Jump to content

Moto Zajednica

Зорге

Članovi
  • Broj tema i poruka

    3087
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

1 Pratilac

O članu Зорге

  • Rođendan 24.08.1974.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    The very heart of southern Banat

Poslednji posetioci profila

5202 profile views

Зорге's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

695

Reputacija u zajednici

  1. Не волим скутере као форм фактор двоточкаша, али "струјни" погон ми је интересантан. Има још нешто у Кини да је мање-више сличних карактеристика, али у форми мопеда, као што је овај "Супер Соко": Сад, тест баш није неки, али ако вас интерсује, лако се нађе додатних информација о мопеду. Мени је интересантан јер се у рам мопеда може спаковати још једна додатна батерија, па се домет дуплира. Видим да их има у овој модерној варијанти у клипу, али и у некој која би била нешто као ретро, тј, са неким назови ретро елементима дизајна. Цена у Кини је... да л' нешто око 1500 долара... Мислим, није нешто криминално, а додатна батерија, ако сам разумео из неких других клипова, око 700 долара.
  2. batko moze li link za pdf linken 125

     

  3. Што би рекли Украјинци - "цiкаво".
  4. Их, сам их направио? Тек тако?
  5. 'Ај тај тротинет, али тај исти концерн "Калашњиков" је приказао концепт мотоцикла, највероватније за ескорт, такође под марком ИЖ. Обзиром да су Руси већ добрано у пројекту њиховог аутомобила за главоње, можда ће и овај концепт бити узет и обзир за развој - https://www.balkans.kp.ru/daily/26720/3747021/
  6. Од ова два, бољи ти је онај за кога код нас можеш да нађеш резервне делове. Оба моторића су произведена у Кини - "Ибрахим" у "Ђанше" из Чунцина, а овај други у "Ђингћи" из Ђинана. Ако гласамо, ја бих одабрао "Ћингћија".
  7. Сам си нањушио шта је проблем. Види да није пробио високонапонски калем.
  8. Ма јасно. Ни ми одавде нешто не одлазимо у подфорум са "каишарима".
  9. Пази кад има читава тема о тој "Педи"/Саксу"/"Фостију" -
  10. Товарищ Будённый, за тих неколико секундарних делова, немој да трошиш живце. Ако ништа друго: http://www.postmoto.ru/index.php?productID=41788 http://www.postmoto.ru/index.php?productID=37997 http://www.postmoto.ru/index.php?productID=39798 http://www.postmoto.ru/index.php?productID=37980 Није неки претерано велики проблем наћи делове, колико наћи начин да се доставе овде у разумном року.
  11. Које конкретно моторче, рођени? Ми сво овде навикли да се налепнице лупају на моторе по слободном нахођењу.
  12. Моторићи са прва два линка имају управо тај "ТиЈан", док овај који ти се не допада, тај "Спид Машин" има ЦГ клон. ЦГ клонове знаш како познајеш? Ово ти је један "клот", без алнасера и балансног вратила: Видиш то велико "дугме" на доњем делу цилиндра са зарезом, које личи као да је шраф са главом за шрафцигер? То "дугме" (које је иначе осовина клацкалица) има сваки ЦГ клон. Овај други мотор из "Тијана" је са брегастом у глави и има балансно вратило, а зову га TYNT - http://www.tyanmotor.com/_d275304010.htm Реално, има и њега по Европи по моторићима који се продају под разним маркама, па набавка делова (ако домаћи закажу) јесте тежа (и скупља) него за ГЦ клонове, али није баш немогућа мисија. Код нас има мало њих који на свом моторићу имају ту машину, али нико од те неколицине која је писала по форуму, није пријавила некакав велики проблем са машином, већ их пељају регуларно - Је ли, а овај последи са твоје сличице, тај "Хорсер", кога си назвао "олд скул копија ЦГ" (а није; ЦГ копије су баш... не можеш да их назовеш чак ни ретро), а о "коме не мислиш ништа"? Тај, колико могу да растумачим са сличице, има машину ЦГ клон. Си покуш'о да седнеш на њега? Није премали за тебе? Ја сам дошао у те године, када би ми такав непретенциозан моторић, ако би морао да одаберем између ових о којима говоримо, свакако био једна од озбиљних кандидата за куповину. Једини минус може да буде та предња добош кочница (додуше, ни остатак ергеле нема неке опасне диск кочнице), али има све најнеопходније, без непотребне шминке, па још за само 1700 марака. А како је са регистрацијом код вас - има ли оних разграничења до 125 кубика, па од 125 до 250 кубика, од 250 до 500 и неке такве категорије? Ако има, код овог "Хорсера", који је, како пише, 125-ца, можеш да уштедиш неку марку и на регистрацији. А имаш и то да неће доводити лопове у искушење да ти га отуђе - неће га ни приметити.
  13. Значи, ти озбиљно планираш да са скутера седнеш на мотоцикл? То је похвално. Ха, захвалнији за одржавање... То би код нас требало да је синоним за израз "доступни резервни делови". Обзиром да видиш каква је ситуација са кинеским мотоциклима код нас (мислим и на Србију и на Српску), тј. како долазе и пролазе, како модели, тако и увозници, онда се мени ЦГ клон чини као решење са којим ћеш на дуже стазе имати лакши посао да га одржиш у возном стању. Тај "Тијанов" мотор, иако није ништа снажнији, свакако је концепцијски савременији и рафиниранији, али где наћи лако и брзо делове за њега? Да је другачија ситуација и да избор између та два правим само и једино према личном укусу, избор би највероватније пао на овај "Тијанов" мотор. Е сад, треба ипак видети којим мотором је заиста опремљен мотоцикл/мотоцикли који ти долазе у ужи избор. То што је на сличицама, не значи да је увек тако и у пракси - Кинези праве све могуће комбинације компоненти, ако им се то тражи. Знаш да разликујеш један мотор од другог? Ако не иде, дај прилажи фотке које направиш, па ћемо да видимо шта је шта. Само ти си мерило за то да ли ти неки од тих моторића одговара. На страну ова прича о типу мотора кога имају ови које си поменуо, али остало је на теби да одлучиш - да ли можеш да нађеш удобну позицију на њему, да ли изгледа коректно склопљен, да ли је читава конструкција довољно снажна за свакодневну употребу (то мислим да је ОК јер као што и сам видиш, продају се којекуде по свету). Е сад, тај "естетски моменат" код тог који ти више одговара, са тим рогобатним, као крос блатобраном, може лако да се коригује уградњом обичног блатобрана уз точак, па да не плашиш децу по комшилуку. Онда имаш мање-више оно што је код нас био "Кивеј Спид", најобичнији "комјутер бајк". Што каже Слоба НС, за "пристојну цену" имаш поуздан превоз. А шта је са тим јефтинијим моделима, од 1890 марака, тим што их зову "Спид Машин"? Зашто си их избацио из избора - не допадају ти се или их немају на стању? Питам те ово јер та ознака XY у називу каже да су то моторићи из "Шајнреја", поприлично велике и озбиљне компаније.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja