Jump to content

Moto Zajednica

firstBMW

Članovi
  • Broj tema i poruka

    14
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Atina
  • Motocikl
    F650gs

Poslednji posetioci profila

320 profile views

firstBMW's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. pa nisam u Bg jedino da cekam da se vratim, prilicno m nezgodno bez kilometar sata...
  2. Postovanje, Kupih F 650 gs 2002i evo vozim se vec skoro 6 meseci i zadovljan sam prilicno. Odlican motor. Elem, sa godistem idu i problemi pobrinuo sam se oko skoro svega servis, gume, sajle...(moralo se motor je dugo stajao i retko vozen). pre nekog vremena primetih da mi se pri statu ne ukljuci lampica ABS-a a trebala bi kad okrenem kljuc dok ne zavrsi "check up" sistema. Prvo sto mi je palo na pamet je lampica (sta da radim kad sam elektricar) otvorim sve zamenim lampicu i dalje ne radi. Ispitam lampicu unimerom i ispravna. Sad kada sam vec otvorio promenim sve sijalice stavim LED za osvetljenje instrument table i zatvorim. Izadjem da probam stisnem kocnicu krvnicki i ABS radi. Pristanem da vozim tako neo vreme dok ne stignem da odem u servis, medjutim sad je prestao da mi radi i kilometar sat. Danas odem u servis objasnim problem, majstor ubode ono sokocalo i kaze ovde je sve ok najverovatnije ti je crkao kilometar sat. Mene sad buni ako je crkao sat sta je sa onom lampicom? Ima li neko da zna sta da radim ili da proverim? Razmisljam da krenem od senzora na zadnjem tocku pa da proverim sve kablove redom.... Eto samo da se pohvalim kako izgleda sada KMh
  3. Pa neispravno kvacilo definitivno. sajla, lamele su se bas bile potrosile i te opruge... dakle kako nije razdvajao dobro motor nije mogao da radi u brzini na 1500 obrtaja.... imam jos jedno pitanje, posto sam ispustio tecnost resio sam da proverim i termostat, i zakljucio sam da je neispravan, fizicki, slomljen je slomila su se dva plasticna zuba koja drze oprugu u centru. Elem skinuo sam temostat i sipao antifriz. Pitanje, moze li tako da radi par dana dok ne pronadjem novi termostat?
  4. pazi kad pritisnes kvacilo sajla povuce polugu koja povlaci korpu i pritiska opruge, ukoliko su te opruge krace nego sto bi tebalo da budu, mozda se ploce ne razdvoje dale lamele nisu potpuno slobodne i ne mogu da odvoje menjac od pogona. dakle kvacilo ne odvaja... mozda je moja logika pogresna....uglavnom ja sam problem resio. Nisam mogao da izbacim na ler kada stojim menjac je bio ekstra neprecizan i gasio se cim stanem sada toga vise nema.
  5. Evo konacno da obavestim o uradjenom. Danas sam konacno odvoio vreme da uradim servis kako treba. Dakle ispustio ulje izvadio stari filter zamenio svecicu. orvorio dekl kvacila i skinuo sve. mislim da su problem sa kvacilom bile opruge koje su bile gotovo pola cm krace od novih verovatno su se sabile i ko zna kada su promenjene. stavio sam nove lamele nove opruge zategao na 10 N.m e sad trik je bio vratiti dekl nazad dva puta sam uspeo da izguram lezaj, treci put sam uspeo da vratim dekl kako treba. nova sajla i problem resen.
  6. pozdrav za sve vidm ima vas u velikom broju, ja sam svoj GS skoro kupio, i za sta god se uhvatim da kupim kosta prilicno skuplje nego za nekog japanca. Imam jednu molbu, ako neko ima nosac bocnih kofera i ima volje da premeri i postavi dimenzje istih ovde ili mi posalje dimenzije porukom bio bih zahvalan. naj jeftnija givi varijanta u Atini kosta 175e . nisamrad bas da toliko platim i prilicno se dobro snalazim sa alatom pa bih ga napravio sam. Jos jednom unapred hvala.
  7. postovanje, da li je neko pravio ove nosace za BMW f650gs?
  8. Drugari kada kazem servis mislim na ulje i sve filtere, svecicu, (ne moze majstor da mi kaze zavisi sta treba), sajlu kvacila cu obavezno da menjam, ko jos normalan radi servis a da ne menja filtere? U mom slucaju definitivno kvacio ne odvaja sto znaci novi dihtung dekla lamela i opruge, iskustvo od ranije ako stavis nove plocice lamele a ne zamenis opruge brzo stradaju plocice.Danas cu da proverim te prekidace. Kao sto rece pronto zapusteno, motor jeste odrzavan u ovlascenom servisu ali ga je prethodni vlasnik poslednjih 3-4 godine slabo koristio. Od kako ih je pukla "kriza" gledali su sto manje da trose pa mu je motor vise stajao nego sto je vozen. Elem odrdicu ljudski servis novu sajlu kvacilo pa cu da vidim rezultat. Hvala svima koji su se potrudili da pomognu.
  9. ma nije ler gas, kad je u neutralnom polozaju radi normalno, samo kada je menjac u brzini pravi problem. Ako se steknu uslovi u subotu cu da uradim servis i da zamenim opruge i lamelu pa cu da vidim. Prekopavao sam po forumima i na engleskom i najblize sto sam nasao je to kvacilo. Ima li neko predlog koje ulje da mu sipam? vidim da kazu da mu ne odgovara sintetika.
  10. ovo je buduce vreme, tek cu da ga rasturim. A stojim iza ovog babaroga, odem pre par dana da se raspitam za cenu servisa a majstor mi kaze pa zavisi sta treba, ako tako rade servis radicu ga sam. moj problem je sto nikada nisam imao dodira sa BMW-ovim masinama. Na Hondi sam sve radio sam.
  11. Ko je rekao da sam rasturao kvacilo???!
  12. ok sad kapiram pricu o prekidacu, dakle , danas krenem od kuce na posao normalno , i na semaforu stisnem kvacilo bez da izbacim iz brzine posto semafor drzi kratko, motor se ugasi, izbacim iz brzine upalim i krenem opet isto, cini mi se da mi je kvacilo postalo jako tvrdo i poslednjih nedelja teze izbacujem na ler kad stanem, ajde da kazem da je menjac neprecizan, takodje kad ubacujem u prvu secne, to sam iskusio i kod nekih drugih motora ali kod ovog kao da je taj momenat bucniji. Ovo sa gasanjem se ponavljalo nekoliko puta. dakle u voznji ne kad imam prosora da normalno vozim nema nus pojava. Ali kad pokusam da smanjim brzinu i da presaltam u manju ugasi se, nije pametno znam, ali lagano pustim kvacilo i on ponovo upali, "kao na gurku". Da, i da se ne bi ugasio kad usporim ili stanem moram da turiram.
  13. za ove majstore sam babaroga, dakle ne idem kod majstora nego kupim set kvacila i uradim sam. samo ne deluje mi kao sajla. jer sam je odsrafio do kraja i dalje isti problem. Biker-Boy pogledacu prekidac ali zasto? mislis da ne prekida strujno kolo od vibracija?
  14. Pozdrav, skoro sam kupio f650gs 2002. Nije bilo prilike za neku ozbiljniju voznju ali kratko po lokalu i nisam imao problem, medjutim danas je poceo da mi se gasi kada je u brzini, na leru radi normalno ali kako ga ubacim u brzinu tako se ugasi, cak i u voznji ako stisnem kvacilo i pustim gas bez obzira u kojoj je brzini ugas se, pokusao sam da ga upalim na leru i ok radi. Probao sam da ga podignem i kad uz muku ubacim u brzinu tocak vrti bez obzira da li pritisnem kvacilo ili ne. Moja pretpostava je da je verovatno lamela zveknula ali hajde da proverim sa nekim ko zna ili ima vise iskustva. Hvala unapred PS Vozio bih u neki servis ali zivim u Grckoj a ovde su majstori katastrofa.
  15. Moje ime je Milenko i skoro sam nabavio F650gs 2002. Pre ovoga sam vozio Japance uglavnom Honde. Zivim u Atini.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja