Jump to content

Moto Zajednica

Gligoric

Članovi
  • Broj tema i poruka

    26
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Motocikl
    Honda CBR1000RR SP

Gligoric's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

17

Reputacija u zajednici

  1. Cao devojke i momci, Smatram da ovo treba da se uradi sto prostije, prvi put.. Kao proba, a ne odmah publika, sranja, ovo ono.. Klase po vremenima, jer koja je poenta da se mi amateri trkamo sa trkacima.. 1.25-1.30 klasa 1 1.30-1.35 klasa 2 1.35-1.40 klasa 3 Subota treninzi, nedelja trke... Kao sto to radi ceo svet.. Ko hoce sampionat,bodove, itd.. Nek ode do AMSS. Mi smo amateri, dajte da se provozamo, zezamo,pojedemo rostilj i u ponedeljak na posao ! Bez ljutnje, samo moj predlog...
  2. Meni na stazi odgovora,a neke duge voznje sa njom nisam imao pa ne bih bas mogao reci.
  3. Cao, ajde da probam svima da odgovorim na brzinu Nisam bio zadovoljan motorm kad sam ga uzeo, pre toga sam imao S1000RR i GSXR1000 sto se tice motora od 1l Cak i kad sam skratio prenos motor i dalje ide preko 299 tako da je "visoko" zupcenje bilo razlog loseg ubrzanja i glupavi auspuh fabricki koji ubija motor. Uz duzno postovanje Kosti Jovanovicu i njegovom motoru(momka poznajem i postujem) Momak vozi vec 4-5 godina i vezba na Navaku, ja tek jednu godinu.. Sa fabrickim prenosom,farovima,retrovizorima tablicom i bez grejaca vozio sam 1.31 ako se ne varam. Sa tim da ja pazim svoj motor jer ako ga polupam novi cu opet teze malo kupiti dok je motor kao sto je neko vec rekao 10godina stariji mnogo pristupacniji. Yamahu nisam hteo da kupim jer je morala da bude R1M,a plasila me iz razloga sto sam i BMW*a kupio tek kad se pojavio TC,LC i QS i na BMW to sve radi lose pa me zato i uplasila Yamaha koja je kostala 26300e sa Akrapovicem.
  4. Pozdrav drustvo, dosadan neki dan danas pa da ga iskoristim da predstavim svoj motor. U pitanju je Honda CBR1000RR SP Tehnicke detalje necu pisati jer to se moze naci na internetu u brdo oblika tako da evo nekih informacija sa moje strane kao vozaca. Upravljanje 4/5 Kocnice 3/5 Snaga 3/5 Ubrzanje 2/5 Gore navedene ocene su utisci nakon same kupovine motocikla i prvih 200km na njemu. Prepravke koje sam uradio da bih unapredio motor(Bar ja tako mislim) Upravljanje: Podeseno ogibljenje prema mom nacinu voznje (Preload,Rebound,Comp.damping) visinu i geometriju motora nisam dirao. Kocnice: Zamenjen je prednji kocioni cilindar i plocice (Brembo RCS19 je pumpa i Z04 plocice takodje brembo) Izbacicu i ABS sistem koji je tezak preko 10kg (Na ovom modelu Honde pritiskom na kocnicu ne kocite prednjim tockom nego govorite servo pojacivacu koliko jako da koci prednjim tockom) Iz svega toga stalno imate promenljiv osecaj na prednjoj kocnici jer se osecaj konstantno menja u zavisnosti od intenziteta kocenja i brzine kretanja.. Snaga/Ubrzanje: Promenjen prenos,K&N high flow filter,kompletan akrapovic,mapiranje (Jedina mana je sto sad motor mogu da vozim samo na benzin od 100 oktana) Shell V-Power. Motor je nakon svih ovih prepravki dobio totalno drugi karakter. U planu je jos i Translogic QuickShifter i to je to. Zamenom auspuha i izbacivanjem ABS sistema motor se olaksa za 15kg. Evo sad malo i slika
  5. U novembru mesecu 2015 godine sam bio na panonia ringu. Takodje isao sa teretnim kombijem, i tacno je da ima problema i da se mora ici na terminal za kamione i cekati u redu. Moraju motori da se prijave kao teret i da se prave papiri. Tako da je prikolica jedino razumno resenje. Ulazak na stazu je 100e za ceo dan. Boks 80e nije bitno koiko motora. Nema merenja vremena. (Tad kad sam ja isao nije bio track day nego otvorena staza) Velikim kombijem oko 150e goriva,vinjeta 30e (ako se dobro secam) Teretni kombi ne sme da predje 90kmh.. (Ja sam sve vozio 120-140) i nije bilo probblema. Ja i drugar smo uvek za akciju da idemo,mozemo da napravimo spisak pa da se dogovorimo. Pozdrav
  6. Jel ima nesto od ovoga da se vozi Hungaroring ?
  7. I Honda je imala opoziv HONDE CBR 1000RR SP, pa opet nikom nista,racun za opoziv je iznosio 450 000 dinara, na mojoj Hondi i na svakoj drugoj To se desava svima, jednostavno trziste je siroko i primena razlicita. Ne moze svako da predvidi svaku situaciju prilikom konstrukcije motora. To i jeste najvece takmicinje iz sto manje izvuci sto vise. Konkretnu Yamahu R1M sam odlucio da ne kupim jer sam bio ubedjen da toliko elektronike od jednom i tolika prepravka ne mogu da izadju kako treba. Isto tako se i BMW patio sa S1000RR bar 3 godine, a i sada nista ne valja.. Imao sam i njega i znam sta pricam.
  8. Ako ti u saobracajnoj pise Teretno vozilo onda si u problemu,ako si putnicko onda je ok. Gorivo na pumpi placajte karticom da izbegnete veliku proviziju.
  9. Teretni kombi mora na teretni terminal i moraju da se prave carinski papiri ..
  10. Moj savet je da ides na duze od jednog dana,pogotovu ako je prvi put. Staza je velika 4700m ako se ne varam,mnogo krivina,uspona i spustova(Prelepo).. Nije kao navak koji se nauci solidno za dan. Gume,ulje,plocice kocione sve imas da kupis na stazi,cene su okej. Oko 400e kosta da odes tamo,vozis i neka laka priprema motora(tipa novo ulje) Sledece godine ja cu ici nadam se negde u Junu,ali radnim danima i to na 2-3 dana.. Ja iskreno ne volim guzvu oko motora ako me razumes gde se ne zna krst ni kraj tako da nisam za neke velike ekskurzije.
  11. Cao, Bio na Pannoni 14 Novembra,sada vec prosle godine. Vreme suvo sa svega 13c, cilj je i bio otici i uciti stazu kada na njoj nema nikoga,tako je i bilo. Dva dana pre odlaska dogovorio se sa drugarom da odemo pa sta nam Bog da. Spakovali se u TERETNI kombi(Velika greska zbog mnogo problema na granici) ali drugog resenja nije bilo. 100e je kostala celodnevna voznja od 09-17h 80e boks za ceo dan,max 8 motora. Iskustvo je fenomenalno,staza je za mene prelepa i tehnicki jako dobra za ucenje. Na auto putu mozete naci Shell pumpe i tamo uzeti malo bolje gorivo od naseg sirceta koje sipamo u motore. Da ne gnjavim puno evo par slika i snimaka, a vi pitajte sta vas interesuje.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja