Jump to content

Moto Zajednica

EmirF121

Članovi
  • Broj tema i poruka

    24
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Brčko

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

EmirF121's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

14

Reputacija u zajednici

  1. Pozdrav svima, je li BMS u Zemunu i dalje No1 za sjedista? Imate li jos iskustava? Neko jeftiniji i blizi Brckom?
  2. Cijena Tracera GT u Sloveniji je 12.500 €. https://m.yamaha-motor.eu/si/products/road/motorcycles/sport-touring/mt09trgt/ @candromero Hvala ti na pozivu, pokušat ću doći iako sam tanak sa vremenom. Pisat ću ti na fb ako stignem.
  3. Našao sam lijek za sve one probleme o kojima sam ranije pisao. Izgleda da ova mašina voli obrtaje i agresivnu vožnju... Nakon nekoliko dana agresivnije vožnje Tracer se preporodio, dosta uglađenije radi, manje vibracija, ljepše šalta i td. Znači, nemojte ga maziti i bit će ok. Što se tiče ovjesa meni je taj dio ok. Kočnice bi po mom mišljenju trebale bolje "gristi", ali možda se to da popraviti drugim pločicama kako Nermin kaže.
  4. @Pirotehnicar Ako budem išao u BL javit cu se pa se nađemo usput. @Skiboban Pa nije Obrenovac tako daleko. Možda bih mogao do tebe pa odemo do Beograda da kupim Puig vizir. Imat ću više slobodnog vremena u maju pa ću nešto smisliti. Inače, hvala na ponudi što se tiče vožnje do Kladova, to je već ozbiljniji poduhvat, bit ćemo u kontaktu. @doktor I ja kontam nabaviti Black Widow full sistem pa uraditi ECU. @candromero Ti si iz Sarajeva je li tako, pisao sam ti na fb? Čim budem motorom u Sa, javit ću ti se. Što se tiče servisa, za sada imam pozitivno iskustvo sa ljudima iz Bijeljine gdje sam i kupio motor. Vidjet ćemo šta će se desiti kada im prigovorim za ovaj čudan zvuk haha... Inače, čitam dosta na stranim forumima o Black Widow auspusima, mnoštvo pozitivnih dojmova. Full sistem kosta oko 500€, ima raznih varijanti topova, dugih, kratkih, niskih ispod mašine, visokih i td. Na to dodati još novac za ECU flash i eto ga, jeftinije nego Akrapovic... Je li iko sa foruma nabavio ovaj auspuh? https://www.blackwidowexhausts.co.uk/mt-09-tracer-692-c.asp
  5. @Alekre Volio bih prisustvovati nekom meetu pa da isprobam druge Tracere, a i vi iskusniji da probate moj. Tako ću znati je li problem u meni ili nešto drugo. Period razrade sam ispostovao u potpunosti, prvi servis uradio na vrijeme. @DjoleLO Kupio sam u BN, na prvom servisu sam već primijetio zveckanje u mašini, ali mi je mehaničar rekao da je to ok. Jesam li ja sad vezan za mjesto kupovine ili mogu uraditi drugi servis i u Banja Luci ili Sarajevu?
  6. Pozdrav momci, Je li neko od vas uspio "ispeglati krivulju" u prve tri brzine, da se može fino kruzati do 50 km/h, bez "skakanja", trzanja, prekida i td.? Nakon što sam isprobao Suzuki GSX S750, Tracer me počeo strašno iritirati. Suzuki radi tako fino i uglađeno, može se sa 1/4 gasa kruzati bez problema. Danas sam pokušao ući u DIAG mode ovako: https://mt09.motorcycle-talk.com/forum/mt-09-tracer-technical/2900-tracer-c0-adjustment-guide-3.html Nisam uspio, izgleda da su onemogućili tu opciju u novijim Tracerima. https://www.ebay.de/itm/Yamaha-MT-09-FZ-09-MT09-FZ09-Tracer-FJ09-FJ-09-O2-Controller/132564031875?epid=1533749941&hash=item1edd6e9983:g:ENIAAOSw9N1Vwezu Kev mode nažalost ne radi na 2017 modelima. Može li se išta uraditi sa ECU reflash-om, kupiti neki full system auspuh i obogatiti smjesu na manjim obrtajima? Zna li iko išta o tome? Ne znam kakav je Tracer onda bio prije ako je sa 2017 modelima riješen problem "jerky throttle response", kako to tvrde iz Yamahe... Ne razumijem zašto ovoliko "nervozna" mašina u motoru koji zalazi u Touring segment. Još jedno pitanje, kako ubijediti ovlaštenog servisera da motor ima čudan zvuk, baš onakav kao na snimku koji sam ranije postavio (vjerovatno CCT), a da ne dobijem odgovor, nije to ništa, samo vozi... Moj Tracer sve grublje radi i javljaju se novi i čudni zvukovi, umjesto da bude obrnutno, da se mašina fino razradi protekom vremena. Pa nemam još ni 5000 km... Dajte organizujte neki meet, da vi iskusniji probate ovu moju kramu, da vidite je li to do mene, ili zaista nešto ne valja.
  7. Pozdrav svima, Je li neko od vas ima problem sa malo jačim vibracijama na 4000-5000 obrtaja? Čitam na forumima da bi lanac mogao biti previše nategnut. Također, ovakav zvuk se čuje iz mašine, pogotovo kada je hladan, prilikom prvog paljenja: Šta bi to moglo biti, da rješavam dok je u garanciji...
  8. 10.800,00 dinara? Ako je tako, vrijedi se provozati do Beograda. U Louis je 130 €. Jesi li dobio i spacere za štitnike ruku?
  9. Čak i Puig ili Givi Touring? Šta nam onda preostaje, Schuberth C4 i vata u uši?
  10. Upravo taj sam i kupio. Jučer ga isprobao, još gore nego prije. Katastrofa... Izgleda da je jedina opcija za pravu zaštitu Puig Touring ili Givi Vrata od štale edition.
  11. Nisam bi dovoljno precizan, mislio sam na punjač za akumulator.
  12. https://ibb.co/fZAhS6 https://ibb.co/c4aSum https://ibb.co/fzuy0R https://ibb.co/mCDafR https://ibb.co/iW1Hum https://ibb.co/bBusS6 https://ibb.co/d0OK76 https://ibb.co/mCD2S6 Spreman za zimu. Koji punjač preporučujete? https://www.louis.at/katalog/suche/produkte?search_term=charger&searchButton=&sort=price_desc#article_list
  13. Pozdrav momci, Ima li neko od članova full system ili slip on poput ovog u linku? http://japan.webike.net/ShopBlog/post/a-long-awaited-full-exhaust-system-for-mt-09mt-09-tracer-has-appeared-from-rs-gear/ https://shop.exanexhaust.com/en/product/3-1-full-system-oval-x-black-tracer-900/ Interesuju me ove "duze" verzije auspuha, ne oni skriveni ispod motora. Postoji i Yoshimura R77s od ovih duzih. Postoji li nešto slično od Akrapovica za Tracera?
  14. Pozdrav momci, Koji štitnik za hladnjak preporučujete? Givi ili Kappa su mi prejednostavni. Razmišljao sam o ovome, ima lijep dizajn: http://www.ebay.de/itm/Kuhlerabdeckung-Yamaha-MT-09-Tracer-15-17-Edelstahl-schwarz-logo-Kuhlergrill-/401343103098?hash=item5d71e9c07a:g:o5sAAOSw1~JZOIwo Imam mogućnost nabavljanja Givi i Kappa opreme, konkretno men interesuju crash barovi. Kappa su jeftiniji od Givi a u suštini se radi o istim barovima zar ne?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja