Jump to content

Moto Zajednica

Bandit6N

Članovi
  • Broj tema i poruka

    35
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    BIH
  • Motocikl
    Suzuki Bandit 600 N

Poslednji posetioci profila

395 profile views

Bandit6N's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

3

Reputacija u zajednici

  1. Sinter naprijed, organic nazad. Redovno koristim obje kocnice pri kocenju. Vec 2 godine kako sam zamijenio i jos uvijek su ok, a presao sam oko 20 k.Zadnje mogu jos ovu sezonu. Organske cvile i brze se trose. Sinter slabije koci dok se ne zagriju. Velika je razlika u cijeni, ali se isplati. Do sada bi poderao 2 para organskih. Pozdrav,
  2. lijepo sređuješ motor,svaka čast nemoj pretjerati sa detaljima al opet je to stvar ukusa imam par pitanja za tebe Koliko te kostao ova maska za hladnjak? I kako ocistiti ove izduvne grane a da ih ne izgrebem? Lijep pozdrav!
  3. potrošnja zavisi kako vozis ,kod mene odprilike 5-6 L na 100 km na 120 km/h u 6 brzini oko 6-7 obrtaji
  4. Pronasao sam jako dobro odijelo, marka Arlen Ness, velicina 48. Poručiti ću ga brzom poštom, nadam se da će mi odgovarati. Objavim slike ako pazarim.
  5. Broj 50 ili Medium Hvala trebale su mi okrvirne dimenzije da znam sta traziti. A naravno da cu probati i pregledati.
  6. Pozdrav svima! Prvo da se zahvalim na jako zanimljivoj temi. Tema me je jako zainteresova, tako da sam procitao 20+ stranica Kupio sam motor ne bas tako davno ,shvatio sam vec nakom prvog ciscenja lanca i sracunavanja troskova za sprejeve razne da je ovo pravo rijesenje. Posebno mi se svidjla ova ideja (dole citirana) Kao prednost ove ideje umjesto postavljanja na zadnji lancanik vidim u ovome: - za podmazivanje se koristi jača centrifugalna sila (neće se desiti kao slucaju na postavljenom zadnjem lancaniku da prednji lancanik zbog puno jace centrifugalne sile izbaca ulje sa lanca) -manja kolicina ulja potrebna za podmazivanje- pa vjerujem i manje ostavljanje tragova po garaži -ručno doziranje ulja (racionalnija potrošnja ulja,nema zezanja sa podesavanjem slavina,ventila...) -na osnovu vizuelne kontrole moze se utvrditi da li treba podmazati lanac i jednostavno to uciniti pritiskom na gumb. -sistem nije osjetljiv na promjene temperature (kao sto je slucaj u sistemu sa slavinom.. osobine svakog fluida su usko povezane sa temeraturom tj. viskoznost opada sa povecanjem temperature-što dalje znaci. Mada ste ustimali protok on pri razlicitim temperaturama nije isit pa kao rezultat je nedovoljno podmazan lanac ili previse podmazan) -JOŠ KAO PREDNOST bi naveo ravnomjerno podmazane obe strane lanca (vanjska i unutrasnja)
  7. Zanimaju me kožna. Kontam kupovati polovno ali ne znam uopste koji broj je moj visok 175 cm tezak 70-72 kg
  8. Pozdrav svima Zanima me kako idu ove veličine za odijela 50,52..itd koje su to proporcije covjeka da mu ta odijela budu knap
  9. Čestitke i od mene! I doro dosao u kub. P.S. treci komsija ce da cuje kada ga ušaltaš u prvu
  10. Danas sam mjerio na pola rastojanja koliko je lanac opusten i to je bilo 45mm sa tim da sam mjerio dio okretajuci gumu do mjesta gdje je najzategnutiji (na svim mjestima je poprilicno podjednako opusten) ,oba lancanika imaju "mesa" na zubovima tj. nisu spicasti tako da mi ne djeluju da su za zamjenu. Sto se tice lanca da li je dotrajao, pa ne bih to rekao sa obzirom da vidite polozaj na kojem se guma nalazi (moze jos nazad) Pogledao sam par klipova kako se zateze lanac i pokusao sam, medjutim ne mogu da odvrnem onaj veliki saraf. Set gedora koje imam mi preskacu pa cu pokusati da pronadjem odgovarajuci 23 mm premal, 24 mm mi nekako klapa. Molim vas da mi preporucite cime da ga podmazem, poslije ovog ciscenja sa wd40 djeluje kao da je podmazan. Ili se ipak mora naknadno podmazati nekim sprejom poput MOTUL(koji ima masnu cijenu )
  11. Danas sam malo cistio lanac i koristio sam WD40, tako je bio prljav da nisam znao koje je boje hahaha, Posto nemam spreja za podmazivanje razmisljao sam da ga podmazem uljem za motor. Pa me zanima da li se smije to tako raditi? Motor je bio na centralnoj nogari i u prvoj lagano da cistim, medjutim primjetio sam da mi lanac puno "skace"....ne znam kako da vam kazem cini mi se da ce spasti xd,,,takodjer sam primjetio da motor trza pri normalnoj voznji i laganom dodavanju gasa... Da li se lanac opustio ? I Kako se priteže?
  12. Molim te, ova resetka na hladnjaku... Da li ti je bila na motoru ili si je naknadno kupio, ako jesi gdje i koliko kosta ? Naravno nije bila na motoru kao i mnogo delova koji su sada na njemu. U svakom slučaju: rešetka hladnjaka Zephyr 1100 ( e-bay ) - 70 EUR blenda na viljušci Zephyr 1100 ( e-bay ) - 49 EUR zaštitnik lanca Zephyr 1100 ( e-bay ) - 30 EUR .....napisao sam ti dodatno, ne da bih smarao, već sam sve kupio u kompletu i dobio 10% popusta. Da sam kupio sve pojedinačno na navedene cene dodaj +cca 10%. Pozdrav, zahvaljujem
  13. Pozdrav bajkeri! Potrebna mi je knjiga ona o odrzavanju i rukovanju za motor Suzuki bandit 600N imam istu ali je jezik Italijanski i Njemački. Ako neko ima elektronsku verziju na engleskom ili nasem slučajno, Bas bi mi koristila da je procitam jer fkt pojma nemam o odrzavanju, nisi znam da vidim koji su mi dijelovi izhabani..
  14. Molim te, ova resetka na hladnjaku... Da li ti je bila na motoru ili si je naknadno kupio, ako jesi gdje i koliko kosta ?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja