Jump to content

Moto Zajednica

Moto servis JOCA

Članovi
  • Broj tema i poruka

    41
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

3 Pratilaca

O članu Moto servis JOCA

  • Rođendan 03.09.1992.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Barajevo
  • Motocikl
    Samo BMW e39 520i :-)

Poslednji posetioci profila

1486 profile views

Moto servis JOCA's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

92

Reputacija u zajednici

  1. Ja bi posle verglanja skinuo svecice i baci pogled na njih. Ako su mokre,osusi i ocisti pa probaj opet ili stavi neke druge ako imas ispravne Ako su suve proveri nivo goriva u karburatorima i ja bi stavio filter vazduha
  2. Imao sam pojacan skuter GY6 na 70ccm ali sam sipao uvek polusintetiku 10w40.To je sasvim dovoljno a mineralno ja licno ne bi sipao jer se ipak vrti..
  3. 1. Godiste motocikla koji ste vozili: 1999 godiste 2. Vrijeme provedeno na motorciklu: Imam ga vise od godinu dana ali je slabo vozen zbog drugog motora i zato sam presao samo 3000 km za sad. 3. Sta mi se dopada: Udoban,dobro se pokazao generalno,dobar za putovanje,nije veliki potrosac.Par puta sam merio potrosnju sa suvozacem i svaki put je 5.5 lit na 100 km kombinovane voznje.Kad sam sam oko 5 a ne vozi se penzionerski ali i ne divljam nesto..Nema problema sa strujom i nije kvarljiv inace. Agregat je odlican,uz redovnu zamenu ulja i filtera moze dosta da predje. 4. Sta je moglo biti bolje: Nemam neku zamerku,mozda da je malo jaca prednja kocnica.. 5. Moj utisak: Odlican odnos cene i kvaliteta,pouzdan i dobar kako za pocetnike tako i za iskusne.
  4. Nesto tu ne stima..Cim on nema onaj sraf za stelovanje smese i ne moze sa filterom da radi,neko se tu zezao sa glavnom diznom ili necim drugim.. Svi ti skuteri traze fabricki filter kao i motori normalno..cim ne moze da radi sa fabrickim filterom vazduha onda je problem do karba najcesce.. I da,zamenom klipa tj. dizanjem kubikaze na 60 ili 70 ccm ne dobija se puno veca krajnja brzina,vec se dobija veca snaga,bolje vuce i lakse nosi dvojicu..
  5. Ako je sauh ispravan onda je do stelovanja samo.. Ako nije skoro ciscen onda je najbolje da se skine i lepo ocisti..Zna svasta da se nakupi u karbu i vrlo moguce da je ler dizna zapusena.
  6. Ako karb preliva,onda najcesce bude da neke truncice prodju kroz filter goriva i zbog toga iglica koja zatvara dovod goriva u karburatoru ne moze zatvori lepo.. Mozda je sama iglica losa,stara,pa ne dihtuje 100% i onda moze da preliva.. Dok se ne otvori,ne mozes znati sta je tacno problem.. Stelovanje karburatora dolazi na kraju,posle ciscenja..Ne vredi da stelujes smesu ako su prljavi.. Jbg,ovako preko tastature je tesko nekome da pomognes..Ako ne resis problem pozovi me pa da probamo preko telefona aako nesto moze.. 066-070-610
  7. Druze sad sam u guzvi ali ako ne resis problem mozemo da se cujemo..Nisam bas u Bg-u ali nije puno daleko,u Barajevu sam..pozdrav
  8. Dobro su i jedan i drugi,pa sad koji ti se vise svidi njega kupi ili koji je u sto boljem stanju za te pare. Suzuki je prostija masina,jednostavnija ali proverena i kvalitetna.Nema mana i bice dovoljno da na vreme radis servis i naravno da se motor ne zapusti. Ja vozim katanu 600 99 godiste i motor je odlican,malo trosi,udoban,gabaritan pa mozemo i mi koji smo 190 i malo preko da ga vozimo a da se ne grcimo kao nekim manjim F motorima. Honda je po meni a verujem i ostalima lepsi na prvi pogled,moderniji,atraktiviniji.O kvaliteti isto nema sta da se kaze.Do sad sam cuo samo da ga hvale.Licno ga nisam imao pa ne mogu da ti kazem nista vise kao npr za Katanu koju vozim i koju sam sredjivao za sebe. Sa druge strane ne treba da te brine nesto puno nabavka delova jer ako kupis odrzavan motor,male su sanse da ti nesto crkne..mislim to se desava i na dosta novijim motorima ali to je normalno,desi se.. Na kraju je na tebi da odlucis i po meni,kao sto sam napisao gore,kupi za te pare onaj motor koji je u sto boljem stanju i neka je sa srecom
  9. To da..ali moze i brzom postom da se posalje ako je u drugom gradu.. Sa druge strane na ovaj nacin ako se peskira treba dosta vremena i moze nesto sitno..probao sam davno i ne pije vodu.. Naravno ko ima vremena i volje moze..podrzavam svaciji trud i rad..nekad i ja volim da se bakcem sa nekim starim delom i da ga sredim a neko bi to bacio i kupio nov..
  10. Bez maske i naocara ne pokusavati..u stvari treba odelo komplet jer je prljav posao i leti pesak na sve strane ili soda sta se vec koristi.. Na kraju nije puno para da to uradi neko ko se sa time bavi ali ko ima volje i vremena moze i sam,pa polako..
  11. Sredjujem ga za sebe i zelja mi je odavno da imam jedan takav motor u dobrom stanju. Sto se tice slika,potrudicu se..ipak nije lako kad su masne ruke da sve ispadne dobro..slikanje mi je bilo u drugom planu ali u narednom periodu cu imati vise vremena pa mogu lepo i da slikam ono sto radim..
  12. E sad ide ciscenje,pranje,farbanje itd itd..ali polako..bice zanimljiva zima
  13. Polako se odvaja motor od rama Sad je agregat na redu
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja