Jump to content

Moto Zajednica

Pragoth

Članovi
  • Broj tema i poruka

    24
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Pragoth

  • Rođendan 28.05.1995.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Honda vf750

Pragoth's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Kupujem ispravne cdijeve za hondu vf 750 iz 1982. Ako je moguce hteo bih da probam cdi pre kupovine.
  2. Nasao sam original amortizere za njega, samo jos da vidim za gumu i vilu. Te plasticne caure mogu negde da se kupe? Imate li dimenzije ili bilo sta sto bi mi pomoglo?
  3. Pozdrav, novi sam na forumu. Procitao sam skoro celu temu, i dosta toga mi je jasnije. Medjutim i dalje imam nekoliko pitanja u vezi sprinta, pa ako bi neko odgovorio bio bih zahvalan. Koja je najveca sirina zadnje gume koju bih mogao da stavim? Razmisljao sam o 150/90? Takodje me zanima da li u delu gde se spaja zadnja vila sa ostatkom da li postoje neke gumice ili samo bolcne? Cini mi se kao da se iskrivila malo vila. I postoji li mogucnost da stavim neke amortizere koji su za koji cm veci od originalnih? jer su moji propali skroz i moram da menjam, a tesko da cu naci originalne za njega.
  4. Radio bih sa ocem svakako, on se malo bolje razume. Odustao sam od bobera definitivno. E te bolcne bi mi trebale onda, samo jos da nadjem gde da kupim. Amortizeri su vec na maksimumu i opet se spusta zadnji kraj dok ne dodirne tocak. Sta mogu da uradim sa kvacilom?
  5. Pozdrav.. Verujem da ima vec brdo tema sa ovim pitanjima, ali se bas slabo snalazim ovde. Pa ako biste pomogli bio bih vam zahvala. Imam sprint princa od 125cm, kupio sam ga povoljno, polovnog, i vozio sam ga u takvom stanju dok konacno nisam skupio neke pare da ga malo sredim. E sad, prva zamisao mi je bila da ga prepravim u bobera, medjutim ne mogu nigde da nadjem nikakav konkretan projekat sta sve treba da promenim i kako najbolje to da uradim. Sve same reci, i to polovicne. Niko konkretno da napise, slika sve kako treba. Tako da cu za sad samo da ga sredim koliko mi budzet dozvoljava. Ovako... Zadnja guma stoji krivo, donji deo je ravan, gornji je nagnut na levo. Cim sednem kaci ispod blatobrana i vise ne moze da se vozi. Koliko sam uspeo da vidim sa gumom je sve u redu, izgleda kao da je cela vila malo kriva. Majstor koji ne radi tako cesto sa motorima je pogledao i rekao da su verovatno otisle gumice ili sta vec ide tamo gde se spaja zadnja vila sa ostatkom rama. Ako neko zna sta je to, gumica ili sta, i gde moze da se nabavi bio bih zahvalan ako bi mi rekao. Verovatno su mi potrebni i drugi amortizeri, to bih kupio polovne ako moze negde da se nadje. Ne znam kako ove svoje da proverim, ali cim se on spusti toliko da kaci guma onda su verovatno otisli. Menjac kada ubacujem u prvu, krci kao da ce da pukne. Mislim da nije normalno da se cuje tako samo u prvu kad ubacujem. Isekao bih auspuh kako bih dobio bolji zvuk, samo ne znam da li ce to uticati lose na masinu. Odlucio sam da vecinu toga uradim sam, jer imam potreban alat i mesto za rad. Makar mi trebalo puno vremena, do proleca cu ga zavrsiti. Svaka pomoc je dobro dosla i zahvaljujem. Takodje ako neko ima ideju ili zna nacin kako bih mogao da ga dignem da mu izvadim predju vilu kako bih zamenio semeringe i napunio uljem. Slikacu sve sto budem radio, mozda nekome pomogne, jer vidim kako je tesko naci bilo sta konkretno za prepravke i sredjivanje.
  6. Zna li neko dimenzije semeringa tacno?
  7. Hvala, potrazicu ih sad na internetu da narucim. Da li je velicina semeringa koja mi je potrebna 37x50x11?. Za ostalo cu se raspitati jos kod nekih majstora
  8. Imam nekoliko problema, nadam se da nije nista ozbiljno. Posto se okolni majstori ne razumeju bas najbolje, odlucio sam da pitam ovde, mozda neko moze da mi pomogne. Imam problem sa paljenjem, kada se motor ne vozi dva tri dana tesko upali, treba mu dugo. Zbog cega bi to moglo da bude? Takodje imam problem sa prednjom vilom, levi amortizer pusta ulje. Receno mi je da je do semeringa, gde bih mogao da nadjem semering za taj model?
  9. Onda cu ipak morati da nadjem neku koja prikriva usi. Moze da se zakopca ali ne prikriva usi
  10. Imam ja fullface kacigu, ali mi se ovaj slem nenormalno svidja i nosio bih ga samo iz fazona Problem mi je samo kazna, ne bih da zbog gluposti bacam pare
  11. Da li mogu ovako nesto nositi?
  12. Zanima me postoji li neki zakon ili da tako kazem pravilo kakvu bih kacigu morao da nosim?
  13. Potreban mi je majstor za kineske copere. Da li preporucujete nekoga? Beograd ili Pancevo bi mi najvise odgovaralo.
  14. Nije me bilo nekoliko dana. Sto se tice honde, odlucio sam da kupim. Dogovorim se sa covekom sve, dan pred fizickog susreta i kupovine on mi javlja da je prodao motor. A najgore je sto mi je obecavao da ce ga sacuvati. Na kraju sam odustao i krenuo u potragu za nekim kinezom. I vec na pocetku imam loseg iskustva sa kinezom. Ne mogu se naci delovi nigde
  15. Skoro sam kupio kineza. Marka je Siamoto geko 125. Motor ima problem sa glavom motora, posto tu idu dva auspuha. Jedan drzac koji je direktno napravljen na glavi, gde idu srafovi je pukao skroz. I sad zbog pritiska izbacuje nenormalno ulje tuda. Pokusavam da nadjem odgovarajucu glavu ali posto sam nov u svemu ovome ne znam cak ni gde da potrazim. Zvao sam neke ljude koje sam dobio kao preporuku, ali niko nema to sto mi treba. Kad sam kupio motor receno mi je da skoro svi delovi od Princa odgovaraju i njemu. Moze li neka pomoc?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja