, убаци се у врећу, дође, разврста, поштар ти донесе. Замисли, некада нису постојали рачунари, а постојала је пошта. Скоро већу глупост нисам чуо. Замисли да Франкфурт мора свако писмо које прође кроз њихов аеродром да скенира, цела светска популација би била недовољна да се то уради. Не видиш. Ако изузмемо баш велике пакете, све остало долази у врећама са више (десетина, стотина) пошиљка и док се не отвори (а то је на аеродрому строго забрањено!), нико не зна шта је унутра. Њега не занима јер му је то изговор да те откачи, а не зато што он по било ком правилнику било које поште у свету може да потврди да је пошиљка уопште кренула, а камоли стигла. Да, хаоса ту има, али ви нисте ни свесни колико због тог хаоса добро пролазите. Замисли да је све под конац, па да ти свако писамце са робом отварају и лупају пдв и трошкове отварања? Ем би било скупо, ем би чекао на пошиљку далеко дуже него сада. Какво појашњење да тражи? Па седе људи на истом одељењу и заједно раде на том разврставању, отварању, паковању...
  25. Zuba87

    AliExpress

    @cikamikeово је све прилично добро образложено, уз пар грешака, које не чине велику разлику крајњем кориснику, те нећу компликовати даље.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja