Jump to content

Moto Zajednica

Otash

Članovi
  • Broj tema i poruka

    155
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Otash

  1. Evo i ja da se javim posle duzeg vremena. Motor spakovan na zimski san u garazu. Znaci preziveo je cele tri sezone bez kvarova. Eto toliko. Vidimo se na prolece.
  2. Evo i ja da se javim, nisam odavno, malo sam u guzvi zadnjih mesec dana ali vozim svakodnevno, cisto da se pohvalim. Rute su mi doduse malo dosadne, ili ti sto bi Ekrem rekao "Kuca-poso" ali sta ces bitno je da ide i da se vozi!
  3. Razlika u ceni registracije izmedju 125 i 150 ccm je oko 1000 dinara. Upadaju u isti grupu osiguranja ali se razlikuju druge takse malo. Ako te bas interesuje proveri na http://www.registracija-vozila.rs/
  4. Kod mene u uputstvu pise 0.05 mm i za usis i za izduv. A ovde bi trebalo da ima da se skine neko uputstvo http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=34099.0
  5. Imas na NBG u 23 bloku Millennium Motors, prodaju kineske motore, a imaju i servis iza prodavnice, jedanom sam kod njiih menjao ulje ali kako kazu rade sve vrste servisa. Pozovi ih pa ih pitaj http://www.millennium-motor.com/MAPA.html
  6. Za Dutchmana jedno pitanje. Da li je taj i dalje u 7om redu posto se buvlhjak ispremestao, iselili su ih sa jednog dela OTCa, tako da je sada sve nesto istumbano, makar meni tako izgleda
  7. Kakvom udesu? Ma stitnik lanca nije nista, tako da nema veze. Ja sam ovaj put planirao odavno da posetim malo rodjake a stalno se odlagao zbog loseg vremena ove godine!
  8. Pozdrav drugari, evo ja da se javim posle svog prvog duzeg putovanja. Proslog cetvrtka sam krenuo na mali put. Prvog dana sam isao do Nisa preko Mladenovca, Topole, Kragujevca i Krusevca. Taj prvi deo je trebalo da ima oko 250 km ali zbog malog gubljenja po selima oko Nisa ispalo je da sam tog dana presao 290km. Prespavao sam kod druga u Nisu, a sutradan sam otisao do Kursumlije kod rodjaka tu sam presao jos 65km. I u nedelju sam krenuo nazad za Beograd preko Blaca, Krusevca, Paracina, Jagodine, V. Plane, Smedereva i taj deo je imao oko 270km. Ukupno za par dana sam presao oko 650km, bez ikakvih problema, potrosnja je bila ista, malo manje od 3l/100km, ulje jos uvek ne trosi. Vreme je bilo extra a putevi jos bolji.
  9. Svaka cast, putopis je ... Cekamo nastavak!
  10. Sto se tice cajgera, najavi im sto pre da ga imaju na stanju za zamenu, a ako ga nemaju trenutno da ga nabave u neko oddgledno vreme. A ulje, e to je enigma, ja sipam Motul 5000, neka polusintetika ili vec sta god da je, ali se razmisljam da predjen na Elf, hvalise ga u ovim drugim temama a i jeftino je, mada i dalje nisam siguran. Nije neka pomoc .
  11. @jare Za srafove je resenje da gde mozes stavis duplu maticu, a gde nema mesta stavi neku elasticnu podlosku tako sam ja resio taj problem, naravno moze i onaj lepak za srafove. Sto se tice raznih pokazivaca to je vec malo zeznutije jer su napravljeni tako da nema servisa samo zamena. Svi pokazivaci su smesteni u zalivena kucista koja ne mogu da se otvore a da ih na neki nacin ne ostetis. Novi nisu skupi ali su istog kvaliteta pa je pitanje da li se isplati da se menjaju. Najbolje bi bilo kada bi mogla da se nadje neka kvalitetnija alternativa. Kod mene jos uvek rade ali kad crknu moracu nesto da smisim. Kako te sluzi masina? Nadam se da tu nisi imao nekih problema.
  12. Opet ja za pokazivac goriva. Znaci nekada radi a nekada ne jedna od onih desetak dioda na pokazivacu, pretpostavio sam da je neki hladni lem. Danas sam ga skinuo ali nikako nisam mogao da ga rasturim da dodjem unutra do elektronike, sa zadnje strane je skroz zaliven a sa prednje je staklo i onaj metani prsten koji ne moze da se odsrafi niti drugacije da se skine a da se ne osteti. Tako da izgleda tu nema nista od popravljanja. Ako gresim neka me neko slobodno ispravi:)
  13. Ma znam za Bobana, nego sam bio u blizini Top Shopa pa sam kod njih uzeo, a kod Bobana cu da uradim rezervnu za gas i za kvacilo. Pored toga imam jos tri sajle, brzinomer, sauh i zadnja kocnica mada te tri nisu toliko bitne jer bez svake mogu da se vratim kuci Zamenio sam danas sajlu gasa i videh da je do pucanja doslo zato sto sajla prelazi preko jednog ostrog metalnog dela te to moram nekom malom i finom turpijom da sredim. Ja bas i nisam kontrolisao tu sajlu do sada jer mi je malo nepristupacno tj. mora da se odsrafe dva srafa da bi se videlo u kom je stanju. Nego niko ne rece kako se skida pokazivac goriva, onaj deo sa diodama, jedna ne svetli pa bi to da sredim.
  14. Taman sam ga hvalio i eto... Pokidala mi se sajla za gas juce, nekako sam je nabudzio i dosao kuci, danas sam kupio novu tu Top Shopu za 700 kinti i trebalo bi sutra da je montiram. Mozda sam se zeznuo sto nisam otisao kod nekog majstora da mi napravi novu sajlu ali mi je ovako bilo lakse ali verujem da nije kvalitetnije. Gotovo simultano je prestala da svetli jedna od desetak dioda koje pokazuju kolicinu goriva i to me maksimalno nervira pa sam hteo da pitam da li neko zna kako se skida pokazivac kolicine goriva? Pretpostavljam da je u pitanju neki hladni lem pa da to prelemim. Inace u Top Shopu imaju sajlu za gas (700din), sajlu za kvacilo (800din) i zadnji lancanik (1800din), a nemaju prednji lancanik, a ni lanac. Raspitivao sam se da vidim koliko kostaju ti delovi posto bi to bilo dobro da covek ima sajle i rezervni lanac narocito ako krece na neki dalji put.
  15. Mozda gresim ali ovaj Kinroad xt50q nije skuter, to je motorce od 50 ccm sa brzinama, a sprint maxx je skuter. Tako da je bitno da se ti odlucis koji tip motora zelis.
  16. Takodje raptor, meni se makar vise svidja.
  17. Pa to ti kazem, ako si znao sta si kupovao tj. da nije brz, nije za put oko sveta i sl. onda si veoma zadovoljan. Nema puno vlasnika 150 ica na forumu ali nisam primetio da se nesto zale na motor. Sama masina je prosta da prostija ne moze da bude tako da tu i nema puno cega da se pokvari
  18. Ja nisam imao nekih problema sa srafovima, ali sam ih proveravao redovno, narocito one oko agregata i tockova posto mi je to najbitnije da se nedaj boze ne desi nisto u voznji. Sto se tice menjaca, da li si lepo nastelovao polozaj palice menjaca. Polozaj palice je veoma bitan da ti ne smeta fuzaster prilikom menjanja brzina. Ja sam to morao da nastelujem cim sam ga uzeo.
  19. Evo ja ga imam. I to isto godiste 2007. kupljen u maju 2008. Od tada presao nekih 6000km, nije neka kilometraza ali ja samo vozim po lepom vremenu, bez ikakvih problema. U garantnom roku mi je crkao voltmetar i oni su zamenili to, i to bi bilo to. Akomulator je malo oslabio ove zime, ali to je cisto moja greska ostavio sam ga suvog da prezimi. Malo je zardjao na par mesta, auspuh i na rolbaru ali nista strasno. Sve u svemu za moje zahteve je skroz ok. Maksimum mu je 110km/h ali na duze puteve mozes da ides i da vozis konstantno 80km/h bez problema, mada ja nisam vozio duzi put od 100km u jednom pravcu. Drugi su ga vozili i na ozbiljnije rute. Sve u svemu zadnje tri sezone, za mene je bilo kljuc u bravu, pali i vozi. Sipaj benzin, menjaj ulje. Svecicu jos nisam menjao, lanac jednom zategao. Nadam se da sam pomogao, ako treba jos nesto pitaj.
  20. Ja imam isti motor i to mi se desilo odmah posto sam ga kupio, resenje je bilo filter za benzin. To sto curi benzin kod karburatora je preliv benzina zato sto plovak ne zatvara dobro i prepunjava se lonce karburatora. Potrebno je odsrafiti jedan sraf na karburatoru na locetu, odmah ispod srafa za podesavanje ler gasa, tu ce da iscuri sav benzin iz lonceta i ponece sa sobom svu prljavstinu, posle toga montiraj neki filter za benzin ispred karburatora i vise nece biti takvih problema, tj. tako je makar bilo kod mene. Mislim da nema potrebe za bilo kakvim majstorom. Javi sta ste uradili.
  21. Zelim brz oporavak Marku, i dobro je ako prodje bez operacije! Drz' se Marko!
  22. Kakav god da je problem, bitno je da si ga resio, a sada sedi i vozi hehehe
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja