Jump to content

Moto Zajednica

kachavenda

Članovi
  • Broj tema i poruka

    120
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: kachavenda

  1. Poslednji pozdrav Velikom Lakiju... Iskreno saučešće porodici.
  2. Prijavljujem se ako nisu otišli.
  3. Da li neko možda ima podatak koliko su dugačke sajle kvačila i gasa za Varadero SD01? Treba mi tačna dužina, ako je neko pravio pa ima podatke. Hvala unapred.
  4. Standardno, baš toliko. Jeftinije su bile u Motolandu (44.000) ali nisu imali ovu kolor šemu.
  5. Nije taj otvor skroz baš otvor Ima neku pregradu ispod, ne može da uleti baš svašta
  6. Jeste, stvarno sam zadovoljan. Meni nije bučna, posle one promaje od LS2 mislim da bi svakako bio zadovoljan, ali iskreno ne mogu da zamislim da može da bude još tiša.
  7. Okači paintball gun na butinu. Kome treba lekcija iz saobraćajne kulture lepo mu ofarbaš šoferku, višestruki benefit za sve... Ispucaćeš stres iz sebe, njega isključiti iz saobraćaja da se malo presabere, a i imaće o čemu da razmišlja dok riba farbu sa stakla.
  8. Ako je LS2 njih radi i Moto Bike Shop iz Kaća. Ja sam prošle godine zvao za vizir za Metro (FF325) i bio je oko 2500.
  9. Stari i poznat "bug" na Varaderu, pričalo se i ranije na forumu, da li ovom ili nekom drugom ne sećam se. Ali koliko se sećam redosled za start je bio kill switch off (pod kontaktom), pa kontakt off, kontakt on, kill swith on, i onda pali. Znam kako ovo zvuči, ali jbg tako je, a zašto se dešava mislim da nigde gde je bilo priče o tome nije razjašnjeno...
  10. Uz sve saobraćajne propise od kojih su izuzeta vozila pod rotacijom važi "bez ugrožavanja drugih učesnika u saobraćaju". Čak i kroz crveno svetlo kad prolazi mora da stane ako ga vozilo iz drugog pravca ne propusti. Za njega ne važi ova puna linija, izuzet je od zabrane preticanja, ali ne ovako da ide direktno na tebe, isterao te skoro sa puta... Klasičan pripadnik grupe iz naslova teme, samo u uniformi što ga čini daleko opasnijim.
  11. Bilo je, imam njihove te patike 47, nego ih više ne rade a ostali im samo ti mali brojevi (tako su mi letos rekli u prodavnici, išao sam da proverim za jednog kolegu). Inače ako ih ima još i nekom paše broj, nek se ne razmišlja mnogo, meni su se odlično pokazale baš za do posla. Za sve ostale situacije isključivo čizme.
  12. 4. jakna Bikers Gear 1.500
  13. 3. jakna Frank Thomas 1.000 4. jakna Bikers Gear 1.000 7. rukavice Bikers Gear, velicina S 1.500
  14. 2. jakna Hein Gericke, zenska 2.000 7. rukavice Bikers Gear, velicina S 1.000
  15. Narandžasti krug u donjem desnom uglu. Moraš da budeš centriran na lokaciju na kojoj se nalaziš, ako pomeraš mapu opcija za prijavu se izgubi, tj. dozvoljava prijavu samo na mestu na kom se nalaziš a ne na nekoj udaljenoj lokaciji.
  16. Za ovakve stvari, posebno ako postoji zajednica sa većim brojem članova koja bi aktivno učestvovala u prijavljivanju (kao što je npr. forum) postoji odlična aplikacija, zove se Waze i ima i Android i IOS verziju. Nedavno ih je kupio Google tako da su potpuno integrisani sa njihovim mapama, sama aplikacija je vrlo jednostavna i pregledna a služi isključivo za prijavljivanje i markiranje raznih situacija na putu, kao što su rupe, klizav put, radovi, policijske patrole, radari, isl. Ne znam kako je u drugim delovima Srbije, ali po NS je uglavnom skroman broj prijavljenih stvari, po neka udarna rupa, ponekad se pojavi neka prijavljena patrola, i to je to. Prosto malo korisnika pa nema više podataka, ali ako bi se povećao broj korisnika ovo može da bude vrlo korisna stvar za sve. Prijava nečega što uočite je baš jednostavna, skoro na jedan klik. Probajte, ne košta ništa, ko zna možda zaživi...
  17. Cenim volju ali njih realno zabole. Država opušteno planira ta sredstva u budžetu, i sve da građani i dobiju takav spor (a takvih i sličnih je svake godine gomila) sve će se platiti iz budžeta, odnosno našim parama. Skoro sam pročitao da će u 2020-oj za razne sporove koje je izgubila pred međunarodnim sudovima Srbija platiti oko 200 mil. evra. Tu spadaju i odštete za povrede prava građana (tu bih rekao da spada i ovo zajebavanje naroda sa probnim dozvolama) i neosnovane presude, za koje smo 2019-e platili oko milijardu dinara... Dakle zabole ih, tuži, ne plaćaju oni nego mi.
  18. K2 FOX
  19. Isti taj koristim a probao sam ih nekoliko. Sad baš da li bi izdržao mesec dana nisam siguran, ali deset dana svakodnevne vožnje po vlažnom vremenu drži, provereno. Svakako ga nanesem svaki put kad čistim kacigu, što je bar jednom nedeljno, i magle nema...
  20. Samo da dodam glas za Motowolf, vrhunski nosač za male pare. Ja imam crni, varijanta za guvernal, sa USB om sa strane. Kratki kabl od 10 cm taman dođe od USB-a do telefona, vrlo elegantna varijanta za punjenje ko ne voli mnogo kablova okolo.
  21. Do sad poručeno sa fcmoto jedna kaciga, dve jakne, jedne pantalone, jedne rukavice, i gomila sitnica koje dodamo kad već pravimo porudžbinu pa da ide u isti trošak dostave. Sve stiglo na kućnu adresu, naravno uredno ocarinjeno. Carina do sada nijednu njihovu fakturu nije osporila kao što ume sa robom iz Kine (pa da obračunaju carinu na neku "njihovu" cenu), tako da već pri poručivanju možete tačno da izračunate koliko će koštati "na kućnim vratima" i da li se isplati ili ne. Za sitnice je problem zbog troška isporuke, ali za skuplje stvari ili za više stvari na gomili taj trošak je prihvatljiv (ako se dobro sećam mislim da je nekih 20-ak EUR).
  22. Bio sam u identičnoj dilemi. Na kraju prelomio na SCORPION TRAIL II, samo zato što više odgovaraju mojim potrebama. Ako baš nikad ne silaziš sa asvalta onda Angel, nema greške. Samo napomena, jedina "mana" za njih (bar po iskustvima drugih korisnika, a prelistao sam ih tonu) je to što se nešto sporije zagrevaju, pa treba biti oprezan pri kraćim vožnjama, posebno kad je hladno napolju. U svakom slučaju oba modela su sam vrh u trenutnoj ponudi, nećeš pogrešiti ni sa jednim, al to već znaš
  23. Ma sve manje imam volje da uopšte vozim po gradu. To šta ljudi rade, kakve idiotarije izvode, to je za ne poverovati... Sednem i ja u kavez, pa lagano...
  24. Japanci Zovem ih tako jer se u Japanu semafor tako tretira, kao znak. Ako nema nikog, ideš na crveno, imaš prednost. Sad to hoće da menjaju, zbog stranaca.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja