Jump to content

Moto Zajednica

MostarRPM

Članovi
  • Broj tema i poruka

    106
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Mostar
  • Motocikl
    Fazer 8

Poslednji posetioci profila

936 profile views

MostarRPM's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

23

Reputacija u zajednici

  1. Evo kako izgleda Givi St603 Tanklock torba na Fazeru, još je bolje kada se stavi top case, manje strši. Pozitivno je što se montira i skida za 2 sekunde, i nije u kontaktu sa rezervoarom. Negativno, nije baš velika, 10-15 l, ali meni taman. Najviše stavljam slike zbog toga što sam ja dugo tražio kako izgleda kad se namontira na Fazera, pa nek se nađe..
  2. Prva generacija ima sivi ram. Druga generacija 2003 do 2005 ima sivi ram ali je drugačiji kao i dosta stvari na drugoj generaciji. Od 2005 godišta ima crni ram. Posto je ovaj 2004 ram je vjerovatno ofarban i to ne bas dobro, sudeći po tome kako se guli. Fabrički crni ram se ne bi trebao tako guliti.
  3. @gox poen za ram, ne pase tom godistu. Evo kako bi trebao izgledati original. @pilip88
  4. Mislim da je ovo pojava samo kod druge generacije FZ1, samim tim i sestre FZ8 koja je posudila dosta dijelova. Taj AIS (Air Injection Sistem) je uveden da bi motor lakse pratio nove, strozije ekoloske norme.
  5. Svi koji voze FZ1 ili FZ8, a imaju aftermarket auspuh se susrecu sa konstantnim pucanjem pri pustanju gasa. Uzrok je AIS sistem koji dovodi zrak u auspuh i pomaze pri sagorijevanju viska goriva. Iskreno meni i ne smeta koliko mislim da smeta svima oko mene. Ovdje su jednostavne upute za blokiranje AIS sistema, to jest crijeva koja vuce zrak iz airboxa. Pored toga su i upute za prosirivanje usisa, ja ga ne bi dirao jer smatram da se Japanci ipak bave analizom protoka zraka, optimalnim podesavanjima u smislu odnosa snage, potrosnje, odnosa zraka/goriva, te da bi vrlo jednostavno stavili siri usis, da je bilo potrebno, i da to ne treba cackati bez nekih skupljih intervencija koje idu uz to, kao sto su remapping, Power Commander i slicno. Novi sam kolac na ovom motoru (Fazer 8 ) snaga nije ono sto mi fali, malo mi smeta zadnji amortizer koji je jako mekan kada vozim u dvoje, planiram zamjenu uskoro, i grijanje samog motora i rama na koje nisam naviknut, bas dere po nogama. Presao sam iz tima SV u tim Fazer i u sustini sam jako sam zadovoljan. Da li ste blokirali AIS ili pucate po gradu? Da li je neko stavljao amortizer od FZ1 ili R1? FZ8 Airbox Mod and AIS Blocking. WWW.INSTRUCTABLES.COM FZ8 Airbox Mod and AIS Blocking.: Today I'm going to show you how to do an airbox mod on your Fz8 as well as blocking off the AIS tube. Looking at the stock air box, I found that air...
  6. Sta je sa BMW F800GS, Triumph Tiger 800XC i slicnim. Mislim da ADV klasa ima dobru ponudu motora srednje zapremine i gabarita, koji su upotrebljivi na raznim vrstama terena. Elektronika, ekrani, mape, kontrole proklizavanja idu uz sve moderne motocikle, od tehnologije se jednostavno ne moze pobjeci.. Kao sto kolega Nightrider kaze, motori koji ce se voziti iskljucivo po oranicama gube prednosti koje imaju ovi unverzalniji motori.
  7. Pozdrav, ima li neko u blizini Modriče kome je poznat ovaj motor, ili moze da ga provjeri (nije problem da ga pocastim za uslugu)? Izgleda odlicno ali mi se ne mili da predjem dalek put da bi se eventualno uvjerio u suprotno. Svaka informacija je dobrodosla! Moze i na PP Yamaha fz8 - Vozila - Motocikli - Modriča - OLX.ba WWW.OLX.BA yamaha fz8, Modriča, 10.700 KM, Yamaha fz8
  8. Bit ce ti dobar gabaritima, ja sam preko 185 i bilo mi je malo usko na njemu. Masina extra pouzdana, cista mehanika, bez puno zavrzlama.
  9. Ne, na SV mi je bila osjetna razlika u vožnji između 170 koja je došla na njemu, i fabričke 160 koju sam stavio naknadno. Samo fabrika.
  10. Ove TCX nosim vec 2 sezone po gradu i na krace relacije, rade posao, pogotovo ljeti. Dobro su se pokazale, vjerovatno cu uzeti nesto slicno kad se ove potrose.
  11. Jedna od rijetkih država gdje momak od 18 može legalno voziti litru RR. Makar je tako bilo, ne znam je li i sada..
  12. Svaka cast!
  13. MostarRPM

    2T auspusi

    Pozdrav, da li postoji neko na području Balkana ko se bavi proizvodnjom dvotaktnih auspuha po narudžbi?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja