Jump to content

Moto Zajednica

Milan PK

Članovi
  • Broj tema i poruka

    47
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Milan PK

  1. Da li je neko nasao resenje za cesto stradanje dihtunga na spajanju cevi auspuha? Kupovao u Hondi SRB (kao original) za nekih 600-700din komad i traje jednu sezonu. Prelazim oko 18000km prosecno godisnje..mislim da nije puno da bi stradao za godinu.. Dihtung nije skup, ali je zamena komplikovana..tj rasturanje zadnje polovine motora..oduzima i vreme i zivce Nasao sam da postoje Bronzani..jel neko imao iskustva sa ovim?
  2. Jos jednom hvala svima na savetima... Putovanje je realizovano bez problema, motori sluzili fenomenalno, booking takodje, uspeli i dolomite da zakacimo (Kortinu..)
  3. Naravno da se svi slazemo sa Gajo Sevojno.. ili velika vecina..i ja delim misljenje da je najmanje zanimljivo cak i deprimirajuce voziti kroz gradske guzve...ali kako se izboriti sa vremenom i mogucnostima... Zbog raznih okolnosti sva ova mesta i predele cu videti prvi put...od severa Italije koja je prepuna istorijskih znamenitosti, a pogotovu vezanih za umetnost..pa do gradova na azurnoj obali koji odisu glamurom gde se skuplje svetski Jet set, gde se odrzavaju razne znacajne drustvene manifestacuje, Alpe da ne pominjem jer je to najlepsi deo puta za voznju motora.. Sve je zanimljivo na svoj nacin... Upravo zbog vremena i mogucnosti, bajkeri spajaju voznju motora sa svim obilascima a deo koji bi isao turistickoj agenciji sipaju u rezervoar..inace je predivno motor koristiti za lepse deonice i lepse predele...a za ostalo koristiti avio i taxi prevoz ...ali.... Cinque Terre obavezno..a Provansu cemo morati da preskocimo..
  4. Motor je sa novim senzorom radilice tzv.puls generatora, oko mesec dana ga testiram pa je red da javim da je problem otklonjen zamenom istog Eto sugestije da ako imate isti ptoblem proverite i taj deo u lancu paljenja..
  5. Nisi bio nepristojan ali mislim da si promasio sustinu ove teme.. Nije rec o ukusima o kojima ne treba raspravljati nego o savetima onih koji su vozili ovim delom evrope..i hvala kolegama na sugestijama.
  6. Mozda sam bio nejasan nisam napisao dane bez voznje jer smo mislili da gde budemo osetili najveci umor i potrebu za danom bez voznje da tu ostanemo dve noci..ali neki okvirni plan za te "slobodne" dane je Firenca, Sen Trope, Bormio, Bled. Sto se tice cetvrtog i petog dana plan je da vozimo istim putem uz obalu od Savone do Sen tropea i nazad. U jednom pravcu obilazimo jedne gradove u povratku druge koje smo planirali obici. Sam gust je voznja uz obalu jer upravo Azurnu zelimo videti i obici koliko je moguce za to kratko vreme, a mislim da cete se sloziti da za ozbiljan i detaljniji obilazak treba mnoogo vise izdvojenog vremena kojeg na zalost nema..zato je ta deonica najkraca..oko 260km (Savona-Sen trope) Hvala za savet oko auto puteva i dosadnijih deonica.. Sto se tice Stelvia plan je da vozimo taj prevoj a Dolomite ostavimo za sledecu sezonu pa na tetane..a do Bleda preko Austrije..
  7. Naravno da su planirane pauze tj dani bez voznje cak 4..mslm da sam to i napisao u teksu.. "Sto se tice samog obilaska i zadrzavanja u mestima u kojima smo planirali pauze..." Akcenat je bio na preporuke i sugestije o samoj destinaciji. Ukupna tura je 12 dana a ovih 8 su na motoru.
  8. Pozdrav svima. U planu je putovanje do Azurne obale (druga polovina juna) pa je svaki savet dobrodosao..Plan je sledeci: Tri motora: Honda Varadero, Bmw 1200 adventure, Vulcan S 650 Polazak iz Prokuplja do Postojne sto bi bio prvi dan..voznja auto putem u zelji da sto vise kilometra predjemo. Drugi dan: Postojna-Firenca bez auto puta uz pauzu u Veneciji i voznju preko Ravene i "passo del Murlagione" Treci dan: Firenca-Savona takodje bez auto puta, sto ce biti praksa kroz Italiju i Francusku, uz obilazak Pise i La Specije Cetvrti dan: Savona-Sen Trope uz obilazak Nice, Kana i Antiba Peti dan: Sen Trope-Savona uz obilazak Monaka i San Rema Sesti dan: Savona-Bormio Sedmi dan: Bormio-Bled uz voznju preko "Stellvio pass" I osmi dan voznja kuci auto putem Gradovi u koje planiramo nocenje su Postojna, Firenca, Savona, Sen Trope, Bormio, Bled. Znacio bi nam savet oko smestaja. Prihvatljiva je i bliza okolina ovih gradova kako bi smestaj bio jeftiniji. Sto se tice samog obilaska i zadrzavanja u mestima u kojima smo planirali pauze, obzirom da je sve prebogato istorijom pa sve do savremenog, necemo imati vremena sve da obidjemo, fokusiracemo se na glavne trgove i najznacajnije stvari. Takodje nam znace sugestije oko benziskih stanica, restorana, kafica..i opste stvari..vezane za bezbednost motora, parkiranja...itd
  9. Nije ni mene ostavio..presao 16000km sa tim problemom. Jos uvek je isti problem. Narucio sam u Hondi originalni senzor radilice tj injetion pusle generator. Treba da stigne u narednih par dana. Nadam se da cu da resim problem zamenom. Vidim da je vecina tako resavala. Uzgred cena novog senzora je 17600din + 3150din dihtung. (Moze se naci polovan odgovarajuci i da se maze pasta umesto dihtunga..jeftinija varijanta) Javljam sta se desava zamenom pa mozda jos nekom pomognem.
  10. Kad resim problem castim pivo u vecim kolicinama...☺ a moze i pre..
  11. Preso sam 14000 sa ovim problemom..(dva puta dolazio avgusta motorom u Trebinje ☺☺) za sada ne ostavlja na putu.. citao na stranim forumima i vecina pominje taj senzor radilice kao resenje problema za model od 2007 mada mi se ne daju 150e ako ne budem siguram 100% a na modelu 2003-2006 znaju da se nakidaju zice od antene imobilajzera koje se razvuku kad se korman okrene potpuno levo u polozaju zakljucanog. Resavali su problem zamenom zica antene.
  12. Proverena je i pumpa za gorivo. Kad je ona iskonektovana ne odradi (kao da je u kvaru) ali ugasi FI..u ovom slucaju ne gasi ni FI ni HISS lampicu niti odradi pumpa..sumnjao sam na imobilajzer ali nije ni on..proveren je.
  13. Sve provereno..stavljao drugi relej za probu..ostli su samo ti senzori radilice i bregaste ili sam kompijuter...
  14. I to proveravao..cistio svaki..prskao sprejem..
  15. Voleo bih da se jave oni koji su imali isti problem, a problematika je u sledecem.. Desava se jednom od 10-ak puta, u proseku, da kad dam kontakt, ne odradi pumpa za gorivo i ne iskljuci lampicu FI..kada zaverglam na manje od sekunde tj pritisnem start dugme bukvalno milisekundu tj da malo okrene radilicu, iskljucim crveno dugme-ponovo ukljucim (pri radnji kontakt ostane) normalno odradi pumpa goriva i gasi FI i bez greske upalim motor. Da napomenem da se to cesce desava kada je motor zagrejan, predjem neku kilometrazu sednem u kaficu da popijem pice i posle nekih pola sata-45min se desi problem..a nekad se desi ujutru pri prvom paljenju ali redje.. Proveravao sam sve, od pumpe goriva, releja, imobilajzera, kod kljuca HISS, senzor copave..sumnjam na CKP senzor radilice koga nisam ispitao.. Da li je neko imao slicna iskustva
  16. Potrebna mi je bilo kakva pomoc oko osnivanja moto udruzenja-kluba. Nas 15-ak imako istu zelju pa smo resili da to i ostvarimo. Vidim da je ovde pisano jos 2009, ne znam da li je taj zakon i dalje na snazi ili se nesto menjalo do 2018 god. Znacio bi nam statut nekog postojeceg moto kluba. Ako neko ima i voljan je da pomogne neka mi posalje na dincicmilan83@gmail.com Znam da se razlikuje ako se osnuje kao sportsko udruzenje-klub ili ako se osnuje kao grupa gradjana u zavisnosti od aktivnosti koje bi se sprovodile. Svaki savet je dobrodosao.
  17. Pozdrav. Verovatno je tema vec pominjana negde ali me pretrazivac ne vodi nikuda kad pokusam da pronadjem. Zamolio bih ako neko zna link za skidanje filma sa prevodom na Srpski bilo kog dela (moze i oba ) da mi posalje.
  18. Hvala najlepse..Jeste. Ako si bio kupac Varadera nisi trebao da razmisljas o ovom. Švajcarac ga je prodao u istom danu kada je postavio oglas, Joca ga je prodao u istom danu kada je postavio oglas. To govori o motoru. Veoma zdrav motor sa pravih 14500km sto je retko naci.
  19. Pozdrav. Da se i ja učlanim u "sektu". Deda mraz je bio darežljiv pa mi doneo poklon za novu.. 2008 gd. 14500km. sa kompletnom opremom.
  20. Stvorila se mogucnost da se vozikam 5 dana pa ako ima zainteresovanih za ovakvu akciju...vozim Vstrom 650, ruta je planirana iz Prokuplja. U pitanju je POLAZAK ponedeljak 17.7. Zlatibor, Tara, preko Bosne do Herceg Novog, Durmitor, Zlatar, Kopaonik. 1.dan Prokuplje, Krusevac, Cacak,Zlatibor, Tara. Obilazak drvengrada, šarganske osmice, zaovinskog jezera. (Spavanje u tom kraju) 2.dan Vožnja kroz Bosnu. Obilazak Visegrada, i Trebinja. Spavanje Herceg Novi. 3.dan vožnja do Durmitora. Spavanje Žabljak. 4.dan vožnja Durmitorom. Obilazak jezera i nacionalnog parka. Spavanje takodje Žabljak. 5.dan voznja do kuće preko Pljevlje, Zlatara, Sjenice, N.Pazara, Kopaonika.
  21. Problem sa stromom 650 2004gd. Od zamene ulja sam presao oko 500km, sipao motul 15-50. U voznji je upalio lampicu za ulje, odmah sam primetio i ugasio motor, stao proverio nivo ulja na prozorcicu i pakazivalo iznad pola u razmaku min-max. Upalio motor krenuo dalje i sve je bilo u redu. Nije vise palio lampicu. Nigde ne curi, kaplje, masti i slično... Da li je neko imao sličan problem ili ovakvo iskustvo?
  22. Voleo bi da sa nekim ko vozi stroma 650 uporedim moj motor i razmenimo iskustva. U mom gradu je samo jedan (moj) cak mislim da u celoj Toplici nema vise ni jedan. Ako neko iz moje okoline ima volju neka javi.
  23. Ako uspem da resim 28. onda bih mogao ceo vikend od 27 do 29. U komisiji sam na nekim skolskim ispitima pa ce biti malo...ako uspem da izdejstvujem zamenu eto me pa makar sator.
  24. Ako uspem da sredim 28.rado krecem..mada je do 1. bila rezervacija za hotel. Verovatno je posle toga privatna rezija?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja