Jump to content

Moto Zajednica

ujko

Članovi
  • Broj tema i poruka

    4
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

ujko's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

28

Reputacija u zajednici

  1. @Alekre Hvala na upozorenju, nisam ni bio svestan da je to toliko opasno. Kada je spao lanac, samo sam izgubio prenos i ništa drugo, ali sada shvatam da je mogao lanac da se pokida, da se zapetlja u točak, itd.. @Mrle Možda sam ga mogao i zategnuti, jer čini mi se da lanac nije toliko istrošen koliko su istrošeni zupci na lančaniku. Kupiću samo lančanik i probati da ga zamenim uz pomoć starijeg brata, i videću da li može i dalje da se koristi isti lanac.
  2. Čuo sam zveketanje lanca još u avgustu, i pretpostavio sam da je to bio signal da je vreme da promenim lanac i lančanike, međutim, odlagao sam to jer sam imao previše obaveza na fakultetu. Krajem avgusta (kad su bile velike vrućine), lanac je konačno spao sa zadnjeg lančanika tokom vožnje. Uspeo sam da ga namestim, kao na biciklu, ali nedugo nakon toga je opet spao, ovaj put sa prednjeg lančanika, i nisam mogao sam da ga vratim na mesto. Kako bih mogao sam da namestim lanac na prednji lančanik? Nemoguće mu je prići, jer je skriven iza nekoliko ploča od tvrde plastike. Čini mi se da bih morao da skidam sve te ploče, a ne znam hoću li moći posle sam da ih vratim. Motor trenutno nije u voznom stanju jer nije namešten lanac, i ne znam kako da ga odvezem do nekog servisa. Da li je vredno šlepati motocikl do najbližeg servisa? Možda bih ga mogao i gurati, ako postoji servis negde u blizini ( Zemun, Dom zdravlja u Šilerovoj ). I još jedno pitanje: gde bih mogao da kupim nov lanac i lančanike za Virago 125? Koliko bi to otprilike koštalo?
  3. Tačno, malo je teža kaciga (oko 1600g), ali ako vozite kruzera i sedite uspravno, ne bi trebalo da smeta toliko. Odlično štiti od vetra, ali je takođe i dobro provetrena. Tačno tako
  4. Još jednom pozdrav svima od novajlije. Želeo bih da podelim sa vama moje iskustvo od pre nekoliko dana, možda nekom bude poučno. Dakle, krenuo sam na svoj prvi "duži" put motociklom (Yamaha Virago 125). Beograd - Loznica, oko 140 km. Lep dan, lepo vreme (subota 30.8 ) i za oko dva sata vožnje sam bio u Lipničkom Šoru nadomak Loznice. Skoro pola puta je ispred mene bio Audi nemačkih tablica koji je vozio kulturno i bez divljanja. Nakon dva sata vožnje bez pauze, po vrućini i u opremi, koncentracija mi je malo popustila. Na sekund sam pogledao nešto sa strane, i kad sam vratio pogled, video sam da je Audi jako ukočio. U panici sam nagazio kočnice, prednju prejako i došlo je do blokade točka i pada pri oko 60 km/h. Sve se odigralo u trenutku, ne sećam se kako sam tačno pao ( sećam se da je bilo i klizanja i kotrljanja ). Prošao sam nepovređen, možda malo ugruvan, umnogome zahvaljujući opremi. Nema komada odeće koji nije bio izgreban, od čizmi, pantalona, jakne, ranca... Jedino na kacigi nisam imao ni najsitniju ogrebotinu. Rukavice su se skoro raspale, prsti su mi prošli napred kroz njih usled udara. Dlan sam dobro odrao na jednom mestu, malo me bole kuk i članak - i to je sve. Nastao je zastoj na putu, a mene blam Trebalo je objasniti svima koji su pritrčali da mi nije ništa.. Motocikl je takođe prošao skoro neoštećen, uz manje ogrebotine. Napukao mi je vetrobran, a gornji kočioni cilindar je izgledao kao da je obrađivan brusilicom. Skinuto je bar 2mm čelika. Pedala zadnje kočnice mi se deformisala, ali sam je korigovao nogom i oprezno nastavio put do Loznice.. Sutrašnji povratak u BG je prošao bez problema Dakle, šta sam naučio, da nikad više ne vozim bez kompletne opreme (makar i na 40°C), da držim distancu i ne kočim kao sivonja , i naravno maksimalna koncentracija! Ovaj put sam imao ludu sreću... Pozdrav svima i ugodna vožnja
  5. Pozdrav, zovem se Dragoljub, 1993. godište. Rodom iz Loznice, sa trenutnim prebivalištem u Zemunu ( student građevine ). Vozim Yamahu Virago 125, a pre toga sam vozio skutere (Benelli 50cc i Piaggio 125cc). Skutere vozim od petnaeste godine, a nedavno sam položio i za A2. Planiram da polažem za full A kategoriju za par godina, i prelazak na veći motocikl. Motocikli su mi strast od malih nogu, i možda jedini pravi hobi koji imam ( pored čitanja i povremenih video igara ). Možete me naći na Facebooku: Dragoljub Vukosavljevic (gale.amar) Dobru i sigurnu vožnju vam želim svima.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja