Jump to content

Moto Zajednica

Bogda

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1399
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Bogda

  • Rođendan 26.01.1989.

Contact Methods

  • MSN
    profimare@hotmail.com

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Chicago IL - Babusnica - Nish
  • Motocikl
    Husqvarna tr650 strada abs 2014

Poslednji posetioci profila

3537 profile views

Bogda's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

36

Reputacija u zajednici

  1. Bogda

    Regal Raptor 125

    1. Godište motocikla koji ste vozili: 2008 2. Vreme provedeno na motociklu: Ne bas dugo, jesen I prolece, 6000 km 3. Šta mi se dopada: Izvanredna motor, nesto najkvalitetnije sto nam dolazi iz kine. Izgled fenomenalan, jedino malo izgleda prazno kod motora jer je motor mali, ali meni bas bio praktican I zbog toga zgodan za odrzavanje. Kvalitet izrade I delova u samom vrhu. Kocnice napred dupli disk, pozadi disk, amortizeri se ne vide, kopija harlyja softail, motor mali ali zivahan, slican motoru kao kod sprint princa 125 ali definitivno sportskiji I lakse podnosi velike obrtaje, polozaj vozaca odlican, malo nezgodan za manevrisanje pri malim brzinama ali zato na otvorenom vrh, putnu brzinu od 80kmh ne oseca, niti se imali opterecuje. Jeste da to nije bas nesto zavidna brzina ali opet dovoljna da te ne preticu kamioni na otvorenom putu. 4. Šta je moglo biti bolje: Vise kubika I bolje reseni difuzori izmedju karburatora I motora. Amortizeri brzo procure 5. Moj utisak: motor savrsen, iako sada imam malo bolji I ozbiljniji motor, razmisljam se da opet pazarim raptora kao drugi motor
  2. Bogda

    Sprint Prince 125

    1. Godište motocikla koji ste vozili: 2008 2. Vreme provedeno na motociklu: 13 mesecinesto preko 16000 km 3. Šta mi se dopada: Cena, jako povoljan motor, samim tim odlican kao prvi motorza mladje motocikliste. Jako malo trosi, oko 2.5 litara ako se stedljivo vozi, motor neunistiv ako se lepo odrzava I normalno vozi, relativno udoban I stabilan za motor od 125cc, gume plastik fantastik, klizaju po mokrom ali zato mogu da se voze 100 000km. pouzdan, nijednom nije stao na putu. Ukrarko sve sto je potrebno nezahtevnom pocetniku 4. Šta je moglo biti bolje: Sve bi moglo biti bolje . Najveci sitni problemi su srafovi, vremenom se olabave, neki I otpadnu, znaci potrebno povremeno proveravanje, struja ume po malo da zeza, zadnja kocnica nije bas dobra, prednja je disk I ok je. 5. Moj utisak: za pocetnike savrsen motor, svakako nije najbolji u klasi, sitnice umeju da prave problema, ali sam motor je odlican I izdrzljiv, zahteva povremeno malo cackanja da se sve dotegne I proveri, ali zato kad se krene na duzi put ne razmisljas
  3. Oglas ponovo aktuelan. Sve isto samo sto sada necete zvati mene posto nisam u Srbiji vec moje na br 0606846690
  4. Aktuelno jos 10ak dana! Za forumase moze jos mala korekcija cene. Motor je kao nov, akumulator dobar, gume, kao i sve ostalo je u fabrickom stanju.
  5. Evo da ubacim jos koju sliku. Zadnja i fiksna cena je 800e. Aktuelno jos 2 nedelje.
  6. I dalje aktuelno, Cena nije fiksna, moze dogovor za ozbiljne kupce. Sve je u odlicnom stanju.
  7. Ako nekoga zanima, moguca zamena za Qingqi ili Sprint Pulsar, po mogucstvu registrovan bar do maja. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/65249-regal-raptor-spyder-125/
  8. Princ ite masine jednostavno tako cimaju, to je za njih normalno, pogotovu kada se zagreju. To moze smanjiti tako sto ces koristiti moto ulja, ne auto ulja, zbog aditiva za kvacilo. Isto je i bolje da korstis malo vece gradacije, na primer 15w-5o, ne 10w-40. Sto se tice rezimima voznje, volje ti je da polazis sa sto nizim obrtajima. Kvacilo cimne u trenutku kada treba da zalepi, znaci mozes malo da popustis gas tada.
  9. Vozim kineze osam punih godina, sad je deveta. Iz mog dosadasnjeg iskustva i iz iskustva drugih sa kojim vozim: U skutere sipajtepolusinteticka ulja, namenjene za skuter. Posedovao sam koristio 3 kineska cetvorotaktna skutera, koristio sve i svasta. Najbolje mi se pokazao Motul Scooter Expert, polusintetika. Sintetiku nikako u kineza, mucice se, nece dobro da ide i verovatno ce da ga trosi... Mineralno nikako osim ako je masina pred generalnu i polusintetiku trosi u velikim kolicinama. Ne bih koristio u skutere ulja namenjena za motore jer ona imaju aditive za kvacilo a skuter to nema. Sa druge strane skuter ulja su prilagodjena za cest hladan start, a tako se skuteri najcesce koriste, kreni stani... Sto se tice motora, ja sam koristio 5100 10w-50 i 15w-50. Mala je razlika, 10w malo bolje radi kad je hladan. Koristio sam i Belray i mogu vam reci da sam bio prezadovoljan. Poprilicno je jeftino, u cenovnom rangu sa auto uljima ali je daleko bolje za motor. Sa njim nisam imao karakteristicno cimanje kvacila pri polasku, masina radila tiho, preporuka. Moj drug je koristio auto ulja u Princu, Motor mu se uvek grejao, i po ravnom mu se desavalo da se pregreje i pocne da gubi snagu, sama masina je bila mnogo bucnija,sve je sustalo i pistalo iz masine. Kad je sipao Belray ulje koje mi je preostalo od kantice od 4L kada sam menjao, motor mu se potpuno preporodio. Daleko tise je radio, nikad se vise nije grejao, kvacilo bolje radi, Bolje ide. Valjda ce ovo znaciti nekome.
  10. Ponovo aktuelno! Razlog isti kao i prosle godine, odlazak preko bare, sada na malo duzi vremenski period. Kilometraza je sada 7200km. Registracija istekla, ostalo sve kako je i bilo. Cena 900e.
  11. Jeste da je malo starija tema ali ajde da odgovorim. Pezo je Qungqi, to dosta ljudi zna, bar koga to interesuje, verovatno ima malo kvalitetnije komponente od prosecnog qingqija ali nije francuz nego kinez. Nije problem to je je pravljen u kini, problem je sto ste vi mislili da ste uzeli nesto sto dolazi iz francuske a boga mi i dobro platili. Sto se tice pregrevanja, imam dva saveta jer sam imao slicnih iskustava sa pregrevanjem i slabom vucom cetvorotaktnog skutera. Prvo, sipaj neko kvalitetnije ulje namenjeno za skutere. Moja preporuka je Motul scooter expert, polusitetika. Za kineske masine ne valja cista sintetika, samo poluintetika. Mineralno ulje nikako jer se zbog njega i greje. Morace da ide slabije dok se ne razradi. Po mom dosadasnjem iskustvu, puna razrada traje minimum 5000, u nekim slucajevima i 10000. Ja sam posedovao do sada 3 kineska skutera i u prvom sam koristio mineralna ulja ( na savet takozvanih majstora) u pocetku isti simptomi kao kod tebe, nece da vuce, jedva 50 po satuu, uzbrdo ne moze da savlada ni 5 posto uzbrdicu. Posle godinu i po svakodnevne voznje isao je kao mecava, bio izgraviran do 70 a isao minimum 15 preko toga ( govorim o brzinomeru, naravno da laze ali pominjem radi poedjenja)znaci po satu 95. Uzbrdo nije postojala uzbrdica gde nije mogao da izadje sa dvojicom, doduse isao polako ali izlazio... Naravno, zbog loseg ulja motor je razradjivao na silu i poceo lagano da troskara ulje i povecao potrosnju benzina sa 1.8 na 2L . U drugi skuter sa istim motorom sam od prvog do zadnjeg dana sipao gorepomenuti Motul, redovno menjao ulje, sipao gorivo i terao. Za 4 godine svakodnevne voznje i preko 17000 km, motor se ponasao isto kao i prvog dana, znaci, nikakva potrosnja ulja, potrosnja goriva u decimalu ista, performanse iste. Valjda ce ovo nekome pomoci.
  12. Pozdrav! ovako, moj savet je da jos nista ne cackas, sacekaj prolece. Jedan glavni razlog je taj sto je sada hladnije, vazduh je gusci i ako karbove nastelujes da rade dobro sada nece raditi dobro leti i obrnuto. Kao sto je slucaj sa mojim motorom. leti radi kao sat ali sada na minusu je smesa preslaba i nema bas stabilan ler gas. Sta bi moglo da prouzrokuje rad na samo jednom cilindru a da nije struja: mozda smesa na jednom desnom cilindru previse slaba i ne moze da je upali na manjem gasu. To ces najlakse otkriti tako stoposle voznje motora proveris boju svecice. moguce da je na leptiru lose nastelovan i da je jedan tj levi leptir otvoreniji a desni zatvoreniji. moguce da je pukla desna guma izmedju karbova i motora ali ne verujem, iz tvog simptoma mi ne deluje tako. moguce je da je karburator prljav i da ne daje dobru smesu ili da sauh ne dize do kraja. Ukratko, ako motor samo malo nestabilnije radi dok je hladan a posle odlicno radi teraj tako do leta, pa posle proveri gore sto sam naveo. Ventili se stelujutako sto okrecesbregastu da bude onaj zub na njoj okrenut na levo i onda stelujes levi cilindar a posle na desno i stelujes desni cilindar. Znaci zarez na bregastoj treba da se poklopi sa zarezom na glavi i ventili treba da budu zatvoreni tj klackalice podignute. Usisni se steluju na 0.05mm, ne na 0.5 a izduvni na 0.08. Spijune za stelovanje mozes da kupis na pijaci, mozes da porucis preko louisa ili da uzmes u Wurth prodavnici. ili da pozajmis od nekog mehanicara. Poklopac glave motora moze da se skine bez pomeranja rezervoara ali to ne bih preporucio, lakse je kad se skine rezervoar. Ja sam ventile proveravao na svakih 4,5000km ali moze i na 10000.
  13. Toliko se je offovalo u ovoj temi da sam posle prve strane prestao da citam. Kao prvo, Hiosung nije kinez, to vecina znaju tako da nema potrebe raspravljati o njemu u podforumu i temi o kineskim motorima. Sto se tice kineskih motora, ni jedna kineska firma nema japanske motore. Vecina je kopija Hondinih motora, neka potpuna a neka delimicna. Neki motori su potpuno iskopirani, bukvalno u sraf, kao na primer u Chalengeru je ista masina ali kisenske proizvodnje kao u Yamahi virago 250. Bilo je vise slucajeva na forumu kada su vlasnici yamahe stavljali delove od kineza i za 10x nizu cenu stavili deo koji je malo manjeg kvaliteta a hvata se sra na sraf. Slicni primeri su kod Jonway i orion skutera od 250ccm i vodenim hladjenjem, masina od Honda Reflex 250, Qingqi gy125 i 200 tj suzuki dr125 i 200,dvotaktni Skuteri koji imaju kopiju horizontalnog minarelija, sachs koji imaju kopije moto morinijevih agregata i mnogi drugi. Ima puno motora koji imaju kopije isto yapanacaali nisu potpuno iste. Na primer, agregati cetvorotaktnih kineskih skutera su sa oznakom 139qma i qmb su kopije honde Gy6, isti slucaj i sa 125icom i 150icom. Ima slucajeva akda su uradjeni po tim nacrtima ali ni jedan deo nije isti, na primer Sprint Prince i honda rebel 125 i 250. Isti je hod i sirina klipa a sve ostalo je izmenjeno i ima ih u nekoliko verzija... Onda ima modela koji su izmenjeni i plus dodatno prilagodjeni, na primer Sprint Raptor koji ima slicnu masinu kao Sprint Prince ali je ubaceno vodeno hladjenje i moram da priznam da je izuzetno kvalitetno i funkcionalno to odradjeno. naravno tu su i gomila horizontalnih masina iz honde cub. Ima i modela koji nisu zastupljeni kod nas a kopiraju agregate iz vecih modela poput bmw-a f650 gs i Honda silverwing 650. Naravno, ima i modela gde su kinezi sami proektovali svoj motor poput jialing jh600. Ima i modela koji koriste motore koji su kopija japanaca koji nisu usli u proizvodnju ili su se proizvodili ali nisu bili popularni poput Yamahe virago 400. Ma ima na stotine primera, ne mogu da da nabrajam vise. Neko rece da Tomos ima "yamahin agregat" Ako niste znali, yamahine agregate za modele ybr125 i r125 i xt660 aerox50 proizvodi italijanska kompanija Minareli tako da ti motori nemaju nikakve veze sa yapancima i sa yamahom... To nikad niko ni pominje, svi voze Japanca a po ostalima pljuju i sire dezinformacije a sakrivaju ili ne znaju da je srce njihovog motora italijan i pljuju na modele sa istim motorom poput Aprilije pegaso 660 noviji model, ne onaj stariji sa rotaxovim agregatom.
  14. Pozdrav svim forumasima i vlasnicima raptora. Sto se tice svecice za raptor ide ngk cr7hsa. Danas sam palio mog raptora. bilo je jutros minus 23. akumulator mi je skroz otisao jos od prosle godine tako da sam morao da ga palim na gurku. naravno problem je sto je svuda u ulici led, bilo je samo malo asvalta, jedno 7, 8 metra duzine i 30 ak cm sirine. trebalo mi je da ga gurnem jedno 7, 8 puta na toj duzini da upali. sobzorom da je bilo opasno hladno super je upalio
  15. Ja sam pravio odavno podmazivac na proslom motoru. Vidim da je dosta ljudi neprakticno i komplikovano napravilo samu kapalicu. Moja preporuka je da kapalice bidi od bakarne cevi, normalno, ne one debele koja se koristi za parno grejanje vec one male ciji je unutrasnji precnik manji od milimetar i koje se koriste u frigomehanici i koje se zovu kapilare. Izuzetno je lako da se to napravi a tvrdim da je to najbolje resenje posto su one dosta jake tako da gde ih postavite tu i ostaju a u slucaju da udarite na primer i iskrivite ih, onda je dovoljno samo prstima ih ispraviti. Isto ih mozete prstom podesiti koliko jako da nalezu na lancanik. Znaci, odete kod lokalnog frigomehanicara i trazite da vam isece 2 kapilare ali ne one najtanje koje su za frizider vec one malo deblje koje su za neku rasladnu komoru na primer. Ja sam koristio silikonsko crevo za akvarijum, jeftino a elasticno, nisam imao nikakvih problema. Na kraju creva ubacite te kapilare i ubacite ih u crevo minimum 5cm, moze i vise i na kraju crevaubacite lepak tj zapecatite. Deo tih kapilara koje su u crevu iskrivite u obliku slova S tako da mozete lako da stegnete vezicama za viljusku jer ako je pravo crevo onda ce se okretati. Podesite kapilare da nalezu na lancanik i gotovo. Sve ukupno traje maksimalno 5 minuta.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja