Jump to content

Moto Zajednica

ZokiVuki

Članovi
  • Broj tema i poruka

    57
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Austrija
  • Motocikl
    Kawasaki KX 250

Poslednji posetioci profila

586 profile views

ZokiVuki's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

10

Reputacija u zajednici

  1. Mala je verovatnoca da je power zaglavio, ako ne radi najverovatnije je prenos /zupcasta letva/ ostecena, nazalost mehanizam kosta manje bogatstvo.. Nazalost, KX je na prodaju....na svako pitanje cu drage volje odgovoriti!
  2. Radi se o motoru marke Husaberg.. Ja sam pokusao da se raspitam i dobijem pravu informaciju, medjutim sve koje sam zvao su se pravili blesavi /kao i uvek kada treba nesto da se radi ili uradi/. ABS mora da pregleda motor da bi znao da kaze konkretno, a preko telefona to nije moguce.... Ovaj motor ovde napolju ide na tablice tako da ne vidim koje bi jos uslove trebao da ispuni da se ABS saglasi, samim tim sto je sve fabricki, bez bilo kakvih prepravki. Ako i ne dobijem saglasnost, nije panika jer je Enduro motor, plus imam nase "legalizovane papire" pa mi ga niko ni ne moze oduzeti, ali imao sam neki projekat koji sam hteo da uradim pa bi ta saglasnost legla kao kec na desetku...
  3. Pozdrav! Za sve ucesnike u ovoj debati, misterija je razresena! Znaci ovako, ja sam od prodavca dobio pogresnu informaciju...Motor je prodat na carisnkoj licitaciji, a oduzet je od nekoga ko ga je pokusao uvesti mimo pravila. Brojevi su na mestu, medjutim on nema broj sasije ukucan nego ima nalepnicu koja je ostecena. Broj motora postoji i vidljiv je lepo! Sa carisnkim racunom i ostalim dokumentima postoji cak i oglas iz Svedske od koga je kupljen motor sa slikom i opisom. U jednom carinskom dokumentu stoji ....."...da ukoliko agencija za bezbednost saobracaja oceni da motor /vozilo/ ispunjava uslove, isto se moze staviti u promet i registrovati....." Sve u svemu, situacija je takva kakva je...ja sam kupio masinu, pa cu polako da pokusam da to sve razresim. Jos jednom hvala svima na savetima i odgovorima, pozdrav ! Zoran
  4. Jos jednom hvala na odgovorima! Sa prodavcem imam neki slab kontakt i nije taj tip koji barata tehnikom 21. veka. Medjutim ja dolazim sa Srbiju u subotu i imam sa njim dogovoreno da se vidimo i da pogledamo papire i motor. Zato me i jede najvise sve ovo jer da sam imao mogucnost ranijeg uvida u dokumeta koje prate motor mozda bih znao da li ili ne moze da se registruje, ili sta je sve ovo uopste. Sto se izbrisanih brojeva tice to mi je on rekao da je carina izbrisala...zasto i kako ne znam. Zamrseno je ovo sve i sve manje imam nadu da je motor moguce registrovati, ali zelim ispostovati nas dogovor i da se nadjemo, kako smo se i dogovorili. Hrpa ovih enduro dual motora krstari Srbijom i mogu se registrovati ali vlasnici ih nikada nisu registrovali jer voze po livadama i njivama i jednostavno i zasto da registruju. I sadasnji vlasnik ga vozi isto tako i po njegovim recima on se nikada nije zanimao za to da ga pokusa registrovati, zato i ne zna moze li ili ne.... Svakako cu napisati sta se desilo da se zna, mozda bude pouka za druge ! Pozdrav !
  5. Hvala svima na odgovorima ! Kupoprodajni ugovor ne znam kako da napravim jer ne znam sta da upisem u njega, brojevi su izbrisani /zasto to niko ne zna/, niti razumem kako ga je neko i mogao kupiti, sta su uopste upisali u papire. Prvo treba da vidim da li postoji to pravo na registraciju, kao sto je neko gore napisao, ali to pravo po meni ne odredjuje carina nego auto moto savez..no, bilo kako bilo...videcu da dodjem do neke informacije, nazalost ja nisam u Srbiji pa ne mogu tek tako da pitam Po staroj poslovici, ko ne plati na Drini platice na Cupriji, je jako poucna !!
  6. Postovani bajkeri, delikatno pitanje za one koji su imali ili znaju proceduru kupovine motora sa carinske licitacije i registrovanja istog. Znaci ovako, carina RS je oduzela motor iz nekog razloga i posle nekog vremena oglasena je licitacija, motor je kupio neko ko ga nije registrovao nego ga je vozio po livadama. Motor je enduro. Carina RS je izbrisala brojeve motora i sasije !, za sve postoji dokumentacija. Moje pitanje glasi, da li je neko imao slican problem i kako ide procedura registracije, napominjem da motor ima svetla i zmigavce fabricki i da su u inostranstvu ti motori registrovani / sa tablicama/ ??, ili da li uopste postoji mogucnost registracije ovakvih motora ? Nazalost ja nisam imao uvida u dokumentaciju, tako da ne znam sta je sve od papira prilozeno uz motor, motor je na prodaju i jako se interesujem za njega. Molio bih samo tacne odgovore, ljudi koji su upuceni u materiju ovakvih stvari ! Hvala unapred na odgovorima ! S postovanjem Zoran.
  7. Nazalost u moj KX je dizel, ne trebaju mi svecice... Nek onda cena bude 50 eura...
  8. Prevashodno zelim nekome da pomognem da ima adekvatne pantalone. Cena je dogovor... Moze zamena za ulje, delove za mog KX-a...ili nesto peto.
  9. Evo pridruzujem se.. stoje mi enduro pantalone NOVE, greskom dobivene. Slike saljem, postavljam Pantalone su za JACE LJUDE /min 180 cm i min 100kg!! kratak opis zaista debele enduro/kvad/offroad pantalone zimske sa vadivom membranom i protektorima na kolenima i butinama. Made in UK. Cordura, vojna sara svetle boje, vodo/vetro nepropustive, imaju otvore za ventilaciju, stelovanje obima cicak trakom a imaju usivene trake za kais. Posto mi samo stoje, prodao bih ili menjao za nesto...
  10. Izvinjavam se na kasnom odgovoru.. Kao sto je Nikola vec napisao, 125 pri normalnoj voznji trosi vise nego 250 ! Sama potrosnja zavisi od mnogo faktora i tesko je generalizovati i tacno reci koliko. Nikada nisam gledao koliko moj KX trosi, jer me ne interesuje, ali podesen je karburator i dizne, koristim kvalitetno gorivo i mazivo, nikada ne nosim gorivo sa sobom, a navozam se posteno.U rezervoar staje oko 8-8.5 litara. Pitas me kako me sluzi, odgovor je sasvim dobro, sve sam uradio da mi motor funkcionise bez greske, ne spadam u ljude koji kolju motor, bitne su mi sitnice i velika sam picajzla kada je motor u pitanju. KX je dobar kroser, ali on je radjen za stazu ne za enduro, nekome je to svejedna neko ni ne zna razlike.Za sumu ti ne preporucujem starije modele 2t masina, jer su suvise brzi zbog tehnickih resenja power ventila, menjaca i jos sitnica..
  11. ZokiVuki

    Honda CRM 125

  12. Na stenderu okrece i moj, i kada ga spustim dole i ubacim u prvu i dam gas..osetim malo na zadnjem tocku..to je normalno! Inace imam sve novo u kvacilu..sve novo !
  13. ZokiVuki

    Honda CRM 125

    Ne znam koji YT koristis, ali bar 50 videa mi je izbacilo ukucavsi Honda CRM 125....
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja