Jump to content

Moto Zajednica

Зо Ран

Članovi
  • Broj tema i poruka

    33
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Зо Ран

  1. Ako se ne varam, ovih dana bi trebalo da je ponovni polazak za Magadan.
  2. Хвала на одличном опису. Не мораш више бринути о кључу. Доктори су се побринули. Сада си заштићена врста - Панда.
  3. Расплака се српско небо задњи дан. Хвала chuky за снимак по киши. Миша је ипак добио свој кусур са малим закашњењем. Не знам другачије да окачим видео па сам их зиповао. Испод фотографија су два фајла. Kisa.zip Misa.zip
  4. Јуче дочекасмо два путника жива и "здрава" у Кладову. Данс их испраћамо за Бг надам се.
  5. Imam taj rasterivač divljači na motoru već 5-6 godina. Pre postavljanja sam imao dva slučaja istrčavanja srne na put. Od kada sam postavio ovakav rasterivač nisam više imao takvu situaciju. Nisam siguran da li radi, pa i dalje strahujem. Inače se trudim da izbegnem sumrak i ranu zoru za vožnju jer obično tada je divljač aktivnija.
  6. Srećom moj drugar ima viška 4 kompletna fara sa kvalitetnim prekidačem, osiguračem, relejem.... na prodaju: KupujemProdajem | Praktično sve... WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Preko 3 miliona oglasa, na jednom mestu!
  7. Ovih sam promenio više komada. Po preporuci prijatelja kupio sa Alija od istog prodavca kao i on. Prvi par je bio aluminijumskog kućišta. Kada sam polomio prilikom pada poručio ll par. Vremenom su smanjivali kvalitet kućišta, elektronike.... Posle III para, sam odustao od ovakvih lampi. Bile su dobre da se upare sa dugim svetlom. Zbog sočiva bacaju daleko. Sa velike daljine se odlično vide iako su samo 10-15w po lampi. Nisu dobre za osvetljavanje blizu motora jer imaju uzak snop svetla. Od jeftinih sada koristim ove: LED FAR 5,5CM 10W RADNI FAR WORKING LIGHT RADNO SVETLO – Xenon Sijalice, Led Oprema, Auto multimedije XENONSIJALICE.RS LED FAR RADNI FAR RADNO SVETLO WORKING LIGHT DIMENZIJA 5,5CM.JACINA 10W.RADNI NAPON 12V-24V.BOJA SVETLA 5500K BELA BOJA.RADNI VEK 35000 SATI.RADNA... Imaju širi snop svetlosti pa lepo obasjavaju u zoni kratkog-oborenog svetla. Ujedno ne smetaju vozačima u susret a poboljšavaju vidljivost. Za pomoć dugim svetlima ova su se pokazala veoma kvalitetno: https://www.aliexpress.com/item/4000876131669.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.33984c4djmKaqK Ako se obore mogu pokriti i polje ispred motocikla, jer imaju i širinu snopa svetla. Uz njih stiže i sva potrebna elektronika (kablovi, prekidač, relej, osigurač, blicer) veoma kvalitetno odrađena za te novce. Do sada od bajkera u mom okruženju koji su ugradili samo se jedan far pokvario od ugrađenih desetak pari.
  8. Sigurno je da sa dvoje i koferima CB 500X neće biti najsretnije rešenje. Što se tiče visine nisu ti problem ni hiljadarke. Kad već voliš Hondu možeš onda i CBF 1000F gledati.
  9. Da li ima nekih iskustava u međuvremenu? Meni je propisano Castrol Optimol V10 za kvačilo na BMW-u. To je mineralno hidraulično ulje. Ne mogu da nađem odgovarajuće ili ovo da kupim u Srbiji. Našao sam nešto tipa Mineral hidraulic oil SAE 10. A na litar sam našao nešto za Citroen vozila ovako: Hidraulično ulje Total LHM Plus 1L - 690 rsd MICRONINC.RS Original Hidraulično ulje Total LHM Plus 1L, Hidraulična ulja / Putnički program. Pomoć pri naručivanju pozovite 060/0230-440 ili 069/1230-450 Ne poklapaju se oni DIN i ISO standardi pa me to malo brine, jer pretpostavljam da ima ulja različite viskoznosti. Naročito što se desi da se nekada provozam i na temperaturama ispod nule. Motocikl je star 7 godina i prešao je 30000km. To i ulje u kočnicama nikada nije manjano. Za sada sve lepo radi ali sam hteo da zamenim za svaki slučaj. U prilogu je specifikacija ulja koje fabrika propisuje. 466992_XI_en.pdf
  10. Можда не може да отвори линк зато што си послао преко оне ствари.
  11. Možda je vreme da se napišu iskustva? Javite se ponosni vlasnici. Ne budite škrti.
  12. Писао сам у нади да ће надлежни успети да додају опцију за директно постављање кратких видео записа.
  13. Ove gornje su me koštale oko 60 evra sa svim nametima. U paketu se dobija sve komplet što je potrebno. Donja led je 6 evra komad. Kada se na tih 12 evra za dve doda i neki dobar prekidač, relej, osigurač i kablovi.... U zbiru izađe oko 25. Ali rade već treća godina bez i jednog problema. Tražio sam pre neki dan da kupim još dve kao rezervu. Kaže prodavac da ih odavno više nema u prodaji. Kod Kineza su skuplje a i poštarina nije zanemarljiva. Nađoh slične za 900 din na KP ali četvrtastog kućišta. Iz tog razloga sam poručio još jedan komplet ovih gornjih kao rezervu, za slučaj da neka prestane da diše. Juče sam pouključivao sve moguće potrošače u vožnji i sva svetla osim dugih. Posle skoro 200km nisam primetio ni najmanji problem. Nemam predstavu koliko troše grejači oba sedišta i ručki. Za muziku pretpostavljam da ne vuče mnogo. Svetla mi vuku max 150W+100W duga dva. Na postojeću sam takođe dodao vazdušnu trubu koja ima osigurač od 30A. Nju sam juče zaboravio da upotrebim, ali mislim da to opterećenje na sekund ne pravi probleme alternatoru već akumulatoru. Nadam se da ne grešim? Ako neko ima predstavu značilo bi mi da napiše koliko vuku ti grejači. Muziku ionako ne koristim. Samo sam eksperimentalno pouključivao da vidim da li ima problema.
  14. Sa namerom sam danas stao da snimim video zapis za svetla. Ne umem ovde da okačim video pa sam izabrao ove dve fotke. Takođe sam stao tako da u kadru vidite i sunce koje je danas bilo izdašno. Prijalo je i u vožnji. Čak i kada je sunce iza mene i zalepljuje vozače koji mi dolaze u susret, motocikl se zbog ovih dodatnih farova lepo vidi. Na prvoj fotografiji rade 4 dodatna LED fara, fabrički xenon kao kratko, dnevna i duga svetla (2xH7). Na drugoj radi sve osim dugog svetla (2xH7). Sve osim kratkog (Xenon) su led svetla.
  15. Da i ja podelim svoja iskustva sa LED sijalicama i farovima jeftine (kineske) varijante. U duga svetla sam postavio H7 LED kao i jovan.v, tako da diode budu okrenute levo i desno. Kao dodatna svetla sam postavio po preporuci prijatelja: https://www.aliexpress.com/item/4000876131669.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6af74c4dLKi02G Kod njega ova svetla rade već 2 godine bez problema. Daju dosta svetlosti i kada se okrenu pravilno lepo osvetljavaju put u zoni oborenog svetla. i ova koja koristim već godinama: KupujemProdajem | Praktično sve... WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Preko 3 miliona oglasa, na jednom mestu! Ova svetla su slabija 2x10W. Takođe su se pokazala kao kvalitetna za te pare. Jedino ovaj inbus koji spaja nosač sa farom treba obezbediti lepkom za navoje jer se zna olabaviti od ibracija. Sva svetla su raspoređena što je šire moguće za moj motor, tako da daju jednu celinu koja je znatno uočljivija. Ukupno kada vozim danju imam uključeno kratko svetlo na motoru i ova 4 dodatna svetla okrenuta tako da ne smetaju vozačima koji dolaze u susret. Iako mi ne blicaju da oborim svetla primetio sam da me mnogo bolje uočavaju danju (što mi je i najbitnije). Ako neko izlazi sa sporednog puta za svaki slučaj mu blicnem (jer sam primetio da duga bacaju bar trostruko dalje od dodatnih). Noću ne vozim osim u slučajevima kada je to par km pred sam cilj i po gradu.
  16. Zapadni motocikl-bus za zapadne puteve.
  17. Ја сам такође желео да купим тај мотор. У том периоду сам налазио само К1200R и К1300S. Пошто ми положај није одговарао на K1300S налетео сам непланирано и купио К1600GT. Ако се укаже повољна прилика не бежим ни од замене. Зато је после 5 година вожње право време да чујемо искуства.
  18. Можда је сада добро време да чујемо утиске везане за мотор, вожњу, одржавање, трошкове.......?
  19. Perfektan rad. Bravo. Sve je odrađeno kako smo se i dogovorili.
  20. Da pigađam? Majstor Spale? Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока
  21. Izvinjavam se na grešci. Pohvale za beleške idu saputniku Heldon-a , što ne umanjuje značaj prisustva ostalih učesnica. Privilegija je imati za suvozača lepšu polovinu koja nas razume i podržava.
  22. Izuzetno iskustvo uz vikend druženje sa ljudima sličnih interesovanja. Preporuka za sve vozače, suvozače (džakove) i buduće vozače dvotočkaša. Hvala svima da ne nabrajam pojedinačno. Svak je na svoj način doprineo pozitivnoj atmosferi. Nadimak DzaKrompira važi samo na motoru. Van motocikla si bila aktivnija od ostalih bar za klasu. Za one koji ne znaju komplet beleške nesebično si podelila sa nama, a imam fotografije istih kao dokaz. Mogu ih podeliti ovde uz tvoje dopuštenje, ako bude zainteresovanih. Divno i korisno za svakog učesnika, pa makar on imao i brkove junačke.
  23. Зо Ран

    SUZUKI-ji

    Možda aj znam, ali ima nas još koji ne znamo kako ide ta V2 mašina. VValjalo bi javiti ljudima na vreme.
  24. Probao sam baš taj motor koji si kupio. Kilometraža je prava. Odličan primerak si kupio. Što se tiče štelovanja predhodni vlasnik je nameravao da šteluje karburatore na proleće ako ga ne proda. (vakum) Po meni mana je što nema VI brzinu, a ima kapaciteta za nju.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja