Jump to content

Moto Zajednica

Stevanče

Članovi
  • Broj tema i poruka

    59
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Bajevac
  • Motocikl
    MZ ETZ 125

Poslednji posetioci profila

581 profile views

Stevanče's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

6

Reputacija u zajednici

  1. Hvala, pogledacu kad budem imao vremena
  2. Nemam u knjizi bas sve detaljno. Sto se desne dekle tice tu je sve uredu, sraf stoji kako treba, kuglica je na svom mestu, sipka na svom mestu, potisnik koji prolazi kroz srce korpe je na svom mestu.
  3. Pogledao sam vec svasta na yt o mz-ima, odstampao sam sebi i servirsnu knjigu. Najverovatnije ce da bude to sto ti kazes, da je neko stavio komplet stari tip kvacila...Ali mene interesuje sledece: Ima li mu leka, da li postoji nesto sto sam prevideo ili da kupujem komplet sve novo?
  4. Ako pod ferodom mislis na lamelicu, nije, stavio sam nove. Slagao sam ih naizmenicno, nepotrosna(metalni ulozak) i 'potrosna' ETZ 125 ima tip kvacila sa 6 opruga poredjanih u krug, nije jedna pa ona 3 srafa u trugao, ali na kraju cu izgleda prebaciti na taj tip. 'kao da ne odvaja dovoljno' je moja pretpostavka, ne zakljucak. Desava se potpuno isto i sa skinutim i sa namestenim deklom i sipanim novim sae90(500ml).
  5. Da ne bih pokretao novu temu....Kvacilo nece nikako da odvoji, u pitanju je etz 125. Sipano novo ulje(sae 90) kupljena nova poluga kvacila, nova sajla, nove lamele. Palio sam motor bez dekla, i kad stisnem polugu kvacilo se odvoji, ali kao da se ne odvaja dovoljno. Dotezao sam onaj sraf u desnom deklu do kraja ali oprt nista, odvoji koliko odvoji ali nece da "prokliza". U pitanju je tip kvacila sa 6 opruga. Sta moze biti problem?
  6. Stevanče

    MZ Caffe

    Danas losije vreme pa da iskoristim priliku da zamenim sajlu gasa primetio sam da su se pokidale licnice...I tako ja ulazim u prodavnicu gde prodaju delove za motore, saceka me neki stariji gospodin sa kojim se moja konverzacija zavrsila njegovom cinično-ironičnom recenicom uz blagi podsmeh izgovorenoj meni u ledja(izlazio sam iz radnje i pokajao se sto sam usao): Ko jos vozi MZ-a....
  7. Stevanče

    MZ Caffe

    Ne znam jeste li videli nekad ovako nesto, ja nisam, ali mislim da je vrhunski. Samo me interesuje kad je obrnuo smer radilice, da li je usis postao izduv i obrnuto?
  8. Moj etz 125 se vozi svaki dan(sem kad je lose vreme). Za sad mi je u planu kupovina i etz 251 ili 250
  9. Hvala na pomoci, upravo se ovo i desilo. Ocistio kleme i motor opet ide kao lud
  10. Odmah da napomenem da je u pitanju etz 125. Znaci jutros ga upalim j sve bilo idealno sve radi odlicno i pocne neka kisica i ja uteram motor pod garazu i razmisljam sta bih mogao da uradim dok cekam lepo vreme. Setim se da mi je kapa svecice losa, a imam novu NGK. Ne budem lenj, zamenim je, probam svecicu na njoj, bolja varnica nego pre. Zavrnem svecicu, dam kontakt upalim motor ugasim i slucajno okrenem kljuc i vidim da nema svetala, a do tad sve radilo. Posle par trenutaka izgube se i migavci. Skinem desni oklopic svi osiguraci na mestu nijedan nije izgoreo ili slicno. Posumnjam na akumulator, donesem ispravljac medjutim akumlator pun. Skinem sediste, pregledam, sve stoji kako treba, otvorim far ista prica sve super. Skinem posle toga i kontakt bravicu, pokusam direktno da prespojim plus koji dolazi na nju sa svetlima ali svetala opet nema, pokusam sa bobinom ali opet nema varnice. Da li iko zna sta bi mogao biti problem? Unapred hvala
  11. MZ je neprevazidjen motor nemoj tako
  12. Pre svega da se izvinim zbog velicina slika. MZ opet rasturen, konacno doslo na red ubacivanje onog glupog zupcanika. Ubacio sam sliku lamelica, interesuje me da li mogu da ide bar jos ovu sezonu ili da ih menjam? Sipao sam sae90 u njega, pri tom napravivsi sranje sipao sam previse i probio je semering, pa me zanima koliki je posao zameniti ga? Jos jedna stvar,posle te zamene ulja pri prebacivanju u visi stepe prenosa i kad pustim kvacilo imao sam osecaj kao da kasni spajanje lamelica, da li je to zbog njih samih ili zbog samog ulja ili kolicine ulja?
  13. ovako je izgledao pre, i kvako izgleda posle farbanja Treba da mu kupim nalenice, a sve ih odlazem nmg nikako da skupim pare za njih
  14. Stevanče

    MZ Caffe

    ja mog mezimca i vozim i sredjujem polako. Danas mi je stigao nov zadnji lancanik, bakelit,puz i paknice.Sad samo da kupim sajlu za brzinomer, lanac i prednji cilindar i skoro pa komolet gotov
  15. Stevanče

    MZ Caffe

    ma dok je granulo malo sunca svi isterali svoje mezimce
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja