Jump to content

Moto Zajednica

ironhorse

Članovi
  • Broj tema i poruka

    207
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: ironhorse

  1. Dobro došao ( @živke beše razdvojeno? ) ! Svi ovde,normalno, podržavamo tvoju odluku i smatramo da ti je to jedna sjajna odluka u životu. Trenutno moj drugar vozi časove a pre toga nije vozio čak ni skuter i dobro mu ide, tako da samo napred! I porazmisli o tome kuda i koliko ćeš motor voziti i da li je naked prava mera za tebe. Pošto mi svi ovde pomalo navodimo potok na svoju vodenicu, tako ću i ja: takozvana ADV kategorija ti je najbolja,veruj mi, ili pitaj @Gajo Sevojno . Šala mala, dobro ti nama došao!
  2. Poneseš lijevu ruku u desnoj i polako odgeljaš u mrak
  3. Kad sam se tek doselio u Beograd sam, ne birajući posao, radio mnogo noćnih smena. I postane mi praksa da posle svake subotnje noćne,u nedelju u 5 ujutru umesto da idem kući da spavam, ja vozim motor po skroz praznom gradu. To je milina jedna,ali za drugu temu. I lutajući tako pustim gradom,završim jedno jutro na samom kraju Novog Beograda,tamo iza Dr.Ivana Ribara gde su socijalne zgrade, tj. romsko naselje,što tada nisam znao. Vetrić čarlija,TA prede, ja u zen fazi, vozim 30 na sat... Ljudi moji,ja ne znam kako da vam opišem šta je mene snašlo. Ajde što mi nije jasno kako nisam pao sa motora nego što mi nije jasno kako od stra' nisam spao sa motora. Dok sam ja uživao u ulozi kralja grada Beograda, na mene se podmuklo zaletelo 150 kerova (Dobro, kad sam se posle smirio sam shvatio da ih je u stvari bilo 10-15, ali razumete me šta hoću da kažem)! Saleteli su me iz zasede i tad je neočekivano nastao takav krkljanac, lavež i režanje da ja bukvalno nisam znao da li su tigrovi pobegli iz zoološkog vrta a nedavno sam bio gledao i neko zombi horor sranje pa sam možda i to pomislio, ni sam ne znam. Znao sam da međedi nisu,njih sam ostavio u svom selu. Ja pun gas - motor ništa,stoji u mestu! Kuplung,iz treće u drugu,pun gas- ma tačno osećam kako mi dahće iza levog uva! Okrenem se desno,vidim da su zaostali, okrenem se levo...a motor u drugoj pod punim gasom naiđe na ležeći dok meni glava gleda u rikverc. Skoči motor preko ležećeg, pa udarim u ivičnjak i odbaci me sa sedišta, ali kad je dupe palo nazad, jajima udarim u rezervoar i noge nisu pogodile fuzastere nego su talambasale okolo bezveze, najašem na zelenu površinu i pred samo zaustavljanje prođem kroz neko tek posađeno drvo. Zaustavim se nekako,nisam pao, bolelo me od onog sudara sa rezervoarom nedelju dana. Nisam čak ni točak iskrivio od onaj ivičnjak, samo mi drvo polomilo desnu plastiku na motoru i izgrebalo ganc novu kacigu i vizir. Nisi siguran u ovom gradu ni kad si jedini u njemu budan.
  4. Da krenem ja prvi, a ? Pazi ovaj fakt : U momentu kada je Honda napravila svoj prvi moped, BMW je već odavno proizveo na desetine hiljada neviđeno pouzdanih teških ADV motocikala na kojima su tadašnji bajkeri pod punom opremom vozili po najtežim terenima istočne Evrope i Afrike.
  5. - Ulje za dosipanje,bez obzira da li ti motor troši ili ne. Ako ne troši, spakuj u neku manju ambalažu 2 dl za ne daj Bože. - Spisak gde je šta spakovano na motoru. Meni lično neophodno za svaki višednevni put jer sam sklon zaboravljanju i često mi se desi da moram da preturam po stvarima da nađem nešto što uvek bude, po Marfiju, na poslednjem mestu koje prekopam.
  6. Sa'će krene svađa
  7. Jao da, tačno je bio momenat kad su počeli da niču kao pečurke posle kiše. I mi smo ko klinci znali svaki koji je u Užicu postojao. Još uvek pamtim divljenje koje sam osećao prema GSXRu, o majko božija. Sad bih ga vozio ako bi mi ga neko poklonio, možda .
  8. Nećeš imati problema sa er5, to zvuči kao dobra ponuda. Uzimaj to
  9. Pa podrazumevam to da sam stekao utisak da su neki drugi motori tvrđi a ovaj suprotno od toga. Kad na jednom proizvodu kao što je T7 mnogi nisu zadovoljni pa menjaju opruge ili čak ceo zadnji amortizer, zašto ne bi bilo logično pitati se kakvo li je ogibljenje ovde,pomislih. Ništa dalje od toga, kao što rekoh motor nisam vozio, pa zato pitam.
  10. Danas imao priliku zagledati motor, i zaista sam oduševljen. Jedno pitanje imam: kada sam seo (105 kg), i u mestu "cupkao" na motoru, delovao mi je jako mekano. Kakvo je ogibljenje, kako se ponaša sve to u vožnji, pošto nisam probao motor?
  11. Ne kaže se FC moto nego CF moto
  12. Pa ti napravi čoveku reklamu za motor koji bi da kupiš . Taktički bolje da si napisao da ništa ne valja ni motor ni prodavac
  13. Ja manji nisam vozio, ali veliki jesam. Taj motor ide kao vrag.
  14. Transalp 650 ili 700. Verno magare. Motor nad motorima. Jednostavno neuništiv. Može auto put, može i makadam,može jedno može dvoje. Može i bez ulja. Dobro, ne mora ovo poslednje. TA, veruj mi.
  15. Sad BMW pljuvač razmišlja: "Hmmmm...čekaj...šta ću sad... Poznat član foruma...vozi mnogo... A još i maše nekim papirima... Znači ne mogu ga optužiti da laže.... ZNAM! Aha! Pa jeste, i ćorava koka po neko zrno nabode! Pa tako mora i poneki BMW da se ne pokvari. HA!"
  16. Kod mene je sada Metzeler Tourance, ja sam prezadovoljan. Kad sam tek kupio motor, zavozao sam se i prekasno krenuo kući, po mrklom mraku i pljusku vozio 3 sata za Beograd. Drži ko po šinama. Kakva su dosadašnja iskustva,dok ne isprobaš Dunlop?
  17. Pa ništa, znači osnuješ (učlaniš se u) MC umesto MK I sve smeš. Eto i to sam vam rešio
  18. Biciklistička staza na potezu auto puta Surčin - NBG ?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja