Jump to content

Moto Zajednica

Dany

Članovi
  • Broj tema i poruka

    9
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Teslić
  • Motocikl
    //

Poslednji posetioci profila

342 profile views

Dany's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Da ne otvaram neku novu temu na forumu napisacu ovde.Moze mi neko reci kada ostavim dugme za start (run/off)upaljeno bez da je kljuc ubacen ili da ima kontakt,da li to utice na praznjenje akumulatora?
  2. 43F - kurbla, doboš pozadi, 18-21" felne. Čini mi se da se pravio do 1987. 2KF - modernizovani, po mom mišljenju mnogo lepši XT sa lepšim plastikama i diskom pozadi. Pravio se do 1990. 3TB - najveća razlika između dve generacije. Izgleda prilično modernije u odnosu na prethodnika. Pozadi umesto 18", dobija 17" felnu, ulje u ramu (43F i 2KF imaju rezervoar za ulje ispod sedišta), anlaser, dvoklipna klešta na prednjoj kočnici i nekih 10kg više u odnosu na prethodnika, po mom mišljenju, lošije točkove i ogibljenje. Nekako je "mekši", nežniji u odnosu na 2KF. 3TB generacija ostaje uskraćena za obrtomer (43F i 2KF su ga imali), 'mesto koga dobija lampicu koja se pali kad je motor u "crvenom polju". Ram je izmenjen u odnosu na prethodnika, izduvni lonac je sastavni deo rama tako da je bitno napraviti kosku ukoliko se ugrađuje aftermarket top. Postoji i verzija XT600K sa kurblom kao što neko reče gore ali jako su retki. 4PT, poslednji XT600. Vraća se obrtomer, plastike su modernizovane i to je to, koliko sam upućen. ___________________________________________________________________________________________________ Kad sam jurio da kupim prvog XT-a 2012. godine, želeo sam 3TB ali bio je dosta skuplji od 2KF. Na svu sreću, uzeo sam najbolji mogući motor. Četiri godine kasnije ponovo kupujem 2KF-a jer mi se čini kao najbolja, najsirovija varijanta. U suštini 43F je isto to, s tim što mi je 2KF ozbiljno lepši 3TB je suviše "fin" za mene E druze svaka ti cast za ovo hvala puno ,a i ostalima.Planiram ga uzimati cim budem imao novac jer mi je motor bas zapao za oko,i ne prodje ni dan da ne pomislim na njega.Samo kada bi uzimao ne znam koji bi,ali opet zavisi i od situacije koji i kakav bude dostupan .
  3. Da ne otvaram novu temu bzvz.pitacu ovde.Moze mi neko reci po cemu se razlikuju modeli 2KF,43F,3TB?Po tezini,godini?
  4. Hvala vam svima na savjetima,uzeo je Hondu i cekam rezultate dok ga provoza par dana ,uzivo evo 1 put kako sam ga vidio iznenadio sam se koliki je motor .I jos jednom hvala svima .
  5. Pa iskreno ni ja ne znam zasto,njemu je moglo bi se reci najvaznije da ima dubok zvuk kao u Honde da grmi i da je motor visok-odignut kada sjedne da ne moze spustiti obadvje noge na tlo kako treba vec da se skoro samo prstima moze odrzavati
  6. U pravu je Nidzo ima takvih danas podosta koji se zele pokazivati na motoru i da ga vide ,a i znam takvih likova. Buraz ima 23 god,ja sam mladji ali zelja mi je isto da endura uzmem to mi je zelja od malih nogu .
  7. Pa ne vidim sta ima tu lose ako ga nece registrovati,da sa njim zeli ici po gradu vozikati se pokazivati se na njemu registrovao bi ga,vec ugl.zeli ici sa njim po blagim i finijim sumskim putevima kao sto mradomir i nidza kazu registracija i nije potrebna.
  8. Pozdrav svima ljudi,novi sam clan na forumu,imam 18 godina,i motor koji bi zelio imati u buducnosti je Yamaha XT600,Yamaha XTZ660,Honda XRV650,pa se nadam da ce jedan od ta 3 biti,a najvise bi volio XT600 pa otom potom ,i dobro bi mi dosli savjeti oko ova 3.
  9. Nisi me dobro razumeo druze ,nisam ni napisao da zeli uzimati za tezi off road i putovanja,vec cisto radi zabave voznja po makadamu,obilazak po naseljima,i poneki odlazak na planinu ali nije tezak teren,nisam mislio da murije nikako ovde nema,ali retko kad je bude.Ne planira sa njim ici u grad ili u susjedne gradove.
  10. Pozdrav svima novi sam ovde na forumu i potreban mi je savjet tj.nije potreban meni vec burazu.Zeli kupiti Endura,i do sada nije imao nijednog i ne razumije se bas toliko puno u njih i uopste u motore.Stalno se predomislja izmedju Honde NX 650 Dominatora 1991 i Kawasaki KL 500 1994,posto ga nece registrovati vec ce ga voziti samo gdje nema murije ,tj.mozda vise blazi off road,po makadamu ako znate kakvi su putevi po naseljima malo po cesti malo po goloj zemlji .Po mome misljenju rekao sam mu da je bolja mozda Honda nego Kawasaki,jer se raspitivao i par ljudi mu je reklo da je bolja Honda,a i ja sam na ovom i raznim forumima gledao da preporucuju takodje Hondu da je dobra i za off i za asfalt,dok za Kawasaki kazu da je i on za off ali da je vise za asfalt i za duza putovanja.Imam jos par pitanja pa ako mi mozete odgovoriti na njih,volio bih da napisu misljenja ko je imao iskustva sa njima. 1.Zanima me koji je od ova 2 veci tj.visi-odignutiji posto njemu je to jako bitno . 2.Kolika je potrosnja u Honde?,da li je dugovjecna ili je kvarljiva,i da li je jeftina za odrzavanje jesu li dijelovi za nju skupi? 3.Zasto mislite da je Honda/Kawaski bolji. Znam da dosta trazim oko savjeta,ali bio bih vam zahvalan kada bi mi pomogli.Unaprijed hvala.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja