Jump to content

Moto Zajednica

Pavle3

Članovi
  • Broj tema i poruka

    40
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: Pavle3

  1. Treba sutra da prodam motor koji je neregistrovan i nije odjavljen. Pročitao sam par tema o ovome, ali nije mi sve baš jasno. Kupac mi je predložio ugovor o poklonu, nisam siguran zašto.
    Koliko sam shvatio, prodavac (ja) i kupac potpisuju ugovor o poklonu i overavaju ga, ja mu predajem saobraćajnu i tablicu i posle je na njemu da taj motor odjavi, tj. ja mu više ne trebam posle overe ugovora u poklonu. Ovako sam shvatio čitajući par tema sličnog tipa. Sad, ne znam kako treba i koje stavke treba da se nalaze u ugovoru na poklon. Našao sam dva tipa ugovora, sa i bez naznačenje vrednosti predmeta koji se poklanja tako da nisam siguran kako treba taj ugovor da izgleda. Nadam se da je neko ovo radio skoro i da može da mi objasni ako sam ja pogrešno shvatio ovu proceduru. Hvala unapred!

    Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

  2. Nisam našao adekvatnu temu za ovo što mene zanima. Naime, istekla mi je registracija motora KLE 500 20.6 ove godine. Ne želim više da registrujem motor. Koja je sada procedura oko vraćanja tablica i odjave?
    Hvala!

    Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

  3. Treba da menjam ulje uskoro, prva zamena. Da li je neko probao Elf ulja? Naišao sam na Elf i zanimljivo mi je zbog cene, ne daje mi se ~1000 za Motul. Da li uzeti sintetiku, polusintetiku ili mineralno ulje? Da li imate vi preporuku za neko jeftinije ulje? Hvala unapred!

    Sent from my Pixel XL using Tapatalk

  4. Potreban mi je savet za zadnju gumu za KLE, gledao sam Mitas E07 i E08 ali ne mogu da se odlučim. Uglavnom vozim asfalt, retko vozim zemljanim putevima, ali ne znam da li će se to promeniti :) Pročitao sam da E08 klizi po vlažnom asfaltu. Da li je to slučaj i sa E07? Nemam blage veze oko guma, zamolio bih Vas da mi preporučite gumu, ali u cenovnom rangu navedenih guma ako je moguće.

  5. Koliko treba da bude chain slack? Našao sam neki manual i podesio prema tome, ali je lanac bio pretegnut pri opterećenju. Namestio sam 4 cm kada je motor na nožici, ali je bio previše zategnut kada sam seo da probam


    Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

  6. Na koliko su vam "naduvani" prednji amortizeri? Ja sam danas naduvao na ~ 0.8 bara i manje propadaju pri kočenju, a i skroz su izvučeni kada je motor na nožici. Da li sam mnogo naduvao?

    Sent from my E6653 using Tapatalk

  7. TIG postupkom, ~ 10+ eura, i bojanje poslije.
    Za privremeno: petrolejom, deterGentom, vodom, brtvenu masu utiskaj,
    ako treba donalijepi još nešto folijasto.
    Pluto, bilo što. Komadić inoxa nekog cool oblika...
    Da li je TIG postupak varenje Argonom? Bojanje kao strah da ponovo procuri ili farbanje vara? Možda može iznutra da se zavari,pa se neće mnogo videti.

    Sent from my E6653 using Tapatalk

  8. Drugar se prevrnuo sa motora dok je sedeo na njemu i poluga kočnice je probušila deklu. Iz pukotine curi ulje, ne mnogo ali ipak curi. Dužina pukotine je oko 1,5cm a širina možda par mm. Kako sanirati pukotinu?

    Sent from my E6653 using Tapatalk

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja