Jump to content

Moto Zajednica

deki295

Članovi
  • Broj tema i poruka

    587
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

1 Pratilac

O članu deki295

  • Rođendan 03.11.1967.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    zemun
  • Motocikl
    yamaha xtz 750 super tennere

Poslednji posetioci profila

1579 profile views

deki295's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

516

Reputacija u zajednici

  1. Ni na kraj pameti da ovo moze da mi se dogodi. Na 500m od kuće dočeka me neugodno iznenadjenje, kabal sa bandere puko i visi preko ulice a ja blejačim negde ko zna gde, seo na motor posle duže vremena. Kad sam prišo na par metara tek onda ga primetim al kasno i za kočenje i promenu pravca samo zažmurim i proletim hahaha. Zavuko se izmedju točka i blatobrana i blatobran ga svojim otporom prebaci preko vizira i mene i ja samo prodjem. Naravno blatobran je platio cenu. moglo je i mnogo gore da bude. Slika je kad sam se vratio da nadjem deo blatobrana, znači isao sam iz suprotnog pravca. Gubim volju za voznjom zbog potrebe za velikom koncentracijom i nedostatka ooustenosti i prepustanja uzivanju u voznji.
  2. Grešiš sine, grdno grešiš. Za neki offić mozda i bude malo nezgodno jer nemožeš da premeštaš težište osim ako ne ustaneš ali za putovanje, uživancija. Prvo, šire je od fabričkog, drugo, imaš potporu na ubrzavanjima izlascima iz krivina zaobilaženjima... Mnogo opuštenine se sedi a samim tim i manje zamaranje. Moje voznje 500+km u danu bez ikakvog problema plus moja visina od 195cm su dokaz. Mozda nisu sva sedala napravljena bas isto pa bih rekao da je to mozda veći problem od dizajna.
  3. Koji koleega, gde kada i kako??? Ako moze ovde link ili telefon slabo divanim madzarski. Elem,aj da podelim moje iskustvo sa vilama. Posto sam servisirao vile, podbacio sam po 5 tih nekih podloski pod svaki čep da bih malo sabio iste jelte i uz ulje gustine 15 mesto fabričkih 10, jesam dobio mnogo stabilniji motor u dugim brzim krivanama i malo grdji prelet preko ležećih policajaca i to je to. Na kočenju i dalje motor previse lako tone i to mi se ne svidja, čini mi se da nema nikakve razlike po tom pitanja uprkos gušćem ulju i tom otprilike santimetru podloški. Sleeći rad bi obligatno trebalo da se odradi sa ili novim oprugama (progresivnim) ili tim sto kazu kolege za odredjenu težinu vozača.
  4. deki295

    Ostrvica 2022

    Jel to na moju žurezu misliš? [emoji3060] Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
  5. Zaklučana su vrata, nisam primetio da neko negde nesto radi, vrv zato sto nista i niko u bugarskoj nije radio zbog indipendens deja koji se slavio bas tog vikenda kad smo mi bili tamo. Hrana mi se nije svidela, sve ima neki čudan šmek, najukusniji mi je bio hotdog na pumpi koji sam pojeo. Znači ćevapi pljeskavice kobasice... Ič. Samo krtina sto bi reko drugar. Nije radio čak ni cepač karata u tvrdjavi na onim stenama u Belogradčiku, dzaba smo pukli 9 jura za karte ha ha ha.
  6. Mogu i nešto sličica da izbacim eto nek ostanu i ovde
  7. Bili u Bugarskoj 2.5 dana skoro 1500km,potrošnja od 5 do 6 lit. Odvalismo se od vožnje, putevi bolji no sto sam očekivao, priroda extra, cene jeftinije nego kod nas. Obišli tvrdjavu u Belogradčiku (lalajkova preporuka), lepota, Šipku i Buzludžu takođe extra. Drugaru se probušila guma isto ko i meni pre desetak dana, na autoputu i to bez vidljivih razloga takodje na bočnom delu samo prednji točak ovog puta. Dan nezavisnosti Bugarske ne radi ništa od banaka menjačnica zanatskih radnji, nista osim benziskih pumpi. Ja ovaj put poneo i montirače i rezervne gume i sve sto treba za zamenu poučen neprijatnim iskustvom od nedavno. A ključeve uvezao vezicama za motor i pitaju me a kao kad ih skines sa motora jel imas rezervne vezice da ih ponovo nakačis nazad, a ja kao nikad to meni zatrebati neće, to tako samo zlu netrebalo, i ne prodje 3 dana ja pokidao sve i da ne bi pajsera i gume bilo bi pravo veselje. A sve se dešava u sumrak na 20km od smeštaja koji smo rezervisali u nekoj prip....i. I tako posle 2 sata igranke zavrsismo i to.
  8. Vidi sve to sto si nabrojao smo nas par uradili kroz zajebanciju kod mebe u garaži, osim štelovanja ventila, tako daaaa ako treba neki savet sta kako sčim tu smo. Čak smo i neke specijalne altke napravili za rasturanje vila npr...
  9. Gulash topina, kafa 60, rakija 70, zaečarac 120din... Kao da smo se vratili 20g u prošlost. Ja ne pamtim da sam se za 10 jura igde ovako devastirao od hrane i pića u poslednjih ihaha godina. Društvo extra vreme za voznju idealno, vidimo se i sledeće g.
  10. Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
  11. Neznam na telefonu Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
  12. I koja je poenta na kraju. Ne razumem portugalski a ne razumem se ni u tehniku a ni u elektroniku, jedva sam zadnji točak juče skinuo i vratio sa motora da bi zamenio unutrašnju gumu koja je pukla sama od sebe na autoputu, uz svesrdnu moralnu i fiziču(doneo ključeve i novu unutrašnju gumu) podrsku @Arso i izvesnog Gileta iz Čačka koji se pojavio i odvezo nas do vulkanizera koji je bio odmah tu iza ćoška(9km dalje). Elem naravoučenije, prva sledeća akcija oko motora je pravljenje tool boxa gde će stajati pajseri, ključevi, flekice, rezervne gume(obe). Da da spomenem i izvesnog Poljaka All Bynskija koji je proleteo pored mene na autoputu na supertenerui1200 i posle napravio krug od 60km da bi se vratio da ako moze pomogne, sve sa devojkom na zadnjem sedistu, a kad je skapirao da čep ne pomaze jelte kad imate unutrasnju gumu onda smo malo doduvali i pun gas do prve pumpe.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja