Jump to content

Moto Zajednica

Midjo

Članovi
 • Broj tema i poruka

  234
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

47 Neutral

O članu Midjo

 • Rank
  Svrati ponekad

Profile Information

 • Lokacija
  BL
 • Motocikl
  Jiajue 50cc 4T

Poslednji posetioci profila

946 profile views
 1. Hehe, tek sam naknadno shvatio da je ContiAttack samo jedan od podmodela Continental-a. Da, izgleda da za moje potrebe ne treba ništa bolje od Mitas. Prednja je fabrička, stara 4 godine, tvrda kao plastika, nimalo potrošena. Zadnja je Trayal, ne valja, a i ja sam je poderao kočeći zadnjom pred ležećim, sada kontam uzeti obje Mitas i laganice.
 2. Ok, hvala, ako nađem Conti Attack, uzeću, ali sam ograničen izborom, nude se Duro, Mitas, Dunlop Scootsmart i no-name kineske, čini mi se da je Mitas onda najbolji izbor ako ne nađem taj Conti, a realno ne bih da dajem puno para za 72cc 4T po gradu, tako da ne bih Metzeler, Michelin, itd.
 3. Opet ja o gumama. Da li neko ima iskustva sa "Duro" brendom? Po pitanju cijene su slične sa Mitas, a Mitas je faktički Sava. Skuter je 72cc GY6 pa ne bih ulagao previše za malo po gradu. Uglavnom znam da kineske gume ne valjaju, da li su bolje Duro ili Mitas za nekih 20-25 evra ili nisu puno bolje od kineskih?
 4. Pokazivači pravca, to je pravilno po naški. Ja se izvinjavam, omašio sam dobrano, zapadno od Drine sam mislio, pišem iz Banjaluke. Dođite na Motofest ako uopšte bude održan zbog ove pandemije. Vidjećemo šta će biti. Uzdravlje braćo. I koristite (ž)migavce.
 5. Ja moram napisati nekoliko stvari o ovome: 1. uvijek koristim žmigavce kad je potrebno (istočno od Drine ih zovemo žmigavci umjesto migavci, pa ne zamjerite), 2. nervira me kada neko ne koristi žmigavce kad je potrebno, 3. ako apelujemo automobilistima, i mi moramo koristiti žmigavce, 4. hiljadu puta vidim motocikliste koji zaborave isključiti iste i uvijek im signaliziram rukom da ih isključe, 5. opasna situacija, zato ja imam naviku da svakih par minuta refleksno "isključujem" žmigavce, 6. i meni se to dešavalo nekoliko puta, 7. bolje je dati žmigava
 6. Ja sam na kineskom 50cc (sada 72cc) putovao preko 50 km u jednom smjeru. Lokalni putevi, seoski, zanimljivo, ali mislim da mi treba nešto jače za dalje. Koje je vaše mišljenje, može li se sa 125-150cc proputovati bivša Juga? Ja mislim da može, čak sam čitao da su dvojica klipana sa ovog foruma na 50cc Kinezu išli na more. Pa idu i biciklisti stotine kilometara, sve je to do veličine muda. Ovim skuterom sa 72cc ne bih baš na magistralu jer ne može preko 70 km/h po ravnom (i to jedva). Koja bi bila prava mjera za početnika, 150-250cc za lagano putovanje po okolnim
 7. Jesam ja budžio, ali nije 80cc, tako se reklamira, stvarna kubikaža je 72cc, jer je klip od 47mm. Nikakvih problema ni opiljaka nisam imao. Ova kosilica/kosačica je zapuštena, nakon prve zamjene nije godinama mijenjano pa je valjda zato bilo puno opiljaka. Ja sam je uzeo, očistio filter, zamijenio svjećicu, zamijenio ulje, naoštrio nož, radi kao zmaj i sada nema opiljaka. MTD je u pitanju, nije neka kineska. Vjerujem da opiljaka ima i poslije razrade, ali u dosta manjim količinama (morate pažljivo izliti ulje iz posude i dobro se zagledati). Kineski materijali su
 8. Da budem iskren, ovo iz kosilice za travu kojoj ulje nije mijenjano nekoliko godina. Ali u svakom slučaju se slažem da je bitna česta zamjena ulja na GY6 zbog nedostatka filtera, jer metalnih opiljaka ima manje ili više.
 9. Još jednom da napomenem da je jako bitno često mijenjati ulje na GY6 mašinama. Servisna knjižica kaže na hiljadu, ali može to i na hiljadu i po ili malo više. Zašto tako mali interval - zato što nema klasičnog filtera nego samo mrežica koja hvata eventualne krupne komade nečega. Neće se ulje "razbiti" nakon hiljadu kilometara, ali će biti puno metalnih opiljaka koji uništavaju mašinu. Evo šta je ostalo na dnu posude nakon zamjene ulja kada je malo premašen interval, sve ovo kruži po motoru i oštećuje ga.
 10. Za kinesko-tajvanske GY6 mašine je potpuno nebitno koje ulje sipate. Bitno je samo mijenjati često (na hiljadu i po/dvije hiljade) jer nema filtera za ulje. Ja sipam Modriča Supervisk 15W40 jer je jedno od jeftinijih, a viskozitet odgovara. Nemojte sipati previše rijetko, a ni previše gusto ulje jer stvara nepotreban otpor na uljnoj pumpi. Ja sam odustao od garancije i zvaničnog servisa i samostalno ga održavam. Ventile provjeravam svakih hiljadu/dvije jer mi je sjedište odvijeno i samo ga brava drži (skinuo sam vijke) i lako pristupim poklopcu glave. Po
 11. Čuj ne voli 2 cilindra, šta ti dečko radiš..... nema gotivnije kombinacije od toga, da li je BMW boxer, da li je V2 kao kod kruzera, da li je paralelni dvocilindraš, da li je paralelni sa posebnim uglom (Husqvarna Nuda 900R, tu su pod 315 stepeni), svi imaju odličan zvuk, a i obrtni moment za dobro povlačenje. Šalim se, znam da svako ima svoj ukus ali morao sam malo komentarisati.
 12. Falš vazduh može biti tj. šupalj dovod vazduha od karba do motora.
 13. Znam za Helicoil, ali upravo jer mi se ne isplati, a ne bih da ganjam nekoga ko to ima, pomislio sam da je druga mogućnost bolja. Evo našao sam tokara, kaže da može napraviti novi brezon prema uzorku, koji je dole širi, a ja ću proširiti rupu u bloku tj. urezati veći navoj. Neće biti ni skupo, par evra, samo me zanimalo da li je to adekvatno, odnosno pouzdano rješenje? Ima dosta "mesa" sa strane da proširim navoj, samo se nadam da mi taj lik može napraviti odgovarajući brezon.
 14. Za*ebao sam navoje za brezon u bloku na kineskom skuteru (klasični 50cc 4T GY6). Pokušao sam napuniti tečni metalom (epoxy), ali brezon ne drži. Šta je najbolje rješenje, urezati veći navoj u bloku i izraditi kod tokara novi brezon? Postojeći je M7, dakle morao bih bušiti M8 u blok i izraditi brezon koji je na donjem dijelu 8 mm? Da li se to može odraditi? Evo kakvi su postojeći:
 15. Midjo

  Nema varnice CG125

  Ja bih samo da javim da sam konačno riješio problem, pojavila se varnica. Problem je bio jer CDI nije dobijao +12V, žica je bila u prekidu, premostio sam je, sada radi, znači bile su krive instalacije tj. jedna žica. Zapravo nisam ga ni pokušavao popraviti otkako sam pisao na ovoj temi (preko 1 god.), ali sam sada našao vremena i probao iz razonode. Drago mi je što sam uspio jer mi je ovo prvi motor kojeg sam kupio još 2016. god. u lošem stanju za malo para i vozio tek nekoliko sedmica. Onda sam ga zapustio nakon što se pokvario i tek s vremena na vrijeme pokušao pop
×
×
 • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja