Jump to content

Moto Zajednica

Slammer

Članovi
  • Broj tema i poruka

    369
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Slammer

  1. U tome i jeste stvar interfejsa. One losije te teraju da klikces vise puta, a bolje lampe se i pale i gase na jedan klik. Modovi se biraju drzanjem dugmeta dok lampa radi. Lampe imaju i memoriju da pale poslednji mod koji je bio. Paljenje drzanjem dugmeta ukljucuje najslabiji rezim, kako ne bi rasanilo mamurnog korisnika koji ide da piša tokom kampovanja. Paljenje duplim klikom aktivira najjaci mod.
  2. Pa ne znam. Filozofije su razlicite. Ja nikad ne bih savetovao roniocu, planinaru i slicnim da uzimaju no name jeftine lampe. Oprema u tim slucajevima zivot vredi, pa se ne bih igrao s tim. Dovoljno je da izda kad ne treba i eto problema. Tu se setim filma "127 Hours" i jeftinim multitulom. Kupujemo u skladu sa potrebama i mogucnostima. Ja volim da podrzim ljude koji su ulozili truda i vremena da naprave kvalitetan proizvod, jer bez takvih nema ni napretka.
  3. Znajuci koliko volim lampe, ekipa mi je pre par godina za rodjendan kupila lampu koju sada najcesce koristim. Znali su sta mi fali, EDC lampa. Model je Olight S1R Baton II. Bukvalno se ne odvajam od nje. Uvek je u dzepu i neverovatno koliko puta mi je posluzila. Malo malo, pa imam potrebe za njom. Lampa je jacine 1000 lumena u turbo modu koji traje par minuta, dok u konstantnom ima 300. Dugme sa indikatorom baterije je sa strane i ima lak pristup. Interfejs je logican. Ima 4 stepena + moonlight, strob, tajmer na 3 i 9 minuta i zakljucavanje. Na zadnjoj strani ima magnet, bez kog ne treba uzimati lampe bilo kog tipa. Koristi IMR16340 bateriju sa kojom na konstantnom modu traje 45 minuta. Ima svoj magnetni punjac (kabli) koji jeste praktican, ali ipak vise volim kad se puni obicnim USB-C kablom. Olight je poznat da dugo odbija da u svoje modele stavi LED diode vece CRI vrednosti, pa ova lampa ima 70, dok je pozeljno imati 95+ CRI. Ta vrednost se ogleda najvise u odsustvu crvene refleksije, a to se u praksi najcesce moze primetiti kada nocu osvetljavamo meso na rostilju, pa je opet tesko da procenimo da li je spremno. Usled cestog koriscenja, resio sam da je malo nadogradim, pa sam uzeo jos dve rezervne baterije i onaj kurton za difuzno svetlo, koji takodje sluzi da zastiti lampu od pada. Uvidevsi koliko meni olaksava svakodnevnicu, svakome bih preporucio da ima nesto slicno kod sebe, jer je potreba veca nego sto sam ocekivao. Moj trio u dzepu je lampa, svajcarac i upaljac.
  4. Naleteh na ovu pumpu za sitne novce. Nalazim da ih Naturhike brendira pod svojim imenom. Istih je performansi na papiru kao i Flextail koju sam uzeo. Za ovih 1000 dinara sigurno vredi, makar da duva u tanjir vrelog paprikasa. https://a.aliexpress.com/_EHcV6Ez
  5. Jako interesantan video o nastanku LED sijalica kakve znamo danas:
  6. Od gomile kamp opreme koju imam, sa dve stvari su mi omiljene. Jedna su fenjeri tipa Petromax i Coleman, a druga su Silky testere. Danas smo neku gradju sekli sa Bigbojem. Tek kroz nju ide kao kroz puter. I sto je lepa stvar, nema potrebe za smirglanjem. Stranice ravnije nego gerom. Interesantno mi je sto trecina kupaca trazi da im posaljem detaljnije slike, jer sumnjaju da je kopija, zbog cene. Realno, Silky jeste precenjen, ali drzi prvo mesto kao najbolja rucna testera na svetu. Ima tu jos odlicnih, a jeftinijih brendova, kao sto su Tajima, Bahco, Corona, Samurai i slicne. Ostala su jos 5 komada. Za bajkere 8000.
  7. Odlicno. Resio si i mene problematike. Prekjuce pokusavao da bar premerim razmak rupa, jer vidim da nisu identicni. I odbojna guma je na razlicitom mestu. Ali zbog grane auspuha je malo nezgodno izmeriti bez zgodnog alata koji ne mogu da nadjem u pretumbanoj garazi zbog selidbe.
  8. Zahvaljujem. Kontaktiracu. Ipak nije tesko naci jednoroga.
  9. Malo tema ima o moto farbarima uopste. Citao, trazio... Uzeo sam bocne plastike za moj motor i nikako da nadjem nekog sa kim su ljudi imali dobro iskustvo. Ko god da je farbao od mojih prijatelja, ne moze da kaze da je zadovoljan. Ima li neko kakve preporuke za coveka da uradi to kako treba ovde, na severu?
  10. Dobar savet. Primetio sam par riseva po stranicama testere, a sad shvatam i od cega su. Nikad ne bih pomislio da ce tako nesto praviti problem. Vise sam se plasio da ne naletim na neki metal u drvetu. Takodje savet za ove testere je da drvo ne treba imati oslonac na oba kraja, kako ne bi ustinulo testeru prilikom testerisanja, jer je list dug 36cm, pa se lako moze saviti, a u krajnjem slucaju i puci. Inace, Bigboy se ne ostri. Vrhovi zubaca su kaljeni, pa traju jako dugo.
  11. Gde je šank, tu je i šankerica. Da je hteo da napravi ugostiteljsko zanatsku radnjionicu, gde li bi mu kraj bio. Da nije Ranka, ja nikad ne bih znao šta su flanšne i da je Jelen pivo dobro. Šalu na stranu, to je najmanje što je učinio za mene. Velik' čovek...ljudina
  12. Stigla nova tura Silky Bigboy-a. Za forumase moze i 70€ Silky Bigboy 360 Japanska preklopna testera - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Najbolja ručna testera na svetu. Srednji (univerzalni) zupci. Vrhunska testera proizvedena u Japanu. Izradjena je od impulsno kaljenog, nerdjajućeg, hromiranog SK4 čelika...
  13. Ti nosaci su za normalne ljude i fenjere. Ja moje petrolejske od 3 kila moram da obesim o neko drvo.
  14. Imam ja FZ1 i FZ8 jedan pored drugog. Bacicu pogled da li su isti ovih dana, trenutno nisam kuci. Ja sam za FZ1 nasao polovan za 75e, da se ima neka referenca cene.
  15. Dva moja prijatelja su kupili motore kod njih. Obojica su prezadovoljni. Jedan od njih je isao na zamenu i bio je zadovoljan procenom. Realne ponude daju.
  16. Komplikovani su na Djerdapu. Peske vidim idu ljudi, moguce da se placa taksa. Pozeljno je javiti se u kancelariji N.P. Djerdap u D. Milanovcu. Znam samo da kolima ne sme. Platio sam kaznu oko 100e, ali je vredelo
  17. Imam i ja jednu slicnu. Nekada je bila pumpa za duseke. Ali nije stigla da napumpa ni jedan, posto sam s njom raspaljivao vatru u kazanu dok sam topio mast i pravio spržu. Usisala je vruc vazduh i propeleri su se istopili. Eto upozorenja svima da je ne guraju unutar lozista kao ja. Bar je sprža ispala odlicna.
  18. Ja sam GSR i FZ6 trpao u istu klasu, medjutim kada smo pre par meseci gledali za drugara ta dva modela, FZ6 mi je za klasu bolja kupovina.
  19. Evo me...ja ih ne vadim vise. Prao sam tako desetak puta i nista ne fali ni jakni, ni masini. A i pitam se sta bi moglo da se desi...
  20. Istina. Ove kombinovane zebancije kvare uzitak obroka. Ja sam poceo kucni pribor da nosim. Btw...zna li neko ko proizvodi ovaj pribor, ne mogu nigde da nadjem, a savrseno je dobrog oblika. Znam da ga je deda kupio od bugara davno...
  21. Meni ce najvise znaciti za izduvavanje podloga, to me smara.
  22. Ima je na Aliju trenutno Flextail pro 2 za 20e. Ja narucio po iskustvu kolega sa kampovanja. Trebalo bi da radi posao.
  23. Ima li koga da je vozio Metzeler Roadtec 01 i Michelin PR6, da napravi paralelu izmedju njih? Sa ovom prvom sam bio bas zadovoljan na proslom motoru. Kazu da su jako slicne gume, a nesto mi se cini da cu Michelin duze voziti.
  24. Ima ih i u Metrou, slicna cena
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja