Jump to content

Moto Zajednica

Belajmaker

Članovi
  • Broj tema i poruka

    35
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Maglaj, BiH
  • Motocikl
    Suzuki GSR600 | Honda CBF1000

Poslednji posetioci profila

845 profile views

Belajmaker's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

34

Reputacija u zajednici

  1. #ProMaster hvala na hintu! Skinuo sam ranije cijeli Service manual, ali je ovaj dio kod mene rijesio problem. Problem, u mom slucaju, je bio u losem kontaktu konektora. Razlog koji je doveo do toga - nepoznat! Konektor raskacen, ociscen (puhnuto u njega) ustekan ponovo i greske vise nema. Hvala svima koji su pomogli! Uzdravlje!!!
  2. Provozao ga nekih 40ak kilometara. Da lampica ne svijetli, ne bih nista ni znao. Nema nikakve razlike. Ni u niskim, ni u visokim (8.000...9.000 obrtaja) obrtajima.
  3. Nista skidano/raskaceno. Auspuh i sve ostalo - fabricki.
  4. Pozdrav! Ako sam fulio mjesto gdje treba postaviti temu > molim prebacite. Ako vec postoji pitanje-odgovor-rjesenje > dajte link U pitanju je motor iz naslova sa 50.000km na satu... Jucer se upalila lampica check engine i svijetli u intervalu 3 duga, 4 kratka. Sto bi mu trebalo biti Error Code 34. Uspio sam dosta toga procitati o ovome + iskustva... Mene interesuje ima li neko, od domacih, da je imao tu gresku, te da mi javi koje je rjesenje. Hvala svima!
  5. Pozdrav,

    Ja sam Tarik iz Maglaja, BiH. Vozio sam Suzuki GSR600 sa malim vizirom, a zašto je ovo bitno, evo:

    Od nedavno sam vlasnik CBF1000 (2011 god, 55.000 km na satu, 3 kofera, maglenke, prikaz stepena prijenosa, Garmin navigacija...te dodatni vizir, onaj deflektor), vjetar me ubija. Visok sam nekih 185cm, ali imam osjećaj da mi je vjetar bio manji neprijatelj na GSRu.

    Pročitao sam temu Honda CBF 1000 do 48/78 strane, te vidio da si radio izmjenjeni "držaš/nosač" vizira.

    Jel taj nosač radi dobar posao i na SC64, kao i na SC58?

    Postoji li šansa da se, na trenutni nosač, ali na gornje rupe, stave neki distanceri od 50mm, da se vizir u gornjem dijelu pomjeri ka naprijed, da bi se dobio efekat kakav date taj modificirani nosač vizira - da se smanji udar vjetra u glavu/kacigu?

     

    P.S. Nisam još pročitao cijelu temu, može li se taj distancer kupiti? Zamoliti da se uradi ili nešto?

    1. N.F.S.

      N.F.S.

      Pozdrav i dobro dosao!

      Dobar si motor izabrao ali na zalost ja ti necu od koristi biti, model koji sam vozio (stariji model CBFa) nema ni slicnosti sa tvojim modelom, nosac vizira, njegov polozaj i maska su totalno drugaciji a ja nisam imao kontakta sa njima.

    2. Belajmaker

      Belajmaker

      I ovo je pomoć. Hvala ti! Pokušat ću da malo "odbijem" vizir na gornjem dijelu nosača. S obzirom, kako sam uspio da snimim kod tebe, tako nešto je i bio recept za vožnju bez jakog strujanja zraka.

      Ništa, probat mi je, pa šta bude. Taman da se malo zabavljam.

       

      Hvala!

    3. Belajmaker

      Belajmaker

      Izvini, kako biješe da si, u odnosu na standardni nosač, napravio modifickaciju?

      Koliko si cm napravio pomjeranja u donjem, a koliko u gorenjm dijelu nosača vizira?

  6. Iskreno, meni smeta da mi je ta guma iscufana, ispucala. Imaš li, sličajmlno, product number tih guma, da upitam Honda BiH za cijenu?
  7. Počeo sam da čitam ovu temu. Došao do 23 strane i niko ne upita za....za problem koji ja imam... a to je ispucana guma kod šine vizira. S toga, da li ima da se kupi, gdje i po kojoj cijeni, guma koja "štiti" šine na kojima se miče vizir (evo slika) - označeno zelenom "drečavom" bojom... Moguće da je neku upitao, a ja ofulao u čitanju...bilo kako bilo, ja čitam dalje, a ako neko ima informaciju - javi!
  8. U pravu si. Sada kada premotam film u glavi, nakon povrede se znao oglasiti...slikica...nesto. Sada nista! Vjerujem da momak nije toliki papak da svjetskom-mega-caru ne cestita. Bit ce da ga je nesto, bas syebalo...zao mi. Znaci, kaciga, kacketi i majica ostaju kod mene
  9. Drugovi, ne bi da prljam temu, ali me interesuje nesto. Ispratio sam da su svjetski poznate face pozdravile Rosija (Tom Cruise, Keanu Reeves, Ronaldo, Stoner...) Eh sad, ne da sam fan MM, ali ga gotivim, a nisam primjetio da se ukazao na utrci ili pojavio u video pozivu...da li je, fakat, krelac ostao izvan toga (kao on je veci od toga) ili sam ja to samo promašio? Pitam za druga. Imam nekih kačketa, kacigu...pa da znam da li da mu proslijedim.
  10. Ja sam pitao, s obzirom (poslovne obaveze + Covid situacija) da nisam u mogucnosti prisustvovati, a vjerujem i veliki broj kolega, da li ce biti sniman seminar/kurs? Da li ce biti on-line...ili bilo koji drugi oblik prisustva seminaru "na daljinu"? Znam, nista ne moze da nadoknadi to da si "fejs of d plejs", ali...bolje ikako nego nikako.
  11. Hvala za ovaj video! ...prvi.... Zazelio sam se motora i voznje, a onda pogledam tvoj video. Kao da sam sjeo na motor i vozim...kamera, muzika.... Hvala ti za ovaj, lijepi osjecaj! Sretno putuj, druze!
  12. Shvatam ja to. Meni se knjiga nasmagala. I sve sto si rekao stoji. Knjigu sam porucio, tacnije, drug u Swe ce uzeti, pa donijeti kada bude dolazio u BiH. Medjutim, ne bi ja odbio i da imam tu knjigu u PDF. To je stvar koju cu procitati da se zabavim, nesto naucim, vidim i idemo dalje. Ne vjerujem da cu je s vremena na vrijeme otvarati, ponajvise iz razloga stod anas svak u ruci ima spravu velicine 6+ incha i internet, te sve sto mu treba lahko nadje. Proslo je vrijeme kada se islo u biblioteku kistati i istrazivati enciklopedije.
  13. Zar niko? Zar niko, osim kolege @pitans ni da je zainteresovan? Ne mogu da vjerujem Ima te li neke, druge, moto literature?
  14. Pozdrav svima, Interesuje me da li je neko došao u posjed knjige "MotoGP Technology" autora Neila Spaldinga? Aktuelno je treće izdanje (third edition), ali bi bilo OK naći i ranije izdanje. Ukoliko neko ima knjigu (ili link) neka se javi u pp. P.S. ukoliko ovoj temi nije mjesto ovdje, mokim admine da premjeste/brisu
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja