Jump to content

Moto Zajednica

AleksaSimovic99

Članovi
  • Broj tema i poruka

    14
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: AleksaSimovic99

  1. Pozdrav društvo. Kao što naslov kaže u dilemi sam da li da uzimam Suzuki GSXR600 01-03g. Interesuju me misljenja i iskustva ko je imao sa navedenim modelom motora. Trazim već duže vreme da kupim motor, međutim imam samo A2 kategoriju pa izbor nije veliki sobzirom da tražim isklučivo sportaka. Naišao sam na jednog Suzukija koji se vodi na 35kw, izgleda mi okej po slikama pa treba da idem uskoro da ga pogledam. Cena mu je 2300e pa mi takođe trebaju i saveti da li je to privhatljiva cena ako je u dobrom stanju, jel pametno uzimati ili se strpeti do sledećeg leta kada uzmem punu A kategoriju. Kakav je motor generalno za održavanje, pouzdanost, potrošnja, na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine itd... Svaki savet bi mi dobro došao unapred hvalaa!
  2. Ne koristim forum tako cesto, tako da se ne snalazim sa otvaranjem tema bas, izvinjavam se ako sam prekrsio neka pravila foruma.
  3. Pozdrav bajkeri! Ovako, imam Yamahu X MAX 250 2006 godiste karburator. Kupio sam ga prosle godine, od kada sam ga uzeo imao sam problem sa prljanjem vode. Voda u hladnjaku i sistemu je konstantno bila prljava i blatnjava i u toku vožnje je dizao temperaturu i izbacivao vodu u ono balonče sa desne strane za odušak-preliv (ako znate na sta mislim) konstantno sam morao da dolivam vodu na svaka 2-3 dana. Čim dolijem vodu odma kada se ugreje krene da curi na balonče i da diže temperaturu, međutim nikada se nije desilo da prokuva, ventilator pali. Onda sam mu odradio kompletnu generalku. Izravnao glavu, zamenio sve dihtunge, zamenio hladnjak, zamenio vodenu pumpu, zamenio zubcanike u motoru od vodene pumpe zato sto sam kasnije došao do zaključka da je pukao jedan plastičan zubčanik i nije uopste okretao prpeler od vodene pumpe. Bez obzira na sve to što sam odradio dešava se isti problem. Sipao sam vodu (antifirz) kada sam krenuo da vozim dosta dugo je drzao normalnu temperaturu ali posle je opet krenula da curi voda na balonče za odušak, iscurelo je dosta vode skoro oko pola litra rekao bi (u celom sistemu je stalo oko litar). Nakon toga sam skinuo deklo na glavu gde ide crevo od vode i glava je bila suva ko barut nije imala uopste tečnosti u sebi (kada sam sipao vodu u hladnjak voda je izasla na crevo koje ulazi u glavu tako da ne razumem zasto u glavi nije bilo vode). Više stvarno nisam pametan šta da radim. Jel ima neko ideju sta bi jos moglo da bude problem? jednostavno sve živo je odrađeno. Proveravao sam da nije pomesao ulje i vodu ali nije sve je kako treba. Malo mi je sumnjiv ventilator zato sto ne pali kada krene da diže temperatu i nema neki određeni nivo kada ga pali, pali sve nešto bezveze ne znam ni sam ali uglavnom pali. Na glavnjaku ima ona dva srafa od sonde gde su prikačene žice (buksne). Od jedne sonde kada spojim buksne ventilarot se ne pali, a od druge sonde kada spojim buksne onda upali. Pa me onda isto interesuje ako neko zna za sta mu sluzi ta druga sonda na hladnjaku na koju ne pali hladnjak? Svaka pomoć bi mi dobro dosla. Hvala uanpred...
  4. Pozdrav bajkeri! Ovako, imam Yamahu X MAX 250 2006 godiste karburator. Kupio sam ga prosle godine, od kada sam ga uzeo imao sam problem sa prljanjem vode. Voda u hladnjaku i sistemu je konstantno bila prljava i blatnjava i u toku vožnje je dizao temperaturu i izbacivao vodu u ono balonče sa desne strane za odušak-preliv (ako znate na sta mislim) konstantno sam morao da dolivam vodu na svaka 2-3 dana. Čim dolijem vodu odma kada se ugreje krene da curi na balonče i da diže temperaturu, međutim nikada se nije desilo da prokuva, ventilator pali. Onda sam mu odradio kompletnu generalku. Izravnao glavu, zamenio sve dihtunge, zamenio hladnjak, zamenio vodenu pumpu, zamenio zubcanike u motoru od vodene pumpe zato sto sam kasnije došao do zaključka da je pukao jedan plastičan zubčanik i nije uopste okretao prpeler od vodene pumpe. Bez obzira na sve to što sam odradio dešava se isti problem. Sipao sam vodu (antifirz) kada sam krenuo da vozim dosta dugo je drzao normalnu temperaturu ali posle je opet krenula da curi voda na balonče za odušak, iscurelo je dosta vode skoro oko pola litra rekao bi (u celom sistemu je stalo oko litar). Nakon toga sam skinuo deklo na glavu gde ide crevo od vode i glava je bila suva ko barut nije imala uopste tečnosti u sebi (kada sam sipao vodu u hladnjak voda je izasla na crevo koje ulazi u glavu tako da ne razumem zasto u glavi nije bilo vode). Više stvarno nisam pametan šta da radim. Jel ima neko ideju sta bi jos moglo da bude problem? jednostavno sve živo je odrađeno. Proveravao sam da nije pomesao ulje i vodu ali nije sve je kako treba. Malo mi je sumnjiv ventilator zato sto ne pali kada krene da diže temperatu i nema neki određeni nivo kada ga pali, pali sve nešto bezveze ne znam ni sam ali uglavnom pali. Na glavnjaku ima ona dva srafa od sonde gde su prikačene žice (buksne). Od jedne sonde kada spojim buksne ventilarot se ne pali, a od druge sonde kada spojim buksne onda upali. Pa me onda isto interesuje ako neko zna za sta mu sluzi ta druga sonda na hladnjaku na koju ne pali hladnjak? Svaka pomoć bi mi dobro dosla. Hvala uanpred...
  5. Pozdrav imam Husqvarnu TE 310e 2011g. I imam problem. Stalno kada se motor ugreje i kada ga provozam 5-6 minuta trokira i gasi se. Takoje kada radi u ler kada mu se da jaci gas prima dobro, ali kada se turira u niske obrtaje nece da prima gas uopste trokira i uglavnom se ugasi. Pre 2-3 meseca je zakucao motor ali sve je to sredjeno zamenjena je radilica i jos po nesto tako da do motora nije problem sigurno. Takodje sam proveravao sve zice lepo sam sve sredio izolovao, filter vazduha sam cistio itd... Sta mislite u cemu moze biti problem? mucim muku vec 3 meseca. Da li moze da bude nesto do struje ,do ajinspric pumpe, ili do ubrizgavanja? Inace motor pali na cvrgu svaki dan. Ukoliko neko zna nesto neka javi hvala unapred
  6. Pozdrav ljudi, vec duze vreme trazim po Srbiji originalnu odecu VR|46 majce,duksevi,kacketi itd... Nasao sam da ima u stadionshop u Beogradu ali jedini nacin placanja je karticom Visa,Paypal,Mastercard itd.. a ja ih nemam tako da ne mogu kupiti. Pa jel zna neko, gde mogu da nadjem u Srbiji da prodaje neko??? Hvala unapred
  7. Pozdrav svima! Imam Apriliju RS 125 2007g i fali mi ona mala kockasta plastika sto ide izmedju dva sedista na rep, kao poklopac sto se otvara. Ako ima neko plastiku ili poliester neka mi javi treba mi hitno hocu da kupim. Hvala unapred pozz
  8. Pozz ljudi imam Apriliju RS125 2007g i imam original kompletan arrow izduv (grana + top) i sve je okej ide kao metak ali mnogo se cuje pogotovo za gradsku voznju bukvalno je nepodnosljivo, svi me na ulici psuju kad prodjem . Pa planiram da kupim neki drugi. Sta mi predlazete da vratim fabricki auspuh ili da kupim neki drugi? da zamenim samo izduvnu granu ili oba? i da li cu izgubiti na snazi ako vratim npr. fabricki auspuh?:
  9. Pozdrav! Interesuje me kakve su aprilije rs 125 2007 godiste generalno. Imao Yamahu r125 pa me interesuje koje su razlike. Znam da je aprilia rs 125 2t a yamaha r125 4t osim toga interesuje me jel : bolja, lepsa, veca, brza, potrosnja itd... mnogi pricaju da ne valja posto brzo crkava klip i da mnogo trosi i da je skupa da se odrzava da li je to istina? Posto planiran da kupim jednu Apriliju RS 125 2007 u full stanju ( kov klip, nove miselin gume, nov lanac i lancanici) registrovana za 1650e da li se isplati da se kupi? Pozdrav i unapred hvala!
  10. Kupujem Kawasaki ninja 300 za moze i stranac. Moze i ostecenj, slupan,ogreban itd.. pa cu ja da ga sredjujem ako ima neko neka javi HITNO! Pozz.
  11. Pozdrav! da li mogu da najdem ovede u Srbiji neki R motor 250 kubika sa 4 cilindra. Trazio sam one Honde cbr250rr i onaj Kawasaki ZXR 250 ali mnogo su retki i nigde ih ne mogu naci. Da li imaju jos neki motori od 250cc sa 4 cilindra osim te honde i kawasakija npr neka Jamaha, Suzuki... a pritom da mogu da nabavim u Srbiji. Hvala unapred
  12. Pozdrav! Kupujem Apriliju RS 125 do 1300-1500e max (ne stariju od 2006! iskljucivo nova serija) moze i ostecenja (ogrebana polomljene plastike itd... samo da je masina dobra) Ako ima neko neka javi Hitno! Pozdrav!
  13. Pozdrav! Kupujem Apriliju RS 125 do 1300-1500e max (ne stariju od 2006! iskljucivo nova serija) moze i ostecenja (ogrebana polomljene plastike itd... samo da je masina dobra) Ako ima neko neka javi Pozdrav!
  14. Pozdrav! Kupujem Apriliju RS 125 do 1300-1500e max (ne stariju od 2006! iskljucivo nova serija) moze i ostecenja (ogrebana polomljene plastike itd... samo da je masina dobra) Ako ima neko neka javi Pozdrav!
  15. Pozdrav jel ima neko da prodaje Kawasaki ZXR 250 sa 4 cilindra ( ne ZZR). Ne mogu nigde da nadjem svugde sam trazio ko da ne postoji. Jel ima neko da prodaje? ako ima neka mi javi Ako nema niko da prodaje jel zna onda neko gde mogu da nabavim jel moze to uopste da se nadje u Srbiji? ili Honda CBR250RR sa 4 cilindra. Pozdrav!
  16. Pozdrav gledam neke motore manje kubikaze i slucajno naletim na staru Hondu CBR250RR sa 4 cilindara Odusevljen sam kakav zvuk ima. Trazio sam na polovne automobile i na moj auto ali motor kao da uposte ne postoji da li je moguce nabaviti taj motor negde u Srbiji i da li ima neko da prodaje slucajno Takodje nasao sam Hondu RVF400RR takodje isti slucaj trazio sam ga ali kao da ne postoji da li se moze i on negde nabaviti u Srbiji Pozdrav!
  17. Pozdrav... Hitno su mi potrebne leve plastike za yamahu r125 nebitno u kakvom su stanju. Moze i polomljenje ja cu da ih sredim. Takodje hteo bih isto ako neko ima kalupe za Yamahu r125 da mi odradi samo te dve leve plastike sto mi trebaju. Ukoliko neko ima ili zna nekoga ko ima ili ko moze da mi uradi kalup neka mi javi HITNOOO!!!!
  18. Kupio sam Yamahu R125 potrebne su mi dve plastike nigde ne mogu da nadjem. Na ebay.com je mnogo skupo vise me kosta postarina nego dve plastike. Da li neko ima u Srbiji da lije plastike u kolupove za motore osim Brke iz Mladenovca njega sam zvao i nije imao kalup HITNO MI TREBAJU PLASTIKEE! -Unapred Hvala!
  19. Da li ima neko da prodaje Yamahu r125 u delove? Trebaju mi dve plastike ne znam gde da ih nadjem?
  20. Nemam ja te plastike uopste imam desnu stranu ali levu nemam uopste. Zna se moj cale licno sa brkom reko je da nema kalup i da ne moze nista da uradi
  21. Znam njega sam zvao reko je da nema kalup da li znas mozda nekog drugog?
  22. Kupio sam Yamahu YZF R125 2008,u dobrom stanju ali su joj vecina plastike slomljene. Sada je sredjujem preko zime da bi bila spremna za sezonu ali mi fale dve plastike ne znam gde mogu da ih nadjem. Trazio sam na Ebay.com ali je mnogo skupo.Sa postarinom mi izlazi oko 200e za samo 2 plastike. Ukoliko neko ima plastike za yamahu R125 neka mi javi posto bih hteo da kupim. TAKODJE SAM HTEO DA PITAM DA LI MOZDA NEKO ZNA DA LI IMA NEKO U SRBIJI KO BI MOGO DA MI NAPRAVI TE DVE PLASTIKE OD POLIESTERA ( DA IH IZLIJE U KALUPU). Ukoliko neko zna neka mi napise broj telefona od tog ceveka ko bi mogo da mi uradi. Hvala unapred
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja