Jump to content

Moto Zajednica

dulegolub

Članovi
 • Broj tema i poruka

  18
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

11 Neutral

O članu dulegolub

 • Rank
  U prolazu

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd
 • Motocikl
  Kawasaki Zephyr

Poslednji posetioci profila

761 profile views
 1. dulegolub

  GPS?

  Sve je bilo isto kao na mojoj navigaciji a vrlo mi je interesantan taj okrugli model i nisu česti pa je bilo lako zapamtiti
 2. dulegolub

  GPS?

  Ako se dobro sećam, prateći teme sa tvojih putovanja, imaš iGO Primo instaliran. To bi trebalo ovako da ide: Glavni meni > Više > Pomoć > O Programu > Više > Sadržaj. Tu ćeš imati spisak šta je instalirano - karte, adresne tačke, 3D orijentiri... Klikneš na šta te od toga interesuje npr. karte i tu će biti lista zemalja čuje su mape u navigaciji.
 3. dulegolub

  GPS?

  Ako se dobro sećam, prateći teme sa tvojih putovanja, imaš iGO Primo instaliran. To bi trebalo ovako da ide: Glavni meni > Više > Pomoć > O Programu > Više > Sadržaj. Tu ćeš imati spisak šta je instalirano - karte, adresne tačke, 3D orijentiri... Klikneš na šta te od toga interesuje npr. karte i tu će biti lista zemalja čuje su mape u navigaciji.
 4. dulegolub

  GPS?

  Evo kako izgleda moj punjač. Uz navigaciju kao tvoju sam imao punjač koji je imao spiralni kabl ali su igla i deo koji idu u upaljač bili kao na ovom. Na njemu nema nikakva nalepnica sa tehničkim karakteristikama. Nema ni mesta gde da bude. Ni na onom punjaču sa spiralnim kablom ništa nije pisalo kao ni na ovom. Sledeća fotografija otvorenog punjača pokazuje da nema unutra nikakve komponente kao drugi punjači. Ima jedan otpornik preko koga je povezana LED dioda koja pokazuje da je uključen u struju. Osim toga su na plus i minus direktno spojene crvena i bela žica. Na sledećoj fotografiji sam ga povezao na pametni punjač akumulatora koji ima mod konstantnog napona koji praktičnio simulira upaljač u kolima. Punjač za navigaciju na izlazu daje napon koji daje punjač akumulatora. Meni sve ovo govori da ovo zapravo i nije punjač nego "produžni kabl" koji samo dovede struju sa upaljača u kolima do navigacije. Dakle, moja pretpostavka je da bi mogao da razmontiraš svoj punjač, odnosno uzmeš iglu sa njega i direktno spojiš na akumulator, odnosno nabaviš konektor za upaljač, povežeš i da će to raditi, ali moram da se ogradim da mi struja nije struka i da sve ovo pišem iz nešto malo ličnog iskustva sa takvom navigacijom i malo proste logike.
 5. dulegolub

  GPS?

  Aj da probam da pomognem. Imao sam istu navigaciju a imam i negde iz tog vremena model recimo Lucca 3.5B ili tako nekako. Sećam se da nisam imao originalan punjač već sam koristio neki od Tomtom navigacije čija igla nekako jedva stane u konektor od Blaupunkta. Navigacija je radila ali čim se isključi punjač ugasi se. Mislio sam da je baterija loša. Kada sam nabavio originalni punjač navigacija je mogla da napuni bateriju i da radi bez punjača. Kada se otvori originalni punjač za Blaupunkt on ima samo dve žice i nema ploču sa kondenzatorima i otpornicima i šta sve već uglavnom imaju auto punjači za navigacije. Meni to govori da Blaupunkt u sebi ima šta mu treba da ispegla napon i da mu je dovoljno samo da se dovede struja sa upaljača ili odakle već. Mogu fotografisati ako nađem taj punjač što imam ako ti znači.
 6. Šta da ti kažem osim da budeš uporan. I kod mene je kačilo ali je na kraju prošlo. Ima klip na na YT gde čovek menja ulje i filter i filter sa kućištem pada za sekund bez ikakve prepreke. https://youtu.be/AstNa4DFNoI Izgleda da mi imamo neki problem.
 7. Pre nekoliko dana sam menjao ulje prvi put na svom zefiru. Jeste bilo malo knap ali je sve zajedno izašlo. Jeste sve blizu grane i agregata ali iz dva tri pokušaja na jednu pa na drugu stranu da ga iskrenem čim počne da izlazi našao sam način. Kako razmišljam sad o tome čini mi se da sam ka sebi vukao ceo sklop kad se odvrne. Ovo ako radiš sa strane gde nije auspuh a mislim da samo tako i može sa te strane.
 8. Konačno zamenio ulje i filter ulja koje sam se kanio da zamenim od pre dve hiljade kilometara kad je kupljen motor. Konačno iskorišćeni ulje i filter koji su kupljeni pre dve godine za prethodnog Zefira. Konačno samostalno uradio "mali servis" na nekom vozilu iako nisam nevešt sa alatom. Moj konačni odgovor, nije loše ispalo.
 9. Ne znam da li si čitao ovo uputstvo za taj punjač https://www.akumulator-shop.rs/wp-content/uploads/2018/02/Pro-user-IBC4000-IBC4000B.pdf Rekao bih da u njemu ima dovoljno a mislim i da su pametni punjači ove klase napravljeni da rade bez mnogo filozofije i da se sve svede na to da ga priključiš na akumulator. Takvo ponašanje punjača bi moglo da ukazuje da je loš taj akumulator za kola.
 10. Umešaću se jer sam imao 750 a sada imam 550 i jedino što mi fali na malom u odnosu na veći je ta mala razlika u gabaritu. Valjda jer mi je 750 bio prvi motor u životu pa sve posle merim u odnosu na njega.
 11. Rade kurirske službe. Neki dan sam slao BEX-om. Posle toga vidim da u Pošti primaju pakete a sad čitam na sajtu Post Express-a da rade.
 12. Čisto uživanje je čitati ovakvo pisanje.
 13. Uzeh jutros ceradu i mislim da je vrlo dobra za te novce. Aktivni veš imam od prošlog puta i njime sam isto zadovoljan.
 14. Danas malo ugrabih vremena da poteram svoj točak.
 15. Ako ti nešto znači pre dve ili tri nedelje je bio na oglasima. Jedna nedelja je bila i popodne se pojavio a uveče ga već nije bilo. Otprilike vlasnik deset godina, bez ulaganja. Cena je bila 1400e i motor se nalazio u Kikindi.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja