Jump to content

Moto Zajednica

Gundor85

Članovi
  • Broj tema i poruka

    9
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Gundor85

  1. Pozdrav, jedno pitanje. Da li je normalan luft u prednjoj remenici? Stavim motor na centralni stender, ubacim u prvu okrecem rocak napred/pozadi i cuje se lupkanje, tj i vidi se da ima lufra u prednjoj remenici od zupcastog. Interesuje me samo da li je taj luft normalan?
  2. Zamenio. Prpblem resen. Dve desetke i malo je skuceno za menjanje. Sad prede Kawa kao mala maca
  3. Znaci mora da se rasturi masina? Me moze samo prosto da se zameni novim? Da napomenem. Menjao bih samo spaner. Lanac ne bih dirao.
  4. Koliko je komplikovano promeniti spaner lanca bregastih osovina? I moze li neki prakticni savet? Ventili su nastelovani, a lupkanje je ostalo.
  5. Pozdrav Da li je normalno da kad motor radi na staklu za proveru ulja nema uopste ulja? kad je ugasen motor stoji na maksimumu. Isto tako dok se motor ne zagreje cuje se lupkanje u masini u glavi motora. kad se motor zagreje na jednu trecinu temperature lupkanje prestane. U pitanju je ltd 450.
  6. Gundor85

    JawaMania

    Da li moze u javu cz 175 model 477 6v da se ugradi ovo:http://m.ebay.at/itm/Spannungsregler-Regler-6V-3-Anschluesse-JAWA-350-/271954889378?nav=SEARCH
  7. Gundor85

    JawaMania

    Joj ljudi ala ste brzi )) Hvala vam puno! Karbi javljam se kad budem bio sledeci put u Srbiji pa cemo se dogovoriti sve. Broj sam zapisao. Napravicu i definitivan spisak delova. Hvala vam jos jednom
  8. Gundor85

    JawaMania

    Hvala puno Sto se agregata tice sredjeno je sve. Jedino mozda lamele promenim jos. Stajala je dobrih 15god. A pre toga 20god. Od svog cetrdesetogodisnjeg zivota vozena je ukupno pet sest godina Posla ima koliko hoces. Mada su ovo slike pre ikakvog sredjivanja. Malo je bolje sad. Kako da nadjem stamparov profil i da ga kontaktiram?
  9. Gundor85

    JawaMania

    Pozdrav narode. Nov na forumu pa da ne dužim Počeo sam da sredjujem ćaletovu staru Jawu 175/477 koju sam i sam kao klinac vozio. Interesuje me da li ima neko sledeće delove(vidi slike): 1. Kilometar sat 2. Držač za ručicu prednje kočnice zajedno sa ručicom za gas(kao na slici) 3. Kompletaan prigušivač za auspuh ili bar onaj manji zadnji deo( u auspuhu unutra je prigušivač iz dva dela) 4. Ona dva plehana dela koja idu izmedju sedišta i ovih poklopaca sa strane 5. Zadnji blatobran 6. tockovi (komplet ili samo okviri ali da su u stvarno dobrom stanju) Isto tako ako bi mogli da mi preporucite nekog ko dobro hromira, tona sitnica ima da se sredi. Ako znate nekog ko bi mogao u originalu da je ofarba? i za kraj kako je najbolje ocistiti rebarca na glavi cilindra tj. kako je najbolje ocistiti aluminijum? Od radova sam zasad: promenio cilindar i klip imali su ris i to bome dobar (vidi sliku), rucice stavio originalne, nove gume, novu gumu na usisniku karburatora(bokte koliko jawa bolje radi kad vuce vazduh kroz filter), i tak neke sitnice.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja