Jump to content

Moto Zajednica

z ivan

Članovi
  • Broj tema i poruka

    117
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: z ivan

  1. Svaka čast! Divim se vama koji imate volju i znanje da vratite nešto u život.
  2. Najbolje je da probas... ja vozim 800gs i mogu da kazem da nije pocetnicki motor. Zivahan je na gasu za pocetnika, visoko teziste ima svoje prednosti a za pocetnika uglavnom mane, drugacije se vozi... vuce dobro ako se zavrne gas i brzo se izlozis... sto se tice bmw protiv japanca to je izlizana prica, pogotovu sto se bmw proizvodi u kini a sklapa u nemackoj. Ako imas para kupi ono sto ti je srcu milo pa cak iako to nije nijedan od navedenih. Probaj i vidi na sta ti srce vise zaigra, to je nas hobi i niko ne moze da ti kaze sta je za tebe. Iz iskustva samo mogu da kazem da je bmw ok motor koji trazi izuzetno odrzavanje koje jako puno kosta.
  3. Ja na odmoru, tek od septembra cu moci na neku voznju.
  4. Ja kod poznanika koji mi odrzava motor, ima svoju garazu i radionicu. Samo je prepun pa nista ne stize... ako hoces mogu da posaljem broj. Cena i razum ovih dana u jednoj recenici ne moze da se nadje u pozitovnom obliku.
  5. Dobra tema za nas koji smo ovde blizu. Daj opise mesta ili lokacije gde je slikano. Meni najdraža dnevna ruta je ka Mariazell-u, postoje više opcija i svi putevi koji vode do tamo su lepi... tako da uvek mogu da se miksuju, jedan u dolasku, a drugi u povratku. Za voznju posle posla ili pre pijace je lokalna kratka Tillnerstrasse. Pozzzz
  6. Sami smo krivi kad se vozi bez dozvole + ako su jos brze vozili, sudeci po komentarima + jos u grupi... nadam se da ce se brzo oporaviti...
  7. Srecno da ga vozis i da te uvek bezbedno vrati kuci. Odrzavanje prati iz uputstva i nemas problema, jako je pouzdan motor i lak za odrzavanje. U temu cena odrzavanja necu da ulazim, posto nisam u srbiji pa cene nisu konkurentne. Ako budes imao neka konkretna pitanja slobodno me taguj. Sto se tice km - moguce je da ja tacna i lako se proverava. Ja svoj vozim jako malo (porodica je prosirena) a po oglasima ovde vidim da ima raznih primerka. Glavna mana mu je mali rezervoar i trazenje pumpe nedeljom u nedodjiji. Tehnicki problemi se svi jako lako resavaju - sam svoj majstor ili platis drugog ( sve zavisi od vere u sebe, alata, poznanstva). Bmw je pa su cene delova premijum - kao da vozis nov motor ali je i kvalitet dobar. Po prirucniku ulje ae menja na 10 000km ili na godinu dana (sta pre dodje), tecnost za kocenje na 2 godine... Posto je iz uvoza i cene radnog sata u svajcarskoj su prevelike, ja ti savetujem da sve pregledas i promenis sta je potrebno.
  8. Svaka cast na opisima. Cekamo nastavak
  9. Ako je naprso ram na poziciji gde je vareno i dalje bih bio skeptican i pitao za jos misljenja. Ja sam pazario motor sa naprslim ramom zadnjeg sedista(spoj sa nosacima kofera) Sam nov deo je kostao 750e bez zamene. Ram motora je bio u odlicnom stanju. Posle sam imao druge probleme sa agregatom. Vidi na sajtu koliko kostaju novi ramovi. Nisam pristalica budzenja koji direktno uticu na sigurnost vozila. Ovo se u inostranstvu vodi kao totalna steta i prodavac se vec naplatio od osiguranja. Ja na ovo ne bih seo u zivotu, legure od kojih je motor napravljen pa cak i delovi agregata znaju da budu toliko mekani da i male deformacije kostaju dosta. Ako si sam majstor ili verujes nekom i ako poznajes fiziku vozila onda se upustu u sve ovo. Ja nisam iz te price i ja bih licno zaobisao. Sila da se polomi ram treba da bude bas velika i otvaranje / pregledanje delova agregata treba da se uzme u obzir.
  10. Novom ili polovnom? Zanima me marka, model i sta ti mislis da je uzrok.
  11. Ja sam tako vozio (auto) po sredini puta u okolini Čačka da izbegnem rupe na putu... nikog ni napred ni nazad pa sam se dao u slalom obilazenja oko rupa sa idejom da drzim dobru brzinu. U sekundi me je pretekao lik na par cm od mene na zujki bez kacige sa sve sirenom i turiranjem. Mogao sam da ga odvalim od zivota. Dva bahata mamlaza na jednom ravnom putu se nasla. Od tad u svojoj traci vozim, ako su rupe na kolovozu ili smanjim brzinu ili dam migavac da obidjem. Ucim na sopstvenim greskama, na srecu nisu tragicne greske.
  12. Jednokratni cepovi u bilo kojoj apoteci... Ako ne nosis naocare tokom voznje a trebao bi, moze da dovede do glavobolje. Pogotovu kod otvorenog vizira gde oko uglavnom nije u prirodnom polozaju nego se konstantno stiti od vetra (kao da zmiris). Ako nosis naocare mozda te bas to zulja i stvara glavobolju. I dalje sam misljenja da ako imas isti problem sa dve razlicite kacige da onda problem mozda i nije u kacigi.
  13. Da probas sa cepicima za usi? Mozda ti buka od strujanja vetra stvara dlavobolju. Ja imam taj problem dosuse samo kad peglam duze po autoputu. Da li imas neku dioptriju, cudno da ti vise kaciga ne lezi?
  14. Stao sam negde na 13toj strani. Prava riznica lokacija i tekstova. Odlican putopis, u ovom slucaju je vise blog, za planiranje odmora, produzenih vikend voznji u Srbiji. Hvala ti na trudu da opises sve detaljno.
  15. z ivan

    Rumenka

    Slazem se da nije tema - mozemo da polemisemo u bahatim..., i uvek postujem drugo misljenje iako ga ne usvajam...
  16. z ivan

    Rumenka

    Saučešće porodici i prijateljima. Sto se tice jurnjave, misljenja sam, i da treba da jure... da je pijani vizac pokosio zenu sa detetom bilo bi pitanje sto ga je pustio. Svako radi svoj posao i svestan je odgovornosti i rizika koji taj posao nosi. U srbiji vlada kur#obolja za sve pa se ovakve stvari desavaju da neko izleti a da ne gleda. Nije mi jasno kako nije cula sirenu ili motori nisu opremljno sa istom. Kazne i sprovodjenje kaznene politike su jedino resenje kao na zapadu.
  17. z ivan

    Rumunija 2022

    Odlicno! Na listi zelja je vec duze vreme...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja