Jump to content

Moto Zajednica

Bojničanin

Članovi
  • Broj tema i poruka

    17
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Bojničanin

  • Rođendan 28.05.1964.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Bojnik Srbija
  • Interests
    Informatika, Motorcikli
  • Motocikl
    Jawa 350 TS

Poslednji posetioci profila

420 profile views

Bojničanin's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Bojničanin

    JawaMania

    Koliko do kraja i koliki otpor? Da li prstima ili ključem? Ti šrafovi stežu opruge. Kada sam ih stegao samo koliko sam mogao prstima, nije reagovao na otpuštanje kvačila sve dok nisam olabavio šraf za štelovanje korpe, na suprotnoj dekli, do granice da ispadne. Kada sam stegao do kraja ključem, kvačilo nije odvajalo, a ručica kvačila je imala izuzetno mali hod. Pomagajte da ne zabrljam nešto, sada na kraju, posle mnogo pojedenog straha tokom rasturanja i prepakivanja svega ovoga. Osećao sam se kao da me je neko naterao da nekoga operišem, uz uputstva iskusnih hirurga sa foruma.
  2. Bojničanin

    JawaMania

    E ljudi, nikad mira. Na mojoj Jawi 350 TS doslo je do kvara, srecom, u momentu kada me je dovezla kuci. Iza leve dekle zacuo se neki cudan zvuk i lupanje. Brzo sam ga ugasio, skinuo svecice i probao da kurblam bez svecica. Jednom je zakurblao uz neki "krkljajuci" zvuk, a onda se kurbla ukocila i nije tela da se pokrene. Prestravljen da se sve polomilo, poceh da obilazim mehanicare u Bojniku i okolini. Kada cuju da je Jawa u pitanju svi odgovaraju da to ne rade i beze odmahujuci rukom. Kako muka coveka na sve natera, ja skinuh levu deklu, uz pomoc predhodnih clanaka sa ovog foruma, Video sam da se jedan sraf, sto steze lamele, polomio zajedno sa svojim nosacem. To je jedan od pet sa slike. Svi ostali su bili blizu toga da se odsrafe i ispadnu. Naso sam, nekako, taj deo od drugara koji je nekada imao Jawu i uspeo, nekako, pazljivo, da sve to ponovo preslozim. Sada, kad privremeno, vratim deklu, bez svecica, lepo kurbla i menja brzine, "na prazno". Konacno pitanje. KOLIKO stegnuti ova pet srafa koja stezu lamele. To su pet srafa sa slike i svi imaju oprugu ispod. Bojim se da se ne odsrafe i polome ako ne stegnem dobro ili da cu stegnuti previse. Pomagajte. Kod mene niko nezna da radi Jawe.
  3. Bojničanin

    Problemi

    Slike koje opisuju probleme koje imam ili koje sam imao sa sređivanjem Jawe 350
  4. Bojničanin

    JawaMania

    Znam da nije pametno dati svakom da ti prčka po motoru, međutim, kako sam ja laik, a imam drugara koji je dugo vozio Jawu i koji kaže da "zna sve o Jawama što se može znati", pustih ga da mi "pomogne", što se pokazalo kao katastrofalna greška. "Stručnjak" je uradio samo dve stvari: zategao,do kraja, šraf pored kočnice, za koji mislim da šteluje korpu ili lamelu zategao,do kraja šrafove na krajevima oba auspuha Posle toga Jawa nije htela da pali, a kad je nekako upalila, urlala je kao pod punim gasom. Ja sam prvo otpustio šrafove na auspusima za jedan pun krug, što je malo umirilo rad motora, ali sada nije hteo da krene, kao da je pritisnuto kvačilo i ako je u prvoj pušteno. Kada sam skroz otpustio šraf pored kočnice, za koji mislim da šteluje korpu ili lamelu, motor je krenuo ali nije imao snagu u prvoj, dok se pod jačim gasom i kvačilom ne zaleti. Takođe nije hteo da izbaci iz prve dok motor radi. Pomenuti šraf sam pomalo zatezao dok menjač nije počeo da izbacuje iz prve i lako menja brzine. Sad kako, tako radi i ide, ali me brine što izbacuje ulje na uspusima. Neznam da li je dobro to što sam uradio. Da li neko može da mi uprošćeno objasni, kako se podešavaju šrafovi na krajevima auspuha, jer to očigledno utiče na rad motora, kao i kako treba podesiti šraf koji šteluje korpu.
  5. Bojničanin

    Moja JAWA 350

    Slike mog dvotočkaša
  6. Bojničanin

    JawaMania

    Pozdrav svima, Može li mi neko reći gde bih mogao da kupim ili naručim čep rezervoara sa ključem za motor Jawa 350 TS. Dobro bi mi došao i kontakt sa nekim iskusnim majstorom za Jawe iz Leskovca i okoline.
  7. Pozdrav svima sa foruma. Živim u Bojniku, maloj opštini, na jugu Srbije, kod Leskovca. Vozio sam motor pre 30 i kusur godina i od tada nisam seo na mašinu. Kada benzin jednom uđe u krv, nagon ka vožnji motora mora da se probudi kad tad. To se desilo i meni. Uprkos odvraćanjima prijatelja i porodice i komentarima "mator si ti za to", reših da kupim polovan motor. Shodno finansijskim mogućnostima kupih polovnu Jawu 350 TS 1991. godište i eto mene na ovom forumu, da se informišem i zatražim pomoć iskusnih "vukova", kada to zatreba. Pošto se, za 30 godina, zaboravilo i ono malo što se znalo, smatram sebe totalnim laikom za Jawe, pa se, unapred, izvinjavam ako postavim neko glupo pitanje ili gnjavim tražeći detaljnija objašnjenja. Ja uvek mogu da se revanširam, rešavanjem problema oko računara, jer mi je to struka i tu imam isto toliko godina iskustva, koliko dugo nisam vozio motor. Unapred hvala svima i puno pozdrava
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja