Jump to content

Moto Zajednica

NikolaJuan

Članovi
  • Broj tema i poruka

    76
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: NikolaJuan

  1. Dogovoreno. Gume zamenjene, sajle sredjene, signalizacija sredjena jos malo, ulje za mesavinu motul 5100 polusintetika, zamenjeno ulje u masini exol sae30. Nadam se da je to to sto se tice tih sitnica, resena sva ulaganja vidjena sa kojim je kupljena. Danas posle 3 dana pali na prvu kurblu. Hvala ljudi puno, MNOogO ste mi pomogli, ustedeli para, vreme. Vreme je da krenem sa aktivnom voznjom :-) . Zivi bili, pozdrav ljudi!
  2. Drugari, svi zmigavci mi rade, ali ne trepere. Gde se nalazi automat i jel moze od neceg drugog da se stavi (npr. od tomosa)?
  3. Hvala ljudi. Zameljeno ulje, Sae 30, gume prekosutra stizu casumina vietnamske 3.5x10 obe(kupio sam matice sa el.podloskama), signalizacija osposobljena, ne radi mi automat za zmigavce. Za mesavinu sam kupio 2T Motul 5100, polusintetika. Ostale mi sajle da zamenim za km/sat(ako je do sajle) i za prednju kocnicu. I razmisljam felne komplet da ofarbam u crno mat. :-) @vlayco85, ova zadnja mi se bas svidja miselinka. @Alekre, hvala za servisno, od pomoci je. Smorio sam vas sa vespom, kao da sam kupio spejs satl. Imao sam par skutera, i princa vozio, ali ovo mi je nesto sasvim novo.
  4. Izvinjavam se, hvala, pozdrav.
  5. Kupio sam 2t ulje Motul polusintetiku za mesavinu. Imam 2 problema, potrebna pomoc: 1) Koje ulje ide u agregat, hocu da zamenim i koliko staje? Prethodni vlasnik mi je rekao da ide SAE30 ili 90, ne secam se, ja pitao danas u moto prodavnici, oni mi nude 10/40 neko 850 din litar? Sta da kupim?(Izvinjavam se, Pronto mi napisao iznad za ulje), znaci samo br.2 pomoc 2) Koje gume da narucim? Nazad je 90/90 10 50J, a napred je 3.0x10 50J? Da li mogu da narucim obe 3.5x10, da li to pase na felnama, ili obe 3.0x10? Boze moj, da je auto u pitanju znao bih, ovo pojma nemam sa dimenzijama. Pisite, opravite me. Hvala unapred.
  6. @vlayco85 Hvala, za vikend je operisem, probacu sa buksnama. Nadam se da nije nista ozbiljno. Gume stizu sledece nedelje, jedva cekam da ih namunjim. A za rezervu ide neka koja je bolja od ove 2. Pitao kod 2 vulkanizera, kao ne montiraju za vespu. Moracu da potrazim negde drugde. U pravu si za skalu, danas vozim i ona radi- doduse, mrda trese se malo ali pokazuje. Koliko litara staje u rezervoaru?
  7. @Igor va, hvala, kupio sam danas sve, sijalice. Hvala Samo me muci jedno- kad sam vec bio u prolazu rekoh da pitam za ulje sto sam mi je stiglo, cisto da uporedim cene za 2T- gde god da sam usao da pitam za neko firmirano ulje, i kad im kazem za vespu 30 god staru, kao u fazonu "to je stara masina, uzmi neko mineralno za mesavinu itd.- u tom smeru ide prica, cak kao da motul i steti mesavini. I nude mi optimu, monol i slicne gluposti. Cuo sam se sa prethodnim vlasnikom on kupovao neko 2t mineralno na nisovim pumpama. Kao ono "ne bacaj pare na to".
  8. @pronto Druze, nema potrebe da se izvinjavas- pa i ja vidim :D. Pre 10 godina je ofarbana u zlatnu, do tad je bila crvena. I ja se plasim da nije sat (kakve sam srece, u pornicu bih glumio muza sto odlazi na pos'o), danas mi rece covek da kao okrece sajla... Pretpostavljam da mislis na onu masku po sredini ispod fara plasticnu? Hvala. @Igor va Hvala druze. Pogledacu za km sat, za vikend sad sam slobodan. Da li za zmigavce i za nazad za poziciju ide neka sijalicka koje mozda imam u onom auto setu? Ako nisu te, koje sijalice da trazim (citao da ima veze da li je 6 ili 12v- neka slabije tinja neka jace)? Gume razmisljam da uzmem vijetnamske casumina- 2200 spoljasnja + 400 din unutrasnja. Kao nisu plasticne... u svakom slucaju bolje nego ove trajalove na njoj 10god stare. Danas sam narucio ulje 1l Motul 750 din. Da sredim gume, sajle, instalaciju i taj sraf za ispustanje ulja, i da provozam sezonu, pa bih je ofarbao i nalickao za sledecu god. Malopre je vozio neki 20ak km, lepo vuce, menjac je ok samo nisam ocekivao da je tvrd/grub. U pocetku lagano menjao brzine, a sad vidim da lakse ide kad odsecno okrenem birac. Mislim da ide ok, u odnosu na skuter nema plastika koje lupaju, za sad ne osecam desetke tockove. Ne silim je na max, lagano se vozim. Utisak da je cetvrta brzina bas dugacka. Da li bolje da je palim sa iskljucenim svetlom ili si nema veze to? Jos se pogubim na ona 2 prekidaca sto su za kratko- dugo svetlo, a drugi za poziciju i svetlo, koje kad i kako. Kad mi nestane goriva, koliko imam da predjem na rezervu kad okrenem? Onaj miris mesavine pored nje nista ne moze da zameni Ne zamerite mi na mozda glupim pitanjima, pre toga sam vozio skutere, kineze, uglavnom sve 10 god staro najvise, a ovaj zenska od 30 leta mi je sasvim drugacija, kao prvi put da sam seo. Ima neku svoju pricu. Nadam se da ce da sluzi ok. Posle generalke i kompletnog pretresa agregata i menjaca, presla je oko 2000km.
  9. Da, da, rucni menjac, imam iskustva sa tomosom t12, trobrzincem Hvala druze!
  10. Trazio motor do 800e, ali naleteo na jeftiniju vespu koja trazi neka ulaganja. '90 god, LML T5 150, reg. do sredine septembra. Prethodni vlasnik radio masinu i menjac pre 2 godine, ali ovako ima ulaganja, pa mi je potreban savet, kako sta da resavam. Navescu te mane barem na prvu sto sam video dok sam je pazario. Verovatno da ima jos nesto. Interesuju me i okvirno cene ako neko zna, osrednji kvalitet. Ovako: -Gume su stare, imaju saru, ali ispucale bocno. Nosi 3.5x10- hteo bih da zamenim, koje da kupim i da li ona nosi unutrasnju gumu ili je tubeles? Rezervna guma ispustena, za bacanje. -Ne radi km sat- proslajfovalo negde. Racunam da mi treba sajla nova. -Sajla mi treba za prednju kocnicu. -Umazan je desni donji deo masine, reko mi je pr.vlasnik da je zaboravio sajbnu neku sa srafa gde se ispusta ulje pa vlazi i da lepi prasinu? Koje ulje za menjac -U tabli nista ne radi, samo pri vecem gasu zaigra skala za gorivo. Nema ni osvetljenje ni lampice, nista. -Signalizacija- (da napomenem da nisam otvarao da pregledam sijalicke, znaci nista, dovezo je kuci samo, cekam vreme), ne radi nazad pozicija(stop radi), ne rade desna oba zmiga, a levi nema da trepere nego gore oba leva(racunam automat za zmigavce kaput). -Ima zuto pokazalo kod tablice, prednji branik pogreban napred, estetika. Nema onu gumu na sredini izmedju nogu. Inace pali hladna sa sauhom na prvu, drugu kurblu, cim upali spustam sauh posle 10 sek, vruca pali bez problema. Koje ulje da koristim za mesavinu? Bacio pogled na lukoil pumpi, ulje dvotaktol za 5 litara iznosi: Njihovo neko 80din, K2 ulje 130 din i Stihl 160 din za 5 litara su mi rekli. Menjac lepo radi, posle 2-3 km sam se naviko.
  11. Potraga zavrsena, kupio sam vespu. Pisem u drugoj temu za dalje
  12. Hvala druze, znaci da ima osetne razlike.
  13. Da li je ista masina koja je u keeway superlight-u 150 i one sto su na kinroad(sky, yamasaki i ostala imena) 150? Da li to sto je keeway skuplji nosi lepsa estetika ili ima nesto i u masini? Da li ovaj drugi kinez od 150cm vuce bolje od princa 125?
  14. Probao danas jedan MZ etz 250, lep kao lutka, masina dobra, ali upravljac vuce u stranu. Znaci u desno stoji dok idem pravo. Koliko ima posla da se dovede kako treba da bude, usinut je? Jel se pravi to?
  15. Pozdrav ljudi, budzet 800e, kupovina za mesec dana, trazim motor od vlasnika, da prolazi tehnicki, u pristojnom stanju. Vozim grad 90%, ne volim skutere. Nesto normalno da ima delova i odrzavanje da je ok. Iz Nisa sam, pa ide u prilog da je nesto blize, zbog puta. Inace trazim nekog dobrog MZ 250,251, ali ne mogu da nadjem, ili je daleko ili traze po 700e. Za te pare mogu nesto mladje. Najvise bi mi odgovarao neki gpz500, gs500 ili slicno. Ako neki savage 650 ima ponudite. Pisite ovde, inbox. Crko mi fon, pa koristim laptop, ne snalazim se nesto najbolje sto se tice preglednosti, valjda cu da vidim kad zatreperi neka notifikacija.
  16. Hvala ljudi. Da pogledam, probam, razmislim lepo, pa cu da vidim sta cu. 700e je cena, reg do juna. Postavicu temu da vidim nudi li ko sta bolje, mladje do 800e, mozda se javi neko sa boljom ponudom.
  17. Imam priliku pazariti Kawasaki ZX10 iz 1990. god. U dobrom stanju. Neiskusan sam. Ima 1000cm i 140hp. Da li ima delova za to? Da li je tezak za voznju s obzirom da imam 176cm i 80kg? Kakav je u gradu? Potrosnja? Za registraciju znam da deru. Misljenje, savet?
  18. Hvala na ponudi. Znam da je malo teze izvodljivo, ali se nadam da ce sve doci na svoje. Sent from my LG-H440n using Tapatalk
  19. Eh, koga da slusam? ☺ Sent from my LG-H440n using Tapatalk Inace, da imam para u dzepu, dogovarali bi se za pegaso ☺
  20. Zavisi od stanja, dzaba kilometraza ako je unisten za to vreme, i da li je registrovan, servisi kada su radjeni, god.proizvodnje ali ako je stanje u skladu sa kilometrazom, 600-700E bi mogao da prodje. Sent from my LG-H440n using Tapatalk
  21. Na eco pumpama 2T ulje, sivo "trouglasto" pakovanje, provereno dobro, a nije skupo. Sent from my LG-H440n using Tapatalk
  22. Znam, slao si mi slike, ali kintu tek na jesen cu da imam..jbg. Hvala na ponudi Sent from my LG-H440n using Tapatalk
  23. @kidi- da si dosao u Nis da probas ovu magnu, onda bi imao pravo da pljujes motor sa oglasa. Svakodnevno prolazim pored nje, gledam je i slusam i divim se, pricam sa ljudima koji znaju0 vlasnika(inace ga ja ne znam licno), motor vredi svaku paru i za te godine je u jako dobrom stanju. @DUKE- ako si mu rek'o! Sent from my LG-H440n using Tapatalk
  24. Ako cemo iskreno,kao bivsi vlasnik mz 150 i princa 125, MZ je marka za princa. Cuvaj mz ') Sent from my LG-H440n using Tapatalk
  25. Ja sam mog u full stanju prodao za 600, registrovan god dana, pre mesec dana, i to sa predjenih 7000km. Mani se princa, sto kaze kolega, gledaj chalengera. Sent from my LG-H440n using Tapatalk
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja