Jump to content

Moto Zajednica

Hrundi

Članovi
  • Broj tema i poruka

    55
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    BG
  • Motocikl
    R1100GS

Poslednji posetioci profila

416 profile views

Hrundi's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

63

Reputacija u zajednici

  1. Prekidač u ćopavoj nije. On radi svoj posao kako treba - kad je spuštena nema kontakta. Može li neko detaljnije da mi opiše gde je i kako je dostupan prekidač "u ručici kvačila"?
  2. Od početka sezone BMW R1100GS, 1997. godište, odlično održavan i u vrlo dobrom stanju, pali samo u leru. Ranije je palio normalno bez obzira na položaj menjača. Ni jedan majstor sa kojim sam razgovarao ne zna šta bi moglo da bude i zašto
  3. Jedva čekam idući nastavak, mitsko Moskopolje, prestonica Cincarstva vaskolikog do kojeg nikad nisam stigao. Jednom promašio put i nisam imao vremena da se vraćam, drugi put me veče pred etapu do Moskopolja zvalo sa posla da se najhitnije vratim, treći put je tri dana lila kiša kao iz kabla da mi se nije išlo...
  4. Hrundi

    R1200GS: Koje gume?

    Ne znam od čega je skuplja, koliko sam ja video cene u rangu konkurencije. Kineza sigurno ima jeftinijih. Nego kad se već javih, da dopunim utiske. U međuvremenu sam prošao preko 3500 km na ovim gumama uključujući i kiišu. Ne još uvek onu kišu koja lije kao iz kabla ali po sitnoj kišici na Jadranskoj magistrali - koja je poznato klizava - ponaša se kao da je potpuno suvo. Imesioniran sam i ponašanjem na mokrom asfaltu posle kiše, posle mog početnog opreza pokazalo se da gotovo podjednako drži i lako i sigurno pada u nagib kao i po suvom. Po raznim vrstama ne-asfalta nemam ama baš nikakve zamerke. Naravno da nije prava offroad guma ali za 80/20 je odlična.
  5. GRAD: Flip-up, rukavice jakna (mesh ili toplija/zimska). Pantalone obične 80% vremena, leti po vrućini bermude (znam...). Najčešće duboke cipele, leti ipak ponekad i plitke, poštene. BEOGRAD-NOVI SAD: Pošto mi je žena iz NS ako vozimo lagano i opušteno do tamo dozvolimo sebi da odemo bez moto pantalona i čizama, jakne i ostalo obavezno. TURE: Puna oprema, kaciga, jakna, pantalone, čizme, rukavice, ostalo po potrebi
  6. Tako je, liči na beton u garažama tržnih centara, npr. Ušće i Delta
  7. Pumpa je neka u Olovu u BiH, nisam čak ni ime zapamtio, ali sam taj novi beton viđao i na drugima. Mislim da je stvar u tipu betona a ne u nekoj određenoj kompaniji.
  8. Ja sam oduševljen da neko kaže da je Eljbasan lep grad! Meni je to najružnije mesto u Albaniji. Doduše, nisi ga ni video u najružnijem izdanju kad dolaziš starim putem iz Tirane pa sa vrha brda vidiš ogromnu čeličanu koju su Kinezi gradili a u predivnoj delti reke Škumbi (plodna i lepa kao delta Neretve). A video sam i da ti je Kuks ružan a meni se njegove ulice sa drvoredima borova i pinija baš sviđaju. Ali slažemo se za Berat - prelep. Čekam nastavak.
  9. Juče ulazim na pumpu, novu, modernu. Dva pumpna mesta su u redu, produžavam prema udaljenijem da na onom prvom na koje nailazim ostavim mesto drugu koji vozi za mnom. Međutim kad već prođem prvo mesto vidim da su na onom drugom samo dizel i plin i prikočim malo jače u nameri da da se vratim na gurku na ono prvo. Pri brzini ne većoj od 5 km/h prednji točak samo prokliza, motor padne na desnu stranu, legne na štitnik cilindra i kofer, ja odskočim kad vidim da ode. Nikakve štete nema. Prilaze radnici sa pumpe koji su videli, jedan kaže, "ovaj beton kao staklo, ni voda se na njemu ne zadržava". Drug prilazi kaže "samo si odjednom pao kad si skoro već stao". Proverim, nema nikakvog ulja, masti, sve čisto. Ali i čizme klizaju, jedva hvataju. Beton je svetlosiv, izrazito gladak, bez ikakve teksture, kao staklo. Kaže pumpadžija "to sad svuda stavljaju ne zadržava se voda i lako se čisti". Pazite!
  10. Iran je fascinantna zemlja, u svakom pogledu. I nimalo nalik predrasudama koje mnogi o njoj imaju. Ljudi su neverovatno gostoljubivi i prijateljski nastrojeni i uvek voljni da pomognu i reše svaki problem. Imam drugaricu koja je na jednogodišnjem putovanju oko sveta, sama. Kad je planirala nije ni razmišljala o Iranu. Na moj nagovor upravo je u maju i junu ove godine (inače aprli i maj su ubedljivo najlepši meseci za putovanje Iranom) provela nešto preko 3 nedelje u Iranu - prvobitno je planirala 7-8 dana ali se zaljubila u ljude i zemlju. https://marijanaculjak.wordpress.com/category/iran/ P.S. Iran je sigurno najbezbednija zemlja na svetu što se tiče Daiša (DAIŠ - ono što se na engleskom zove ISIL).
  11. U Mestru postoji 12 opštinskih besplatnih parkinga od kojih su po mom ukusu najbolji i najzgodniji P5 i P7 koje uvek koristim kad idem u Veneciju. Doduše, uvek sam do sada na te parkinge išao kolima ali potpuno su sigurni i pouzdani, imaju video nadzor. Pre nego što se parkirate kupite integrisanu kartu ACTV za 24/48/72 ili koliko hoćete sati i važi vam za autobus do Piazzale Roma (pposlednja tačka do koje vozi bus i od koje presedate na brodice i onda za sve brodice). Moj omiljeni je P5 https://www.google.com/maps/@45.4986288,12.2301736,18.5z Takođe vrlo zgodan i siguran P7 https://www.google.com/maps/place/Parcheggio+P7+Miranese/@45.4836321,12.2145859,15.92z/data=!4m2!3m1!1s0x477eb42d112ee29f:0x292bbcf5a76b9e28 Spisak svih besplatnih parkinga (GRATUITO znači besplatan) http://www.veneziatoday.it/guida/viabilita/parcheggi/parcheggi-gratuiti-venezia-mestre.html Ako ste baš paranoični, odličan, pouzdan i relativno jeftin je Gregory Mestre http://www.parcheggiogregory.com/index.php Nikako se ne isplati plaćati cene na Piazzale Roma! Tronchetto je malo povoljniji ali nepotrebno komplikovati. Mestre je sigurno najbolje rešenje
  12. Proveo sam 5 nedelja u HR u julu i avgustu, sutra idem opet. Nikakvih problema nema, ne brini. Što se tiče puteva, magistrala je zakon, sad je malo pala gužva. Najinteresantniji deo magistrale je pod Velebitom iako se isplati svalkako otići na Severni Velebit (najmlađi nacionalni park). Od ostrva Hvar, trajektom od Drvenika do Sućurja i posle od Starigrada do Splita, Pag (u dolasku most i u odlasku trajekt Prizna-Žigljen) a ako hoćeš da se stvarno odmoriš i nauživaš Dugi Otok (trajekt iz Zadra za Bršanj, jedina linija, vraćaš se istim putem ali isplati se). Puno drugog ima lepog ali ili je daleko ili nije usput ili nije za motor (npr. Lastovo je savršeno ali premalo, sve obiđeš za 2 dana a cena trajekta nije zanemarljiva).
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja