Jump to content

Moto Zajednica

.milke.

Članovi
  • Broj tema i poruka

    422
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu .milke.

  • Rođendan 24.07.1985.

Contact Methods

  • Website URL
    https://www.facebook.com/nikola.milke

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd / Kraljevo
  • Interests
    IT, running, hiking, camping...
  • Motocikl
    Honda NC750X DCT

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

.milke.'s Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

422

Reputacija u zajednici

  1. Hvala kolega, danas sam i ja dobio info da ipak u obzir dolazi samo Rh-. Što se tiče davanja u drugim mestima, mislim da to nije moguće, probao sam i ja ranije, ali svakako sam zatražio info. Još jednom, veliko hvala za humanost.
  2. Desetogodišnja ćerkica koleginice sa posla ima zdravstveni problem sa koštanom srži i potrebni su joj trombociti, 0 krvna grupa (oba Rh faktora). Postupak izdvajanja trombocita iz krvi je sličan transfuziji, s tim što se može vršiti na 15 dana, a donirani trombociti se u telu davaoca regenerišu za 48h. Prenosim poruku koleginice: " Tražimo dobrovoljne davaoce trombocita za devojčicu Vilu staru 10 godina. Davalac mora biti nulte krvne grupe, oba Rh faktora, starosti 18 do 65 godina, težine preko 60kg. Trombociti se daju u Institutu za transfuziju krvi, Ul. Svetog Save 39. Prethodno davalac mora doći na zakazan pregled, a davanje trombocita se najavljuje dan ranije. Samo davanje trombocita traje oko jedan i po' sat. Kontakt osoba - Amelija 0640056818 i Sandra 0656689149. " https://itks.rs/davanje-trombocita-trombocitafereza.html Pozdrav i hvala, Nikola
  3. .milke.

    AliExpress

    Nije mail, SMS poruka na ćirilici, na broj koji sam koristio na Aliji.
  4. .milke.

    AliExpress

    Jesam brate... pritom sam neki šatro ajtijevac, ranije sam upozoravao bakice u komapniji na cyber opasnosti, a onda ja nasednem. Da li zbog tolikog iščekivanja te pošiljke, ili jer su imali određene tačne informacije, tek naseo sam, nisam sa telefona proverio URL, nisam odradio ono što bi svako normalan. Samo sam hteo da vas upozorim, nemojte nasesti kao što sam ja, sve i da izgleda kao da je legit obaveštenje.
  5. .milke.

    AliExpress

    Čekao sam jednu pošiljku i istog dana kada je Alija napisao da je paket otišao na isporuku, stigla mi je SMS poruka sa domaćeg broja, na ćirilici, u fazonu "Ažurirajte status porudžbine. LINK", a link je bio serbian-post.com Naravno kliknuo sam jer je bilo telefonom, otišao na sajt koji je izgledao kao sajt naše pošte, tu me je sačekalo obaveštenje da je dana tog i tog pokušana isporuka ali neuspešno, i da unesem ažurne podatke. I ja ih unesem, naravno. I u sledećem koraku me sačeka obaveštenje da moram da doplatim oko 40 dinara za ponovnu isporuku, a znajući našu poštu, to mi uopšte nije bilo čudno. Unesem ja podatke sa Master kartice, i onda se zamislim... odem sa kompa na serbian-post.com i vidim da preusmerava na Yandex. Odmah zvao banku, blokirao karticu, a posle nekih 4-5 sati dobijem SMS poruke o neuspelim pokušajima skidanja 1GBP. Naravoučenije - neko je leakovao info o isporuci, s obzirom da su imali moj broj telefona i tačan dan kada če lokalni poštar dostaviti pošiljku.
  6. .milke.

    NC750X 2016

    Posle nekog vremena, eto i mene da se javim sa svojevrsnim jubilejem - 110k km na satu, vlasnik malecke od maja 2017. godine. Nikakvih problema sa samim motorom do sada, redovni servisi na 10k km i zamena potrošnih delova by the book i malecka klizi. Pre 15ak dana se vratio sa putovanja sa saputnicom, propatila je na neudobnom sedištu tako da je to sledeće na listi za upgrade. NC bez problema izdržava i serpentine preko Prokletija, putem SH20 kao i moto/auto put preko Fiera i Prizrena, ali ipak treba uzeti u obzir značajno slabije performanse natovarenog motora, pogotovo kod preticanja autobusa i kamiona. I za kraj, jedna od neizbežnih situacija kada motor koristite kao primarno prevozno sredstvo: Bulevar oslobođenja, gospodin je radio polukružno i udario me. "Video sam te ali sam mislio da ćeš brze proći", a ja sam usporio jer sam video da se on kreće iako ja nailazim... Rezultat - nekoliko modrica i ogrebotina, ogrebotine na retrovizoru, bočnoj plastici i delu auspuha. Torbica (sa Alija) na crash baru je preuzela dobar deo kinetičke energije, u noj je iskrivljen pribor za krpljenje guma, ali to je praktično dž. Popunili evropski zapisnik, gospodin je napisao da je kriv, srećan što je sve prošlo bez povreda i ozb. oštećenja (skidam kapu za to, prethodni je pobegao sa lica mesta iako sam ga snimao, uz to bio povređen). Kad sam se dotakao oštećenja, Sebin kreš bar je i u ovoj situaciji odradio vrhunski posao (videh da se nekoliko stranica ranije povela diskusija oko estetike Sebinih barova za NC). Pošto do kamping mesta teram malecku po off-u, obarao sam je... više puta. Nikada bočna plastika ili moji donji ekstremiteti nisu dovedeni u pitanje, eventualno naravno ako vas neko direktno ne udari u te delove. Crash bars i nosači kofera su u poslednih šest godina gradske vožnje bili spas. @Aleksandar NS i ja smo radili custom barove kod Sebe, izgledaju otpr. ovako (spajaju se ispod kljuna pa se kinetička sila raspoređuje i na onu drugu stranu, ne samo na ram, uz to pružaju obilje mounting points-a): Za ovih 6 godina i 110k km su vrhunski odrađivali posao u brojnim obaranjima, tako da ih preporučujem (čini mi se da baš fino idu uz crtu plastike, možda malo lepše nego ono što se pokazivalo u julu).
  7. .milke.

    NC750X 2016

    A kada se već priča o tom kraju, ove godine sam prošao fenomenalnu rutu na putu za CG. Kreneš ka Raški, pa u Ušću skreneš za Studenicu i Mlanču (sve asfalt, sjajna priroda). Izlaziš u Ivanjicu, pa kreneš ka Sjenici i negde na pola puta, na Javoru, skreneš desno ka Novoj Varoši. Naravno, ne tamo gde te navigacija podrazumevano vodi jer nekih 5km posle toga (Spomen-obeležje na Javoru) postoji uzani asfaltni put kroz predele koji izgledaju kao... ne znam, Škotska. Stvarno sam bio opčinjen, ostao sam tamo preko sat vremena iako sam bio u stisci sa vremenom. Na kraju se prelazi preko brane Uvac sa par lepih vidikovaca i silazi se u N. Varoš.
  8. Sutra sam kratko poslom u KG-u, može li ikako A+ da pomogne? Mogu verovatno i do KV-a sutra, ako može.
  9. .milke.

    NC750X 2016

    Koliko vidim ima šator i vreću napakovane na sedištu, ali bi svakako bilo dobro malo detalja, kako, gde, koliko...
  10. Ne znam koliko ti se uklapa, ali ja sam pre nekoliko godina bio u Morinju na plaži, odmah pored magistrale je a opet dovoljno je velika da vam ne bruje kamioni. Motor sam parikrao na plaži, ispod masline. Blage hladovine ima ali ume da bude zauzeta. Presvlačenje - iza motora, ili ogrni peškir oko gospođe. Elem, lokacija: 42.488360626973005, 18.65149890462344
  11. That bike used to be on the curb in Pop Lukina street for, I think, over a year. I guess someone moved it behind, either people from the store or residents, since it's parked properly.
  12. A tog miksa ima? Hajde i meni Granny i Mix, da ne komplikujemo logistiku. 063 618 399
  13. Po položaju Škode na raskrsnici rekao bih da je on išao od Vuka ka Bogosloviji. Danas sam sa drugarom iz NS-a vozio bukvalno samo od Moskve do Tadeuša i kada smo stali prvo pitanje je bilo "Je li ovde stalno ovako izleću?".
  14. U mom slučaju radar u civilnom puntu, a par km dalje saobraćajac stoji na sred puta i samo zaustavlja, a drugi piše. Načekao sam se na suncu u punoj opremi dok sam došao na red...
  15. .milke.

    NC750X 2016

    Ja sam baš prošli vikend proveo 2h vozeći pod kišom i nisam imao vanrednih problema. Da, noseći kišno odelo koje šititi od kiše dešava se nešto drugo - odeća ispod odela se potpari, i da je vožnja trajala malo duže imao bih isti efekat kao da sam pokisao. Koristim A-Pro dvodelno kišno odelo i dokle god ga koristim umereno, nije problem. Da, dupe mi se u vodo/vazduh nepropusnom odelu prvo oznoji ali hej, ono se prvo znoji i kada idem kući sa posla, zamisli tek da ga zatvorim gumiranu membranu.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja