Jump to content

Moto Zajednica

Abi

Članovi
  • Broj tema i poruka

    812
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: Abi

  1. Da postavim i ovde, znam da ima clanova koji stampaju, a mozda nekome znaci. Meni je ostalo od nekog posla i spustio sam cenu jer niti mi treba ovoliko vise, niti planiram bilo sta vece da stampam. Ja sam kupovao direktno od Anycubica i od uvoznika. Moze na komad, naravno, napisao sam sve u oglasu. Ako nesto, cimajte. Prodavacu uskoro i stampace svoje i jos neke stvari, ali tek trebam da raspremim radni prostor.

     

    KUPUJEMPRODAJEM.COM

    Na prodaju ANYCUBIC 405nm UV Rezin od po 1l. Ostalo mi je 20-tak boca, nove, neotvorene, kupljeno direktno od Anycubica i par boca kupljeno kod nas od uvoznika (40e jedna).   Imam...

     

  2. On 4/15/2024 at 12:45 PM, BaneNS said:

    Nemam pojma za BL... Ja sam komplet platio 4.000 dinara, svih pet komada. Poslaću ti broj u poruci pa mu piši na viber. Sigurno neka pošta nosi. 

    Ako moze i meni broj :) 

    • Sviđa mi se 1
  3. Dobrog majstora ko kad nadjes cuvas ga ko oci u glavi :D

     

    Ja isto radim sam sta mogu, mada meni prija, ranije nisam hteo, a sada me bukvalno opusta i nerviram se sto ne znam vise ili sto se nisam vezbao na nekim manjim motorima. A ovo za kocnice, lezajeve, plocice... i jos drzanje motora, a nista, nemam reci.

    • Podržavam 2
  4. O potapanju u ulju nisam ni razmisljao, sto rece MarkoMoto ovo je samo "dodatak" da lakse navucem gumice. Inace, ako zelis da testiras, ostavi barem jedno 2-3 nedelje u ulju ukoliko ne bude promena nakon 2 dana. Mislim da ce otici nakon tipa mesec dana 99%. Inace sam koristio klasican Anycubicov resin (odstampao na Mono X2).

  5. Jedva izvadili sisicu sa glavnog prednjeg kocionog cilindra koji sam toliko nabio da se spljostila. Bio sam se vec spremio da kupim novi cilindar. I sada reparacija, stigao kit i izmodelovao i odstampao za navlacenje gumica, posto mi je delovalo da ce biti cimanja, a ja bih isao na snagu i pokidao :D

     

     

    kcKonusSetWeb.jpg

    kcKonusWeb.jpg

    • Sviđa mi se 3
  6. Posto sam bio malo istrazivao, hteo sam da uzmem one male zujalice za klinca. Ukratko, barem sto se tice tih malih, nije sve prevara i izvoze se svuda samo pod drugim imenima. Npr. KXD mozete kupiti u Nemackoj, a taj isti je Venom u USA, a oba su alibaba Kina... Tako da ono, nije sve prevara, samo sto se ne isplati kupovati nesto "ozbiljnije" i jos na sve to se zezati sa uvozom i carinom.

  7. 54 minutes ago, Kursulla said:

    Ono sto mi je zasmetalo u ovoj temi je normalizovanje divljanja i bahatog ponasanja. Sve pod izgovorom da ako si dobar vozac, to je OK i ti znakovi i pravila su za naivcine i to nije realno, nije moguce... (Parafraziram). 

    Takodje.

    Napisao duzi post, pa obrisao, dosta mi je onoga da sam "unutrasnji neprijatelj" ili sada "drugosrbijanac" ili sta vec, te fore iz '45. Ali upravo to, izgleda da je kod nas sasvim normalno bahacenje i ostale gluposti i ispadas budala ako mislis da to nije ok i ne daj Boze da kazes da je tamo negde to bolje uredjeno, e... tada postajes i peder :D

    • Sviđa mi se 4
    • Haha 1
    • Podržavam 1
  8. Ne znam, ja sam narucio par i pisalo je besplatna dostava u poruci i stvarno je cena bila samo za gume. Deluju profesionalno, sve jave, potvrde itd. Ja nisam ni pitao cak za dot, tj. pre narucivanja i receno mi je da su uglavnom oko godinu dana stare. Ova jedna je pisalo da se ceka sa lagera i pretpostavljam da je zato skoro 2 godine stara, javili su sve pre slanja.

  9. Da i ja javim, danas stigle gume Metzeler Sportec M5. Sto Zemzem rece upakovane u najlon. Javili su mi dot pre slanja. U mom slucaju jedna je 1623, jedna 2822, ali nisam hteo da menjam, sve do 2 godine starosti mi je ok. Postarina je besplatna.

  10. @Atorn Zar je bitno? Ali ozbiljno, da li je bitno? Da se razumemo, ja Nemacku ne volim i zato sam tamo najkrace i bio, ne svidja mi se, ne prija mi. Sa te strane nas mentalitet mi mnogo vise prija. Ali da postoji kultura u saobracaju postoji, postoji i tek kako. A da li je to zato jer nema podmicivanja ili je zato jer ne znam ni ja sta je apsolutno nebitno. I jos jednom, pricamo o saobracaju, ne o tome da li su oni u globalu kulturni ili nisu, to misljenje cu zadrzati za sebe, ovde pricamo o ponasanju u saobracaju.

  11. 1 hour ago, Gordak985 said:


    Ono što mene zanima, šta radite sa skrivenom tablicom kad vas zaustavlja policija? Bežite?

    Sent from my 2107113SG using Tapatalk
     

    Ja sam bio stavio preklopivu na proslom motoru iz jednog jedinog razloga sto nisam znao da li kamere na autoputu snimaju samo od napred ili ne. Meni licno autoput sluzi da jurcam kada mi se jurca, jer smatram da je (ne racunajuci stazu) dosta bezbedniji nego ici 250kmh oko grada ili kroz sela i slicno. Za druge jebem li ga. Kada sam vozio neregistrovan i bez tablice uredno sam stao sto me je kostalo 32.000 dinara i 6 kaznenih poena.

    • Sviđa mi se 1
  12. 15 hours ago, Kursulla said:

    Postovanje znakova i pravila nije nikakva utopija, kako neko gore napisa. To je realnost vecine civilizovanih zemalja. Kada vidis divljaka na putu, možeš da se kladis da je to nas idiot!

    I gle cuda, te zemlje imaju manju smrtnost od nas pametnih koji ne volimo znak 60 gde mozemo da teramo 120.

    Verovatnoca da stradas na motoru u Srbiji je 3x veca nego u Nemackoj (statisticki gledano). Ne, nije do para, puta, automobila, motora, kazni....vec postovanja pravila i nemanje kompleksa nize vresnosti. 

    Evo, za vikend vozim iza GT3RS. Svako ogranicenje covek postuje. Idemo 30 na sat, ja vec pizdim... izlazimo na autoput, dize ga na 120 (po ogranicenju). Dolazimo do znaka za kraj ogranicenja, covek nestade ispred mene. Nema kompleks, ne divlja, poštuje pravila...

     

    A te fore kako navezbani mogu brze da prolaze od drugih.... Puna je statistika navezbanih...

     

    I ne, nije "gledaj svoju voznju" jer takvi "navezbani" ce napraviti sranje i zbog njih svi ispadamo losi i narod nas ne voli na ulici...

     

     

    Nisam hteo da pisem u temi, ali da se ukljucim :) Vidim zivis u Minhenu i sam sam proveo 10 godina van i u vise zemalja. Siguran sam da odlicno znas, pogotovu u Nemackoj da 99% vozaca koristi zmigavce, da staju i 5 metara pre pesackog kada vide da je neko samo prisao pesackom. Da, ne da gledaju na retrovizore, nego cak i na desni, sto bi kod nas 90% vozaca moglo da skine kao i migavce i takodje ne misle da su Boga uhvatili za k**** jer su kupili auto od 50k, a da ne pricam o klincima u starudijama od 25+ godina koji umisle da su reli vozaci. Tamo jednostavno postoji kultura saobracaja. Da, vise se postuju ogranicenja jer je mnogo manje veza i vezica, ali isto tako vecina vozaca nije bahata.

    • Sviđa mi se 8
    • Podržavam 3
  13. 1 hour ago, Biker Boy said:

    Strahovit udarac... nije dobro procenila koliko brzo stize i samo je smotala da skrene, zene su i ovako pogubljene u vremenu i prostoru.

    Iskreno saučešće porodici i prijateljima... 

    Nije ona ni pogledala, ni zastala, nista. Nije ni on isao 50, ali ona bi isto uradila ma koliko on ili bilo ko da je isao. Takvi staju jedino kada vide kamion koji je "jaci".

    • Sviđa mi se 2
    • Podržavam 2
  14. Kako napisase, isekla ga je skrenuvsi na stovariste. Otkada mi se slicna situacija odavno desila i to dok sam isao 70kmh i ne bih bas krivio motoristu za brzinu, jednostavno su bahati i "jaci" i boli ih dupe, a ne da ne vide. Uzasna nesreca, coveka vise nista ne moze vratiti.

    • Sviđa mi se 2
    • Podržavam 1
  15. Ja sam ga imao, zimus sam prodao. Imao sam dobar primerak, ocuvan itd. U mom slucaju prednja kocnica je kidala, ali bukvalno, evo mi R6 u garazi i nije to to kada uporedim (pa je sredjujem). Meni se licno motor svideo, dosta je veci od novijih R-ova, prosto mi je lepsi bio osecaj pri vecim brzinama, takodje je veoma upravljiv. Uglavnom sa tim sada vec starim primercima ces verovatno imati problema sa pumpom, tacnije zaprljanim filterima, diznama itd. I sto rekose, star je motor, tesko je naci ocuvan primerak.

  16. Ja sam sa zenom bio jos pre 2 nedelje i nisu imali Jet u beloj boji sa cini mi se kao italijanskom zastavom u M velicini, bila ostala samo jedna u S... Pozarevac je u pitanju. Ako neko naleti u nekom gradu bio bih zahvalan da mi javi :)

     

    164871675_65ff32a0461c64-79761862Screenshot_2024.jpg

  17. Toliko star motor sa 30k je morao da stoji duze vreme, sto znaci da 99% je rezervoar otisao iznutra i nevezano sa svime takodje su sanse da su mnogi dihtunzi (gumice) propali ili pred zamenu. Sticajem okolnosti sam imao motor '02 sa 20k na satu (kupio od poznanika koji ga je i uvezao i kod koga je bio 17 godina) i sto neko rece, prvo vidi se da nije vozeno ako je stajalo u garazi, pogotovu ako nije farban itd. Od plastika do svih metalnih delova i kada se digne rezervoar, jednostavno se vidi. Takodje diskovi fabricki, nimalo istroseni itd. itd. Ali rezervoar sam morao skroz da sredim, dizne su morale da se ociste itd. I na kraju krajeva, to se nadje jedan u 500 takav, a na oglasima je 99% motora od po 20+ godina sa 30k :)

    • Sviđa mi se 1
  18. 14 hours ago, Mali Ika said:

    Koliko sam ja gledao, ove svi hvale. Kazu da su najbolje sport touring gume koje trenutno postoje. 

    Ovi su ozbiljan test radili

    ROADDIRT.TV

    It's finally here- our 2023 motorcycle sport touring tire test results! Who won- Dunlop's Roadsmart IV, or Michelin's...

     

    Ja porucio pre par dana, stizu mi 11og aprila verovatno (mozda i ranije). Pisem kad stignu koji je dot ali za sad skroz korektno. Poslali mi racune na mail, placanje pouzecem.

     

    I ja narucih nakon prvog odgovora, plus sam ih pozvao i devojka rece da su nove gume, novije proizvodnje (tipa do/oko godinu dana starosti). Imaju fine cene i fin izbor. Ja sam narucio Metzeler Sportec M5. M3 inace 24k dinara obe, Mitas je toliko kostao.

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja