Jump to content

Moto Zajednica

DAR'C NS

Članovi
  • Broj tema i poruka

    47
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: DAR'C NS

  1. Veoma, veoma zajebano uključivanje koje nije regulisano kako bi trebalo.......saučešće porodici poginulog.
  2. Prošao sam tuda oko 17,30h u subotu. Video sam skuter i 4-5 policijskih vozila. To je veoma rizično uključivanje na glavni put. Baš, baš nepregledno i za neiskusnog vozača prava noćna mora. Često spomenem pri uključivanju na glavni put od pumpe NIS-a kada skrećem desno da se bojim da neko iz suprotnog pravca ne obilazi pa da se direktno ne sudarim sa nekim teko.
  3. Komfornog....evo i cenovnika za predstojeću sezonu. Ja se odjavljujem od praćenja Yamahine ponude motocikala zbog za mene neverovatnog povećanja cena koje su totalno nerealne i podivljale. Zar treba dati za skuter od 125cc 4340e a za nmax 150 4540e....sve su cene po meni skroz nerealne a prateći ponudu i karakteristike većeg broja modela, uverio sam se da su skoro svi modeli sa određenim nedostacima i da bez obzira na takvo stanje proizvođač uglavnom iz godine u godinu samo " došminkava" a ne radi na rešavanju mana koje i dalje verno prate 80%modela poput ogibljenja ponajviše. Suzuki i honda za mene daleko drugačije pristupaju novonastalom tržištu u ovom sadašnjem vremenu, model motora koji ću kupiti biće jedan od ova dva brenda.
  4. To je i moje mišljenje i mislim da je potpuno ispravno. Brzina je ta koja oduzima živote a ne svetla upaljena ili neupaljena u sred dana. I sam sam jedva izvukao živu glavu mimoilazeći se sa gradskim autobusom na trandžamentu ispod tvrđave u oštroj krivini u koju sam neiskusno ušao malo brže. Sam Bog me je spasao a tada sam bio 20-godišnjak(1991). Neko ne dobije drugu šansu nažalost.
  5. Ljudi, pogledajte cene Yamaha motora...umesto da se spuste cene prošlogodišnjih modela, cene su veće za 300e xmax300 pa od kraja sajma još 200e...znači posle sajma xmax 300 2022 skuplji 500e neho prošle godine. Za teneru stvari su još gore.. .ona je 2022god za vreme sajma skuplja "samo" 700e u odnosu na cenu od prošle godine a posle sajma ovaj prošlogodišnji model biće čitavih 1000e skuplji nego pre koji mesec...što se mene tiče ova njihova poslovnost me je bukvalno odgurnula i definitivno više neću ni da pratim ponuduYamahe....ovo nije normalno.
  6. Zašto stvari ne nazovete pravim imenom...TUGA. Šta da gledam? Pa svi bi da vide motore a ne rukavice i kacige....kakva glupost! Zašto se svi tako uvijeno izražavate, pa ljudi kada odu na sajam treba da dožive pravu avanturu i da im voda ide na usta od onoga što vide, a ne ko na nekom buvljaku. Za mene je ovo čista sramota tj. mislim da je ovo u stvari naše stanje i realnost gde se nalazimo u svemu ovome što se tiče motociklizma u Srbiji. Najveća ponuda su kineski razni brendovi koje ja nikada u životu ne bih ni pogledao a kamoli kupio. Ko je iz BG-a može izgubiti koji sat, a mi drugi ćemo sačekati bolje dane. Zašto ga nisu odložili kada nema šta da se vidi, pa realno još i ulaznice naplaćuju. Uzdravlje!
  7. Sedim u urgentnom nekih 15min, ćerku seče stomak.....nisam tako dugo odsutan...izvinjavam se...
  8. Pa eto u gradu nemaju smisla.....ili skoro nemaju. Ispadne da je ustvari to dobro..... .
  9. Da li ste ikada pomislili zašto palite svetla usred sunčanog dana. Ko je to tako odlučio i kako je moguće da zdrav razum prihvati takav zakon. Po meni to je bio početak jednog lepog eksperimenta nad svima nama. Videti dokle mogu da idu, koliko daleko smo spremni i da li smo spremni za tako nešto. PRIMILI SMO I PRIHVATILI...Spremni smo....mogu sa nama šta god im padne. Postali smo masa kojom se manipuliše. Oni koji kroje našu saobraćajnu kulturu, sa istom nemaju ni dodirnih tačaka. Direktive stižu sa vrha a ne iz potreba samih učesnika u istom. Žao mi je što smo tu gde jesmo. Ipak, ne treba izgubiti zdrav razum i znati da nije normalno voziti po sunčanom danu sa upaljenim svetlima. ŠTA VI MISLITE?
  10. Evo jedna nova da se malo zabavimo.....
  11. MILANEZI//Ne slažem se sa tobom nikako. Zašto ne bi svako ko razmišlja da kupi i pravi "kombinacije" oko kupovine odmah znao tu banalnost, tj. cenu. Čemu mistifikacija iste kada bilo gde u svetu prvo i osnovno je vrednost robe istaknuta na kljun motora. Ovo su prava pravcata "srpska" posla i nema opravdanja za takav odnos prema potencijalnim kipcima ali i onim koji iz čiste znatiželje žele da se informišu oko vrednosti istih. Ispadne da treba "veza" a ustvari i treba( telefonska) da saznamo istu. Za ovakvu (ne)poslovnost od mene zato i ova tema. A što se tiče banaka i kredita, stanje je slično kao i kod transparentnosti sa cenama. Potrebno je zakazati susret sa agentom(lično ili na poziv) kako bi saznao pojedinosti o kreditu. Fiksni skup, varijabilni još skuplji. Imao sam utisak prilikom kontakta banke kao da imam posla sa hijenama, ovo je moje mišljenje. Nema govora o tome da se izađe u susret kupcu novog vozila/motocikla da dođe do nove stvari, nego ožeži do koske. Imam stravičnu apatiju prema istima i daleko im lepa kuća, kad skupim kupiću, ne dam im ni 1 evro .
  12. Kao što sam naveo u naslovu teme koja je ušla u tri duple krivine, cene koje nisu transparentne kod Yamahinih predstavnika vrlo su iritantne a pogotovo posle poziva za info gde nekako "uvijeno" kažu +300e na cenu ako nije za keš. Ovo je od ove godine. Krediti su danas nepredvidivi a fiksni je 40% na kreditirani iznos na 6god.
  13. Mr_Wolf////pitanje? Hoćeš da kažeš da je pametno-ispravno ili dobro dati 2000e na dobijenih 5000 u roku od 6 godina. Meni to liči na ucenu i otimačinu.
  14. Ja znam i za ono da kredit-kredite uzimaju i oni kojima stvarno uopšte i ne treba, nego ih boli uvo za pare jer su puni i može im se. Čak bih rekao da je istih u kreditu i ubedljivo najviše. Rata 200-400-500-1000 ili 3000e nije važno jer može da plati i 10x veću.....eto, sedi Perice/ čista 5-ca i pozovi roditelje na sastanak.
  15. Nema više kredita uz učešće 50% na 2 god bez kamate. Sve banke su iste i povezane, ko jaje jajetu, tako da možeš gde god da odeš, ako moraš kredit onda puni buđelar derikožama belosvetskim. Tačka.
  16. Što se tiče kredita sa prodavcima koji imaju ugovor sa bankom, jeste da u startu daju "povoljniji" ali ne mogu i fiksni kredit. To znači na primer misliš da ćeš da uštediš ali 100% banka na kraju 72 meseca izvuče "svoj" zacrtani kredit koji daju sa fiksnom ratom, koji naravno nije povoljan. Na 5000e kreditiranja uzmu 2000e, s tim da ti daš u startu 2000e kao učešće. Meni je ova 40%kamata prilično "jaka" i odgurala me je od tih varijanti. Znači nema fiksne rate ndgo od same banke, a povlašćeni vam daju povoljniji u startu koji posle fino naraste. Ne želim da me MT07 2023 stari model košta 9300e niti SV650 2023 isto toliko posle 6god. Smatram da je to preplaćen motor sa kreditiranjem Za keš cena je ok.
  17. Da li sam jedini koga ovo nervira? Na oglasima POLOVNI AUTOMOBILI ne stavljaju cenu kao da je to neka tajna koju oni obelodane nakon poziva. Jedna je za keš, druga za kredit(+300e).
  18. PRVI SNIMAK, TEŠKO JUTRO NA MOSTU KOD BAČKOG PETROVCA: Poginuo motociklista, uznemirujući prizor na drumu (VIDEO) WWW.KURIR.RS Na licu mesta su Hitna pomoć i policija, a saobraćaj je obustavljen. Uznemirujući prizor na drumu
  19. Džigor......Igor Jovanović. Ljubav prema motorima bila je nešto što mu je davalo "slobodu" i lepotu življenja. Baš je bio pun života i ideja koje su nas sve zasmejavale u društvu. Često ga se setim upravo zbog te njegove posebne energije, veselog pogleda i dobroćudnog širogog osmeha. Džigi, druže stari....nek su ti široki putevi nebeski!
  20. Šta kažu, kakav im je...mogli bi sami nešto da napišu ovde o motoru koji voze.
  21. Po svemu ovde napisanom, ja ne verujem da bi iko ko pročita ovde o ovom motoru, kupio isti. Ocrniste ga za svih 16.000e.
  22. Na stranim forumima važi za "ženski" motor. Meni deluje baš kul ali eto, preko bi se retko ko usudio da ga vozi(muško). Kolko sam skontao, to je najviše zbog niskog sedišta pa je lepšom polu vrlo atraktivan.
  23. Odgovor Lemy-ju.....Ne znam šta snima i da li snima, ali je vidim i ne bih da bacam pare bezveze. Ne znam šta bi tu drugo snimala nego brzinu, lepo su to smislili. Možda saberu za 1 mesec pa zbirno pošalju kazne, ništa na bi bilo nemoguće danas. Opušteno.....
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja