Jump to content

Moto Zajednica

miloslukic 77

Članovi
  • Broj tema i poruka

    56
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu miloslukic 77

  • Rođendan 26.05.1977.

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    valjevo
  • Motocikl
    Kawasaki 305 gpz, yamaha 500 fzr,honda transalp 600, honda st 1100 pan european

Poslednji posetioci profila

633 profile views

miloslukic 77's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

25

Reputacija u zajednici

  1. Mislim da bi bilo i lepse i korisnije da je vizir malo siri u vrhu...
  2. I jos jedna stvar: tegici na kormanu. Dolaze fabricki ili se naknadno stavljaju? Kod mene jedan tezi oko 335 gr...
  3. Gume su Metzeler Lasertec 2020 god. Bile su na motoru kad sam ga kupio, imaju solidnu saru... e sad meni licno (i pored toga sto gume ne izgledaju lose) izgledaju nekako "budjavo i bez veze"..
  4. Pre neki dan sam pricao sa Bakijem a evo i ovde na forumu cu izneti neke svoje nedoumice: naime javlja mi se cuveni "vobling" kormana. Krece od 20km/h i zavrsava se oko 100km/h. Preko 110km/h "vobling" ne postoji... Resio sam da proverim lezaje kormana pa sam u subotu skinuo korman i odvrnuo navrtke lezaja i popustio viljusku malo da bih proverio i donji lezaj. Nisam primetio nista neobicno osim sto su lezaji bili suvi te sam iskoristio i podmazao lezaje. I to mi je bio dovoljan razlog moga rada. Ali nista se nije promenilo. "Vobling" je ostao. Sledeca sumnja je guma a tokom sedmice cu balansirati tocak pa ce mo videti rezultate.
  5. U odnosu na Transalp forum gde je i sam Arakis imao ko zna koliko postova sto sa tjuningom sto sa resavanjem kvarova i ostalih "problema" , forum Panki je dosta "mrsav". Ili nemate nikakvih nedoumica i problema sto se tice PankiMislim da bi svako ko je na ovom forumu trebao da objavi ako je nesto radio, popravljao ili dodavao na motor da bi buduci ili odnedavni vlasnici (kao ja) znali kako i sta.
  6. Pozdrav Panovcima. Od nedavno sam vlasnik jedne Pan Europe. Posle Transalp grupe da se pridruzim i vama na ovaj forum. Nadam se da se grupa nije rasturila a da ce forum biti malo aktivniji. Panka je '93god, sa 55500 km na satu(dal' su pravi ili ne ko zna), osim vizira i levog stakla na retrovizoru sve fabricko "klot". Svaki saf, zabica,plastika na svom mestu...
  7. U lokalnoj radnji 2 lezaja za korman 2200 din!
  8. Tek danas sam stigao da provozam motor iako sam odmah povezao crnu na akumulator na minus. Napon je takoreci konstantan 14,4- 14,5 V! Znaci 5 god sam vozio sa naponom preko 16V! Svi majstori nisu ni hteli da pogledaju regler vec u onom fazonu kazu "ne valja,kupuj nov " !! Regler 100% ispravan! Za malo da ispadne da Joska nije odradio posao kako treba.
  9. Jos isti dan sam skinuo dzekove i prelemio one 3 zice na regleru. Primetio sam da jedna zica sa reglera(tanka) je izolovana i nije nigde povezana. Predpostavljam da je od ''minusa" na akumulatoru ali ne znam zasto nije povezana pa nisam nista ni dirao dok se ne raspitam zasto je tako. Uglavnom to sam odradio, proverio ulje i nisam nista neobicno primetio( nivo, miris, gustinu..). Upalio motor, radi normalno, punjenje ostalo isto, zapucao do Bosne i vratio bez ikakvih problema( za svaki slucaj imam aktiviran Vozzi paket, mnogo se lakse i opustenije vozi). Za regler znam da prepunjava i da bi trebalo da ga saljem Joski ili da nabavim drugi ali mi se sad uvukao i crv sumnje u CDI tako da moram nabaviti rezervni. Da li mogu za "ne daj boze" da posluze ovi CDI sa ALI -ja? Pre 15 dana sam montirao nove gume, lanac, lancanike, nov akumulator
  10. Da li mogu te 3 zice da se povezu klemama, jer od dzeka nema nista a eventualno zbog ponovnog skidanja? I da li moze da bude nesto motoru sto se duze vozio na 1 cilindru?
  11. Pozdrav svima. Sve je manje postova pa da malo razbijem monotoniju. Naime, juce pri ulasku u Smederevo prestaje obrtaljka i rad jednog cilindra. Na momente proradi. Zamenio sam mesta zicama na CDI ali sam dobio samo da radi normalno na leru i obrtaljku. Jedan cilindar prestaje da radi pri dodavanju gasa. Tako i u povratku za Valjevo. Na motoru je Joskin regler koji je uvek punio oko 16v( za 6 god samo jedu sijalicu zamenio, akumulator dopunjavam na svakih 1000-1500km destilovanom vodom i zadnji mi je sluzio 4god.). Primetim da kad upalim dugo ili zmigavac napon malo opadne ali motor proradi i ide skoro normalno. I tako do 15 km do kuce gde sam stao da se pozdravim sa drugarom ne gaseci motor. U nastavku putovanja ,posle 120 km mucenja ,motor je normalno radio na oba cilindra i tako do kuce. Nisam imao mira, poceo sam da pregledam kontakte. I naisao sam na ovo ka na slikama. Ja ne znam kako je uopste ovo i imalo kontakt ni od cega je ovo dzek sa reglera, ni sta je ovo u dzeku( dal je stopljena plastika ili nesto drugo). Ako ima neko neku ideju a ja cu da krenem sa ciscenjem.
  12. Mnogi stavljaju kuglicne lezajeve. Kakva su vasa iskustva?
  13. Ne bih hteo nikoga da omalovazavam ali u poslednje vreme pojavljuju se mnogi monteri delova a predstavljaju se kao majstori! Iz iskustva sve sto mogu sam i imam alat ja radim sam, naravno uvek se posavetujem sa nekim sto ovde na forumu sto na nekoj drugoj strani. Pronaci kvar znaci da je 80% problem resen. Ali kao sto rekoh tako od nekih delova i sklopova dok se ne pokvari ne pipam nista. Vizuelno pregledam disk, plocice,creva, srafove i ako koci dobro sto bih sta menjao. Vozim sa krivom rucicom od kocnice vec 4 god i ne smeta mi jer radi posao a neko bi to zamenio jer ne moze da gleda kako je krivo. Ali nismo svi isti.
  14. Da. Tacno je to problem sa delovima. Znam motore koji stoje po godinu dana neispravni zbog nekih delova. Em nedostupni em preskupi( za nas dzep). Ne moze odjednom da ti propisa ulje u voznji i da ostanes bez kocnice bez prethodne naznake. Tako da dok se ne jave neki simptomi ne pipam nista. Naravno da ulje u masini i filtere menjam na 5000 km. Nove gume cim vidim da nisu to "to", lezajeve cim osetim malo lufta i tako.
  15. Hteo i ja isto da promenim kociono ulje a neki stari majstor me pita: a sto menjas? Rekoh: pa valjda treba redovno menjati zbog neke sigurnosti, jel' te! A on kaze: da si kupio nov motor pa da redovno menjas to je u redu a polovan motor star 30 god, ko zna kad je zadnji put menjano ulje, u 90% slucajeva ce da procuri negde. Ako koci normalno teraj, ne diraj dok nesto ne pocne da zeza! I tako za ceo sklop motora! Uostalom jos kaze: imaju ovi sto non stop nesto menjaju i popravljaju( te nevalja ovo, ne valja ono) i imaju ovi sto se voze! A ti vidi koji si! Eto tako!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja