Jump to content

Moto Zajednica

Sale Nis

Članovi
  • Broj tema i poruka

    7
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Nis

Sale Nis's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Znaci definitivno skuter pali kad mu se ubrizga malo benzina kad se skine svecica i pali sve dok je zagrejan. Malo pre sam ga ostavio nekih 2 sata dok sam zavrsavao nesto po gradu i opet sam morao malo da ubrizgam.
  2. Malo pre sam odvrnuo svecicu, uspricao benzin(po savetu druga), zavrnuo svecicu i skuter je upalio. Pustio sam ga da radi, posle 10 minuta se ugasio, uspricao sam ponovo, nije hteo da upali, ocistio sam krpom svecicu, upalio je, provozao sam se po kraju malo (radio je ukupno oko sat vremena sto u mestu sto u voznji) i sve je ok. Videcemo sutra.
  3. Jesam, svecica je ok, cista i sve to, baca struju dobro. Imao je problem i prosle sezone, kad se vozi svaki dan pali "kao mina" ali ima neki problem kad odstoji 2-3 dana. Desavalo se da kad stoji na suncu posle par sati upali.
  4. Upravo sam primetio da prilikom "verglanja" iz karburatora pomalo curi u filter za vazduh. Bio bih zahvalan ako neko ima ideju kako ovo resiti i da li ovo ima veze sa paljenjem, pretpostavljam da plovak ne radi dobro i da se karburator prepunjuje.
  5. Hvala na odgovorima evo update-a: Ovako, napunili smo karburator gorivom pomocu sprica, isprskali smo sa wd40 i rucno okretali te zupcanike koji su kocili i imali neki skripuci zvuk (kao da je nesto upalo i grebalo) onda je zvuk postao normalan i poceli su lepo da se okrecu. Motor je zaverglao i vrlo brzo upalio. Malo je radio onda smo ga ugasili, popili kafu i posle 30ak minuta je upalio opet na prvu. E onda sam ja sklopio motor, (poklopac ispod sedista, vratio neke srafcice, nista bitno za rad motora) i posle oko sat vremena zaverglao i opet nece da upali. U medjuvremenu je spoljna temperatura pala (pominjem to jer sam ranije primetio da posle 2-3 dana stajanja ne pali dok ga ne ogreje sunce ) Znaci vergla ali nece da upali, taj problem sam i imao pre nego sto je prestao da vergla. Sauh smo vec proverili i igla radi.
  6. anlaser sam skinuo, radi super, kad ga vratim samo cakne i ne mrda, cini mi se da ga oni zupcanici, na koje anlaser naleze i treba da ih okrece, koce. Kad otvorim poklopac dekle i probam rucno da ih okrenem ne mrdaju (ne znam da li je to normalno).
  7. Skuter je Wangye Falcon dvotaktni 50 kubika. Skuter je palio “kao mina” prosle sezone osim kada ga ne vozim 2-3 dana onda nije hteo da upali nikako pa opet kad je neki topao dan on pali na dugme iz prve (kurbla mislim da nije radila a i ukrali su mi je). Ako se vozi svaki dan pali na bilo kojoj temperaturi ako stoji par dana onda je problem. Takodje se i gasio na semofarima cesto kad se motor potpuno zaustavi, odmah i upali doduse. Ostavljen je u tom stanju preko zime pa sam pre par nedelja probao da upalim, vergla ali nista. Skinuo sam elektronski sauh i on radi (drug mi je rekao da je bio zaglavljen, nisam siguran) pa kad smo hteli da ga vratimo i probamo ponovo motor je zaverglao 3-4 puta i prestao da vergla, valjda zalepio cetkice (tako kazu neki malo iskusniji). Akumulator smo napunili a i probali sa drugim tako da to nije. Sad bih voleo neki savet, prvo kako da odlepim te cetkice i da vratim sve na svoje mesto, neki link ili savet. A onda, ako ga osposobim da vergla, sta bi mogao da bude problem sa tim paljenjem (izlgeda da bez problema pali samo kad je toplo).
  8. Pozdrav svima, ja sam Sale iz Nisa, vozim skuter 49cc, nadam se promeni na neki motor u A2 rangu uskoro.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja