Jump to content

Moto Zajednica

keš

Članovi
  • Broj tema i poruka

    297
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: keš

  1. Vozzi su pukli. Da li neko ima iskustva sa Teslom? Kakva je logika da u Atlasu pomoc na putu za automobile bude 4500din a za motocikle 6000din, ne daju ni popust za oba paketa zajedno automobil +motocikl?
  2. keš

    AliExpress

    Samo poredjenja radi i kako se kod nas radi, da spomenem duzinu cekanja za paket poslat iz Novog Sada za Backu Palanku Dexpresom, znazi 43km su u pitanju. Paket poslat 21.11.2023, evo danas je 12.12.2023. Znaci prodje 20 dana a paket i dalje stoji u magacinu Novi Sad. Kad god ih cimnem mejlom, na telefon zaboravite, odgovor je "bice prosledjena urgencija"
  3. Mislio sam da ofarbam kao na prvoj slici s tim da umesto te bele lisice stvim honda krilo. Ili kao na drugoj slici da ofarbam ali bez tih zastavica EU ITALY i bez tih ispisa na sivom delu dola, vec da tu opalim HONDA kao na prvoj slici, a tu gde pise overland i zastavice da tu stavim KRILO.
  4. Da li vam se svidjaju ove kolor seme i sta biste oduzeli ili mozda dodali?
  5. Vecina nije spremna da kaze da je krivica ili deo krivice do njih samih. Ili su prebrzo vozili, ili vozili bez zastitne opreme, mozda i po koje pivce je bilo u igri. Mom necaku iz Rumenke, kamion oduzme prednost , ovaj ga zakaci prednjim tockom motora, gubi kontrolu i leti pored puta, kaci neku kamencinu stopalom tj. petom i onako sa otvorenom ranom ulece u neko blato, iako je leto i kisa nije padala mesec dana, blato crno usmrdjeno, ljigavo...U bolnici obrade ranu i srede ga ali i dan danas oseti tegobe u stopalu iako je proslo vec dosta godina. Njegova prica je bila da je vozio samo 50-60 na sat, ali kada sam se samo nasmejao na to priznao mi je da je ipak bilo "malkice" brze. To malkice je sigurno bilo puno vise, jer ko jos vozi RR (Honda cbr 600RR) 50na sat a uz to jos mlad...momak, Sigrugo ne bi tako stradala peta u adekvatnoj obuci, garant je vozio u patikama. Hteo sam da kazem da bi bilo dobro da svako malo opise svoje padove i uzroke da budemo realni i samokriticni.
  6. Benzin u rezervoaru treba potrošiti u roku dva do tri meseca. U suprotnom postaje tecnost koja bi mogla našteti motoru. Znaci rok trajanja benzina u rezervoaru je 2-3 meseca, to treba imati u vidu.
  7. keš

    VAKUM PUMPA

    Prvo detaljno pregledaj sva creva i selne.
  8. keš

    VAKUM PUMPA

    A imas i na KP, jos povoljnije. https://www.kupujemprodajem.com/motocikli-oprema-i-delovi/skuteri-i-elektricni-skuteri-oprema-i-delovi/vakum-pumpa-goriva-honda-peda-kinezi/oglas/38846806
  9. keš

    VAKUM PUMPA

    Pumpa goriva Honda,Peda,Sprint - Moto D MOTO-D.NET Pumpa goriva: Honda Dio Peda ET Peda GP 50/125 Sprint Maxx 50/125
  10. keš

    Kratke voznje

    2000 din u Lidlu, 3 godine garancije bez pitanja, bez uslova. Gde god dalje da kupis oko garancije je dribling, a i cena je veca.
  11. keš

    Kratke voznje

    U toku zime mi je u garazi tj. gde nikada nije minus, palim ga dva puta mesecno, malo poteram od ulaza u garazu do kraja garaze, okrenu se malo tockovi na tih 5 metara, stiskam malo kocnice, pustim ga da radi i po 15 minuta a i duze. Ako napolju nije minus ili neka vetrina onda sledi kratka voznja do kraja ulice i nazad, a ponekad i malo duze. Pametni punjac inace stoji preko zime non-stom prikacen na akumulator.
  12. Jos nekada davno, maloletan sam bio, volga mi oduzela prednost, udaram sa zoljicom i prelecem preko auta, zavrsavam u kanalu u visokoj travi, samo pocepane odece i vise ogrebotina, nista polomljeno i ozbiljno. Tada sam bio mlad i superlaka kategorija, ni kacigu nisam imao, u to vreme na 50cc niko je nije ni imao, a i na vecim masinama retko ko. Danas, vec kao stariji cica, vozim oprezno i u skladu sa godinama, ne kazem da sam blag na gasu ali nekako ne divljam. Sanse za padanje su kod mladjih i ludjih puno vece. Ali svi mogu da padnu bez obzira na godine i iskustvo. Za sda sam valjda imao srece, ko ce ga znati.
  13. Ne znam da li si pazario nesto do sada, ali poslusaj ljude ovde i dobro otvori oci. Nemoj da gledas da se samo sija i da je na oko gladac. Povedi nekog sa iskustvom da bar proba skuter. Ako je masina i tehnika super, nemoj da te razocara sto ima ko zna koliko nekih ogrebotina, ako je farban ne znaci odmah da je udario u kamion i sletio s mosta. Ja mog planiram na prolece farbati, nije lupan, nije padano, ali ima pregrst sitnih ogrebotina. Kada sam uzimao skuter prvo sam probao, pre ove honde, 3 Suzukija 400 Novi Sad i okolina, probao jednu hondu u Rumi, svi su bili lepi ali na gasu mrtav konj, probam jednu Hondu SW400u Novom Sadu, povlaci zestoko, ide kao mecava, malo izgreban, sediste probuseno na jednom mestu, gledam, probam i pazarim. Covek mi odmah kaze menjano to i to, treba zamenuti to i to, dobijas nove gume gratis....Bilo je par intervenicija ali nista bitno. Potrosnja super, mislim ne trosi vise od propisanog, izduv ok, ne trosi ulje, ide kao mecava. Jedino nisam bio zadovoljan fabrickim vizirom, kupio givi orginal za moj model i pesma. Ako nemas iskustva ne kupuj sam. Mozda od nekog ovde sa foruma uz preporuku. Na primer ja kad budem prodavao, zasad ne prodajem, ali kazem ako bih prodavao, kao clan ovog foruma prvo bih ovde oglasio, ali ne bi mi na pamet palo da nudim ovde kolegama a da pre toga sve bitno ne dovedem u red, ili ako ima nesto da treba da se zameni da to jasno naglasim. Znaci probaj prvo ovde na preporuku od proverenih forumasa.
  14. Erdevik-Vizic 8km, od toga 2km asfalt ostatak od 6km letnji put, tacnije oko 5km letnjeg puta jer je skup bio na izlazu Vizica prema Erdeviku. Mislim da si sa tvojom masinom tih 5 kolometara mogao oduvati bez problema. Tim putem Vizicani idu autom za erdevik.
  15. Posecenost velika, veliki broj kampera, veliki broj gospodja i gospodjica, sto mi se posebno dopalo. Skembici odlicni, pasulj za koji se opredelila moja supruga, predobar, pun dimljenog mesa. Muzika ok, komarci ok. Domacin Nedja lafcina.
  16. Doziveo sam da me u krivini, bas tu izmedju petlje istok i petlje centar, obidje ljuta masina sa suvozacem, velikom brzinom i zestokim zaleganjem, toliko je zalegao da sam u jednom trenutku pomislio da se nece izvuci. Donekle razumem i da je vozio brzo i da je toliko zalegao, razumem i adrenalin, ali sve to sa suvozacem, to je vec bezobrazluk.
  17. U toj gumi ima nesto sto zeli da izadje napolje
  18. Bio sam juce na moto skupu u Pivnicama, tacnije receno samo sam svratio sinoc, zadrzao se kratko, mozda nekih 1,5 sat. Motora je zaista bilo puno, masa ljudi. Mesto odrzavanja je ok bar sto se tice vecernjih sati. Svirka je bila ok, ali je bilo problema s tehnicke strane, ne znam da li su to resili jer sam vec bio otisao. Sada bih hteo da skrenem paznju da bi na ovim prostorima, narocito nocu, trebalo otvoriti cetvoro ociju i voziti pazljivo jer opasnost vreba iz atara. Na putu nazad, na delu izmedju Despotova i Silbasa na put mi izlece srna, tu je pravac i lep put bez rupa pa sam malo vise nagazio, primetio sam je vec kada je bilo kasno za kocenje, to je bila sekunda, srna se pojavljuje sa leve strane s namerom da pretrci put, kada sam je uocio bio sam na desetak metara od nje, a mozda i manje, samo sam stisnuo korman i ocekivao BUM, srna staje, tek malo prelazi belu liniju na moju stranu, tu se uvija i mota da se vrati, instiktivno se spasavala, prolazim pored nje toliko blizu da sam je lagano ocesao, toliko lagano da mi se mozda samo i ucinilo, ali sigurno je bilo za dlaku. Sve je bilo toliko brzo da nisam stigao ni da se uplasim. Bukvalno sve je trajalo 1-2 sekunde od trnutka kada sam je ugledao do trenutka kada me je bog pogledao. Vozite oprezno, narocito nocu, vozite u punoj opremi, ne zurite nigde, sigurno nigde necete zakasniti.
  19. Danas probam ponovo, na 65 prestaje, sve do 90 mirno, dalje ne znam, juce osciliralo sve do 90. Probao danas deset puta, rezultati isti, posle 65 mirno. Put isti, oprema ista, ali juce nije bilo vetra, danas ga ima, sad da li vetar toliko menja situaciju ili je nesto trece u pitanju.
  20. Citam redom postove i pokusavam naci nesto vezano za moj problem uocen juce na silveru, ali nisam bas nasao nesto sto bi mi pomoglo konkretno. Vozim juce i pustim upravljac, doslo mi da proverim da li drzi pravac, posle 2-3 sekunde pocinje korman da oscilira, prvo sitnije pa ga ukrupnjava, tu hvatam upravljac jer osecaj je da tu nece stati. Korman se momentalno smiruja kada ka uhvatim. Kada vozim i drzim upravljac ne osetim nikakve vibracije ni talasanja. Probam da ga drzim labavo, sve mirno, sad probam da ga drzim lagano izmedju palca i kaziprsta, ma jedva da ga drzim, nista se ne desava, nema osciliranja, miran i bez vibracija. Pustim upravljac, posle 2 sekunde pocne ples, sad samo kaziprst naslonim na rucice i sve prestaje. Nisam primetio da gubi pravac kad pocne da oscilira. Skinem repnu korpu i probam, sve isto. Te oscilacije pocinju pri brzini od nekih 50 ili 60 km, osete se i na 90, dalje nisam probao.
  21. Tesko je s majstorima ako nemas nekog proverenog s preporukama i tradicijom. Evo ovde imas clanova koji su i majstori, mnogima sa foruma odrzavaju motore, imaju preporuke od mnogih clanova ovde, nema da se zezaju. Svaki majstor moze da pogresi, da mu nesto promakne, ali najbitnije je da ne izbegava da to ispravi, da se javi kada ga zovete, da vas ne izbegava, da ne vrda.
  22. Dobrodosao, na pravom si mestu. Srecno.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja