Jump to content

Moto Zajednica

Henri Kinaski

Članovi
 • Broj tema i poruka

  50
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

64 Good

O članu Henri Kinaski

 • Rank
  U prolazu

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Niš
 • Motocikl
  Yamaha XJ6N

Poslednji posetioci profila

499 profile views
 1. Bacanje ključa u njivu i eventualno odstranjivanje neželjenog retrovizora koji se ne koristi bi bila sasvim dovoljna praktična 'lekcija' o ZOBSu. Ovako je samo navukao osudu društva; a kako mi se čini -- uskoro i osudu pravosuđa.
 2. Postoje situacije kada su u čoporu ili je očigledno da se spremaju da te pojure, ali stvar je u tome što uglavnom ne možeš da pročitaš njihovu nameru. Jedino što možeš je da pretpostaviš da nisu sasvim upoznati sa pravilima saobraćaja i da će da ti izlete pod točak te bi trebalo da drastično smanjiš brzinu. Npr. pas prelazi ulicu ispred tebe ali blene negde okolo. Tek kada si na 10ak metara od njega, on te primeti, cimne se i požuri u XYZ smeru. E, sada, taj smer može biti: 1. požuri napred i nastavi da prelazi ulicu 2. uplaši se i ubrzano krene da se vraća odakle je i došao 3. zakopa se u mestu i cvili (desilo mi se?!) 4. naljuti se na tebe, ali ipak ostavi malodušnost po strani premda mu instikt za visoku modu govori da treba da proveri od kog materijala su ti nogavice i da li se slažu uz taj pritisak guma
 3. Henri Kinaski

  HONDA CB 500

  Imam jedno laicko pitanje: na CB500 je, ako se dobro oslusne, primetno neko grebanje lanca kada je hladan i tek sto se upali. Taj zvuk brzo nestane. U moto servisu sam dobio pretpostavku da je u pitanju lanac i spaner u motoru i objasnio da mu je potrebna zamena. Dao je okvirnu cenu od 40,000 din za popravku. Je l' jos neko radio zametnu tih delova i koliko ga je kostalo?
 4. Hvala na informacijama, to je dobra vest za mene. Jos samo da me pogleda sreca i prodjem tehnicki. Na proslom mi je mister stavio do znanja da mi gleda kroz prste premda mi ne radi svetlo koje osvetljava tablicu.
 5. Da li tablice moraju da se vrate/odjave mesec dana nakon isteka registracije? Tj. hoce li biti birokratskih problema ako se registracija produzi nakon 40ak dana od isteka registracije?
 6. Ok, sada kada se zna više detalja, nadam se da će se pojedini komenatori u ovoj temi postideti svojih reči ako ništa drugo...
 7. Na "mirnijem" je mestu. Lik je zamenio novčane kazne za 4 meseci zatvora. Nego, ja sumnjam da će iz mirnijeg mesta mirniji izaći.
 8. PolovniAutomobili.com WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima... Kao što napisah, zavisi od toga kako je kružni tok osmišljen projektovan i obeležen. Po difoltu, ako nema znakova, tako se prolazi premda nema svuda i uvek isti broj izlaznih traka kao i ulaznih. U Nišu su sve trake označene čemu služe Google Maps WWW.GOOGLE.COM Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps. Google Maps WWW.GOOGLE.COM Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps. Google Maps WWW.GOOGLE.COM Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.
 9. Zavisi od toga kako je kružni tok osmišljen i obeležen. Generalno, leva traka u ovakvim kružnim tokovima služi isključivo za skretanje levo i polukružno; dok desna služi za skretanje desno i prolazak pravo. U Nišu su svi kružni tokovi tako i obeleženi bez obzira na broj traka na izlazima. Takođe, tamno plava putanja ne odgovara situaciji koju je Žika imao. U stvari, ovo što si ti opisao u prvoj rečenici je na neki način ono što ga je i ugrozilo. Iz leve trake (koja je predviđena za skretanje levo i polukružno) je automobil nastavio pravo. Da se kretao propisanom trakom (a to je desna) nikako ne bi mogao da se nađe paralelno sa Žikom. (napomena: na izlazu iz ovog kružnog toka je samo jedna traka) I - verovao ili ne - tamno plava linija je školski primer kako se radi polukružno u kružnim tokovima. Sa time što ne sečeš dve trake odjednom već se prestrojavaš regularno iz trake u traku. Edit: 1. Daš migavac levo i ustupiš prednost vozilima u kružnom toku i sačekaš da se bezbedno ubaciš u unutrašnji prsten. 2. Srednji prsten se oslobađa u ovom trenutku....premda je ispunio svoju svrhu. Daš migavac desno i prestrojiš se u srednji prsten. 3. Vozila koja se uključuju u spoljni prsten moraju da ti daju prednost te je bezbedno prestrojiti se u prvi prsten...za koji si uredno dao migavac desno. 4. Iz spoljnog prstena sada može bezbedno da se skrene desno. Ne zaboravi migavac desno koji je uvek obavezan na izlasku iz kružnog toka. Polukružno u kruznom toku proisteklo iz zakonske regulacije je sada uspešno obavljeno!
 10. Je l' ima nešto na foru te garaže parking servisa i u Nišu?
 11. Osim ako nije neka situacija u kojoj lik nosi bombu pod miškom i preti da će da je detonira, ova potera je suluda i nepotrebna. Specifično mislim na ovako brzu vožnju trotoarom.
 12. I ja bih koju. dabome2112 8Borkosan 4Urban Cruiser 4Chika Jimi 8NotEqu 4nikvuksa 4Jovan Ristic 4ThePainkiller 4zligOr 12Boba1990 4Obe of the Biker 4Krmco 12vasa.93 4 Jovica B 4 Henri Kinaski 4 Ukupno: 84
 13. Henri Kinaski

  HONDA CB 500

  Da se pohvalim novim auspuhom i retrovizorima. Mnogo je lep, bre!
 14. Ja samo da ga pohvalim. Bio je sasvim korektan i strucan. Sredio je neke stvari na mojoj Hondi koje u jednom drugom servisu nisu uspeli.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja