Jump to content

Moto Zajednica

insajder

Članovi
  • Broj tema i poruka

    30
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Niš
  • Motocikl
    Sprint prince 125

Poslednji posetioci profila

504 profile views

insajder's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. A svidja se i meni vt 750, pa mozda do te mere da bih mogao da kazem da mi je to dream bike. Ali mi se ne uklapa u budžet bar za 1000 evra, pa mozda i vise. Možda bi neki vt 600 uso u izbor, mada je trenutno slaba ponuda. Sad mi najvise pažnje privlači ovaj vn 800, samo sam malo skeptik zbog starosti motora.
  2. Pozdrav svima. Prodao sam sprinta i sada sam u potrazi za drugim motorom. Srce najvise vuce ka Kawi Vn 800 Mozda je krupan zalogaj posle 125 ccm ali osecam da bih mogao da se nosim sa njim. Ima trenutno jedan primerak na polovnim automobilima 1996 godiste, i sa cenom se uklapam. E sad, zanima me misljenje iskusnijih kolega, da li je pametno kupiti motocikl star 25 godina? U osnovi se vodim logikom da su ti motori ranije kvalitetnije radjeni nogo današnji, ali opet su tu godine, kilometraza... ako ovu temu cita neko od vlasnika ovog modela bio bih jako zahvlan na mišljenju i nekom savetu.
  3. Svecica su nove, stavio sam ih pre mesec dana, i priverio sam ih na desnom kablu rade obe. Bimbine mislim da su i one dibre posto na ispravan CDI rade obe. Jedino mi je logično da ima neki spoj negde ali nemam ideju odakle da tražim. Ili sko ovaj novi CDI nije kompatibilan sa ovim srarim, jer nije namenski za sprinta.
  4. Pozdrav svima Evo nove glavobolje sa sprintom Krenem danas na voznju, tj. imao sam nameru, palim motor motor radi samo na desnom cilindru. Naravno prva provera struja, na desnom je ima na levom je nema, skinem rezervoar premestim kablove sa levog CDI na desni, ima struje na levom kablu znaci CDI crko. Pošto sam imao kupljen CDI skinuo sam neispravni i stavio novi ali kad sam stavio novi na desnom kablu se gubi varnica. Raskacim kablove sa novog CDI (koji ide na levom kablu) na desnom ima varnica, opet zakacim kablove na levom na desnom se gubi varnica sta moze biti problem? Pomagajte
  5. Eee konačno je resen problem,nisam se javljao, bio sam na putu Ceo problem je bio slavini rezervoara, čist paradoks Prvo sam skinuo karburatore, temeljno ocistio, sve delove, loncice, proverio kanale, sve bilo ok, onda sam sve elemente sa levog prebacio na desni, ubacio gumice kao sto je feniks pisao i nastelovao ih na krug ipo, montirao ma motor i opet ista prica, desni cikilindar ne radi, opet skinuo karburatore i video da je desni karb potpuno suv, ali je ona cev koja sprovodi gorivo bila prohodna... e sta je mene sjebalo u celoj prici, kad god sam proveravao gorivo ja sam to radio vrlo kratko1-2 sekunde i na slavini je gorivo uvek teklo tad sam otpusti duze u flaši i vrlo brzo nakon otvaranja gorivo vise ne teci vec polako curka tako da se je slivalo samo do levog karburatora a desni je ostaja bez goriva, verovatno je ponekad islo jace pa je zato po nekad motor palio na oba cilindra... ond sam skinuo ceo rezervoar, skinuo slavinu i onaj njen filter koji je bio strasno zapljan, uz to je i veoma sitan, isprao rezervoar, vratio slavinu ali izbacio sam taj nje filter i motirao spoljni filter, i sada motor radi bez greške... jedna obicna sitnica napravila toliki posao hvala svima koji su ucestvovali u temi i davali savete
  6. Kolko krugova treba da budu odvrniti ovi srafovi? Kod mene je 2 kruga Sutra cu kompletno očistiti karburator pa cemo videti sta ce biti
  7. Pre svega hvala svima na odgovorima i trudu... sad sam skinuo karburatore, ali moram da prekidam posao za danas... evo kako izgleda
  8. Evo celo prepodne sam cackao oko motora i verovatno da ce biti karburator. Sto se tice struje kad ugasi desni klp skinem kabal i stavim drugu svecicu ponovo upalim motor na levi klip i prinesem svecicu blizu stubline baca struji skoro na 2 cm udaljenosti pri malo jacem gasu. Sto se tice karburatora, motor radi na oba cilindra dok je podignut sauh, cim vratim sauh motor gasi desni klip opet podignem sauh, dok motor radi na jedan klip, pali se i desni klip. Probao sam to i u voznji isto se desava. Sta sad tu moze da bude? Da li ce samo čišćenje biti dovoljno?
  9. S majstorom smo zavrsili, to je reseno ali sad me muci da nadjem kvar posto motor cas pali desni cilindar cas ne.
  10. Ne brate, samo pise ono sto je on meni rek'o.
  11. E sad ono sto me nervira motor bio kod majstora 20-ak dana, prvo je kao ispitivao struji tj CDI stavljao druge da proba, nije do njih moji su dobri, sad sam ih skinuo po prljavstini na njima nije ih tako, a ne skidao. Reko da je čistio karburatore, po polozaju selni nije ni njih tako. Njegovo objasnjenje da je kvar bio u ventilima, tj. od stajanja motora u zimskom periodu oksidirali ventili ili sta vec, skinuo očistio ventile i motor radi, sto i jeste bilo tako kad sam preuzeo motor pre par dana. Danas opet isto, desni klip ne radi.
  12. Pozdrav svima, mozda ima nesto na ovu temu ali nisam uspeo da nadjem, tako da izvinjavam se ako ae ponavljam Problem sa motorom, sprint prince 125, je sto nece da radi desni klip, struje ima ali izostaje paljenje u cilindru. Nekad se desi da motor upali na oba klipa ali uglavnom samo na levi. Kada se desi da upali na oba klipa krenem u voznju posle par metara motor krene da secka i ugasi desni klip, nekad se desi da ponovo upali desni klip ili se potpuno ugasi. Da li neko ima ideju sta moze biti problem?
  13. Je l' ima neko sliku CDI-a? I ako neko zna da li moze od nekog drugog model, skutera?
  14. pozz svima zanimam me da li na ovom motoru moze da pase karburator od nekog drugog motora, recim nekog japanca te kubikaze?
  15. Motor nece da ubaci u petu brznu, sta moze da bude problem?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja