Jump to content

Moto Zajednica

shokee

Članovi
  • Broj tema i poruka

    9
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: shokee

  1. Sto duze razmisljam, sve vise mislim da ce asfalt biti verovatno mnogo vise nego sto planiram (a crnogorski asfalt slobodno moze da se kategorise kao off-road) , a vidim da se to cesto desi..taj offroad bi bio male razdaljine, verovatno retko. Doguram do ivice asfalta i jos malo, pa dalje pesice, da ne zaboravim kako se koriste noge Nije mi zurba pa cu dati sebi jos 10-15 dana da razmotrim sve pluseve i minuse. Za sada Honda prednjaci. Jos jednom hvala svima na savetima!
  2. Moram da ti priznam da si razumeo i sumirao moje probleme (ako se uopste mogu nazvati problemima ) bolje od mene _
  3. U pravu si za saranje, mislim da sam dobio sve potrebne odgovore koje sam trazio, a i mnogo dobrih saveta. Hvala svima, a nas druzenje ce tek poceti!
  4. Hvala svima na odgovorima, a sta mislite sto se tice sezone? Do kojeg perioda generalno vozite? Nov-dec?
  5. Razumemo se u potpunosti. Nisam agresivne prirode, vec dosta smiren. U sustini hteo bih da uzivam u voznji i razgledanju krajolika (a i bavim se fotografijom), pa ja sve to vise zamisljam kao kombinovanje strasti jelte - priroda, motor i fotografija. Plan mi je bio da uzmem nesto novo i vozim ga bar 5 godina - otprilike 80-90% bi bila solo voznja nakon sto steknem iskustva, tako da mislim da ne bih imao zelju za necim vecim (mada koliko vidim po pricama to jednostavno tako ide), a i gledam da bude ekonomicno na duze staze, u smislu potrosnje/registracije itd.
  6. U pravu, nisam to pomenuo. Vozio sam dugo vremena skuter 50 cc po gradu, a i cesto od prijatelja beverly 300 (imam A kat). Cenim tvoj savet, a nisam ni pomisljao na to (voznju u dvoje) ukoliko bih ga sad uzeo, vec tek sledece sezone. S obzirom da nisam vozio nista osim skutera, tretirao bih sebe kao da prvi put sedam na motor, samim tim polako ucio i vozio manje prometne trase kako bi bolje osetio motor. Slazem se da ima vremena za sve, pa samim tim i smatram da je sad pravo vreme jer samo finansijski nezavistan a za par godina ko zna. To me dovodi do druga dva pitanja: 1. Da li je zaista suludo kupiti ovaj motor nov ( oko 6600e)? Znam da se verovatno ljudi nece sloziti sa ovom idejom, ali ja sam jedna od tih "budala" koji imaju taj fazon. 2. Smatrate li da je druga polovina avgusta kasno u sezonu za kupovinu istog, ili da sacekam sledece prolece? Jos jednom hvala svima na odlicnim savetima i idejama.
  7. Hvala na cetvrtoj potvrdi! S obzirom da ste sve svi slozili oko izbora, mislim da mi je ocigledno sta izabrati. Imate li neke predloge za top box i ostalu dodatnu opremu, ili stock oprema? Hvala svima jos jednom!
  8. Pa u sustini, to bi vise bilo kroz CG leti, zaliv i slicno..Ko se vozio tim predelima znace da su u pitanju putevi sa mnogo krivina gde ne moze da se predje 60 km/h..Verujem da to ne bi bio problem za masinu sa motorom ninje 300..
  9. Pozdrav svima, Vec neko vreme se interesujem za kupovinu motora. Vozim auto od 18-te god (sad mi je 26), i mislim da je pravo vreme za kupovinu motora jer nemam zelju da divljam vec da izbegnem letnje guzve i odem ponegde sa devojkom. Leto provodim u Herceg Novom gde je motor moranje za bilo sta, a jesen/prolece na relaciji BG-NS. Mislim da mi najvise leze adventure touring, i to ove manje verzije. Dosta sam citao o ovom VX300, i zvucao mi je kao prava stvar za mene - trazim nesto ispod 500cc, da mogu da vozim po gradu ali da vikendi od po 100-200-300 KM ne budu problem, cak i do BGa 2 puta godisnje.Bio sam odlucan da kupim ovaj model dok nisam otkrio hondu koja je nesto slicnjo sa dodatnih 200cc. Koliko sam mogao da zakljucim po informacijama po netu, i nema neke razlike vece, generalno smatram da je 300 cc dosta za CG i SRB i razgledanje krajolika, a putevi su uglavnom krs. Cini mi se da je Kawasaki u prednosti zbog veceg prednjeg tocka (19 in) i manje kilaze. Ja sam 180cm/80 kg, a leti mi dosta znaci da mogu lagano da manevrisem jer je saobracaj haotican. Medjutim, Honda je za nijansu skuplja a obezbedjuje dodatnih 200cc. Potrosnja im je slicna kao i ergonomija.. Voleo bih da me iskusniji vozaci posavetuju u izboru ili eventualno predloze nesto trece (izbegao bih bilo sta preko 500cc ). Hvala i pozdrav!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja