Jump to content

Moto Zajednica

Danijel91

Članovi
  • Broj tema i poruka

    51
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Danijel91

  1. Hvala, a sto se tice kita nadam se da nece da otpadne, nije na debelo radjeno.
  2. Pozdrav ljudi, da li ima neko na prodaju rucicu prednje kocnice za kawasaki zxr 750 1991godiste?
  3. Nalepnice sam se potrudio da zalepim priblizno originalnim koliko sam mogao, bar sa ove jedne slike od koje sam gledao, mozda sam se odlucio za pogresnu sliku. Mehanicki je sredjen sve, disk plocice, diskovi, lanac i lancanici su u dobrom stanju ( nesto je vec bilo, a nesto sam menjao), uradjen servis (ulje, filter ulja, vazduha i goriva, antifriz, dot ulje za kvacilo i za kocnicu), razradjene kocione celjusti, instalacija je prevezana sve posto je prevezivano nesto pa pola stvari nije radilo na motoru, zamenjen je stop automat ili kako se vec zove posto se nije palilo stop svetlo kad pritisnem kocnicu, nov akumulator stavljen, semerinzi na deklu menjaca (pustalo ulje na jedan ali sam zamenio sva 3 kad vec rasturam), svecice naravno, karburator je ociscen i ostalo je da ga nastelujem, to cekam majstora da se rascisti od guzve i treba da zamenim rucicu kocnice, ova je naprsla, ali nisam uspeo da je nadjem.
  4. Aha, jeste, stavio sam ga danas.
  5. Tablice su na KV, motor je uzet u kraljevu, ako to pitas.
  6. Plastike su sve zalepljene, kitovane i ofarbane metalik bojom, a ram i viljuske sam ispolirao i to sada izgleda ovako.
  7. Pozdrav ljudi, zelim da vam predstavim postupak sredjivanja motora, bio je u jako losem stanju, sredjen je sve, mehanicki i estetski.
  8. Pozdrav, da li neko ima ove 2 plastike obelezene crvenom tackicom na slici?
  9. Mozda kasnim sa porukom ali tek sad sam video temu, ja 20 godine vozim motor ali to je prvo bio tomos automatik pa skuter od 50ccm, a prosle godine sam kupio yamahu thundercat 600ccm 2001 godiste i kao da sam prvi put seo na motor, opet se navikavam na taj motor, kao sto su ti vec rekli uzmi motor od 600ccm ali neku slabiju verziju da nije r ( gsxr, r6, zx6r) i polako, ja sam sa ovim motorom bas zadovoljan, nije veliki potrosac, lepo ide do 5000obrataja a posle toga ume bas da povuce, nije agresivan kao r, to ti je moja preporuka, a ti pogledaj razmisli i neka je sa srecom kupovina.
  10. Ja sam prosle godine kupio thundercat kao prvi veci motor i prezadovoljan sam, odradio sam servis, sredio karburatore i to je sve, vozim se po gradu ali i na duze ture, udoban motor, snage mu ne fali (po meni), lepo ubrzava, ima krajnju brzinu od 240 250, nije ni veliki potrosac, trosio mi je 4.8 4.9l na otvorenom, a po gradu ga nisam testirao, tako da ako ga uzmes neces da se pokajes.
  11. Pozdrav, gleda drug da kupi hondu cbr f4 ili f4i, kakva su vasa iskustva sa direktnim ubrizgavanjem na f4i, da li se cesto kvari ili ne i da li neko zna mozda ove motore ili je u blizini da pogleda da ne idemo iz Niša za VB ili VR, a da se vratimo bez motora ako su u losem stanju? http://www.polovniautomobili.com/motori/12012682/honda-cbr http://www.polovniautomobili.com/motori/10742272/honda-cbr-6oo-f4 Hvala unapred.
  12. Hvala, videcu to da prepravim, na ove bele sam naleteo i njih sam uzeo, a evo i slike uvece kako svetli:
  13. Najmanji je problem da se kupi nesto gotovo ( ako imas para), ali je meni merak da nesto napravim sam, da lepo izgleda a uz to jos da bude i funkcionalno, ja mislim da jace svetli, zaboravio sam da uslikam sa obicnom sijalicom pa da uporedim.
  14. Pozdrav svima, resio sam da prepravim obicno stop svetlo i da ugradim led trakice, pa reko da uslikam i na kraju ako ispadne sve kako treba da podelim sa vama:
  15. Pre 2 dana na sajmu automobila upoznao sam coveka iz Beograda koji prodaje ta ulja, preporucio mi je neko 10w40 posto sam mu reko da sam tu gradaciju sipao samo motul i cena tog ulja je 750dinara po litru.
  16. Da li je neko imao iskustva sa yacco uljima, juce sam prvi put cuo pa me interesuje da li je neko sipao u motoru i da li je zadovoljan?
  17. Ako imas mogucnost bolje odma upisi za a2 kategoriju, ionako ide zima i do proleca ces da zavrsis sve.
  18. Nije problem kategorija nego registrcija, ako motor ima stare(bele) tablice moras d ga preregstrujes na nove (zute), ali ce verovatno da ti traze potvrdu da doneses da motor ne moze da predje 45km/h koju izdaje proizvodjac, 90% motora od 50ccm mogu da idu preko 45, jos uvek policija to ne kontrolise kao sto to rade u inostranstvu, tako da ako uspes da ga registrujes na zute mozes sa AM kategorijom da vozis
  19. Bile su pokidane gumice na nekom situ u karburatoru i tu je pustao gorivo, a ovo lupanje nadam se da nije nista ozbiljno, ali sutra dolazi majstor da pogleda pa cemo da vidimo sta ce da kaze, mada sam sipao neko lose gorivo u motoru i u autu pa je i auto lose radio dok nije potrosio to gorivo, ali motor i dalje tako radi, pa cemo da vidimo sta je i kako je.
  20. Ne znam, ne razumem se u mehaniku, tako mi je reko jedan "majstor" i ja vama prenosim, neke gumice su se iskidale i gorivo je ulazilo i kad treba i kad ne treba, onde gde iglica treba da zatvori nije zatvarala i kad je motor ugasen napuni se onaj deo iznad klapni, kad dam gas otvori se klapna i gorivo sidje u ulje, tako mi je receno e sad da li to moze ili ne starno ne znam.
  21. kad sam kupio motor meni je prelivao karburator i osecalo se gorivo u ulju, verovatno ne valja zato sto se razredi i nema dobro podmazivanje (moje misljenje), motor je iso normalno kao i posle zamene ulja.
  22. Pozdrav ljudi, od skoro je pocelo da mi se cuje neko lupkanje ili zveckanje u motoru dok je motor hladan, kad se zagreje sve super radi, ulje je sipano motul 5100 10w40 pre 3 4000 km, ali su mi karburatori prelivali pa je moguce da ima goriva u ulju, da li je moguce da se zbog toga cuje posto je redje ulje?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja