Jump to content

Moto Zajednica

drdamjan

Članovi
 • Broj tema i poruka

  10
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

4 Neutral

O članu drdamjan

 • Rank
  U prolazu
 • Rođendan 18.11.1956.

Profile Information

 • Pol
  Bez odgovora
 • Lokacija
  Bjelovar
 • Motocikl
  KLE 500

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

 1. drdamjan

  Kawasaki KLE 500

  kružno, ne uzduž, šmirglom i/ili žicom, ugladi kanale u koje sjeda gumica... naglasak na ugladi... u glavi kružno, štapić razrezan, u njemu šmirgl trakica, rukom ili bušilicom, okreći... antifriz procijedi i filter antifriza pregledaj, sad je prilika... prilika je i za polir pastom za boju uglancat boju kape glave, i mašine, uuuu, velika je razlika kad se posijedila od sredstava za pranje boja mašine uglanca... ma radi čovječe, posla koliko hoćeš
 2. drdamjan

  Kawasaki KLE 500

  ako se ventili i sicevi troše, zazor bi se vremenom povećavao... KLE nije "novo auto" da bi brtva sjedala i zazor padao, pa se prema tome vozi do prve inspiracije, kilometraže, ili dok ne začuješ fazni lanac, uglavnom nije turska sila, pa ako štelaš ventile, prije si naruči gumene prstenove za one gore cijevi za vodu, usput operi filter antifriza i precijedi antifriz, to je lakše u kompletu, popravi boju gdje antifriz zna kisati ispod grla pa na hladnjak i na štel oko sirene, opet prsten tu oslabi na lulici grla, usput provjeri gume... ukratko, nije kritično manji zazor.
 3. drdamjan

  Kawasaki KLE 500

  Malo što snage dobiješ ili izgubiš zazorom. Snagu izmjeri negdje na cesti, najjeftiniji i najgrublji metod, ako u šestoj dogura 160+km onda imaš 45+konja. Množi sa 0,736 za kWate. Potrošnja ti također govori o toj snazi. Pazi da odabereš sigurnu prometnicu. Kle ima HP, rojalske, kraljevske konje, British, ne American, za razliku od ISO standardnih njemačko-europskih PS konja. Slični su, ržu na drugim jezicima. Britanski su nobles, američki ih kopiraju. Sa 20kW, znači puta 1,36=27,2 PS KLE bi išao do oko 140 km/h.
 4. drdamjan

  Kawasaki KLE 500

  Uvjeri se (be sure ) da su kleme, stopice i tamo gdje kabal ulazi u glavne stopice, čisti. Olovo očetčkaš, or something. Namaži bakrenom, ili nekom privremenom mašću. Kleme smiješ mrvicu snažnije stegnuti, jer pod olovom su "čelične" matice M6. Spoj olovo-nikal-cink-bakar i slično rade čuda koja mogu biti štetna. A mjerenjem nećeš nešto vidjeti. Povećat ćeš izglede za no problem vožnju. Akumulator uzmeš anti glass matt, AGM tehnologiju. 12,7 V je napon na klemama kad ugasiš, ostalo ne valja. Punjenje do iznad 14, što puniji akumulator, napon će biti mrvu veći pri punjenju.
 5. drdamjan

  Kawasaki KLE 500

  Caktanje, nekad zvrčanje su posljedica slabog kapaciteta, napunjenosti, kad kotva privuče, napon padne pa ona otpusti i tako ciklusi se opetuju. Toplu i ispravnu mašinu slabiji akumulator ponekad uspije zavrtiti, pa čak upaliti prespajanjem šarafcigerom, ali ponekad. Svaki rele ima špulu, namot za 12 V, a snage, znači impedancije prema veličini kotve - kontakata, jer releji i skutera i KLEa su 12V, skuterov će paliti KLEa, ali su kontakti manje površine, znači struje, za manji elektropokretač i za trajno rješenje poslužit će od jačeg motocikla. E sad, estetika, praktični razlozi, motoristička etika i druge kategorije nalažu KLEov i baš KLEov starter relej. Ima jedan kvar, kad na novijem kleu zeza mali starter circuit relay u kutiji osigurača, tada možeš šarafcigerom brikat, anlaser okreće, ali niks iskra.
 6. drdamjan

  Kawasaki KLE 500

  Ima nekih pet šest snaga, mašine su iste, razlike u restrikciji. Neki imaju rupicu na šiberima koju se treba čepiti itd. Logično da ne troše jednako. Uglavnom, da ne ideš na dyno test, odi na sigurnu dionicu ceste. Moj 2007. i 44 KS pokaže nekih 160+5 najviše km. Pokaže! Raniji modeli su 46 i 50 KS, oni iz ne znam sad točno, oko devedesetih. Dodatnih 5KS na 160+ km/h donijet će tek 5 km maksimalne, jer otpor zraka raste kvadratno. Povremena kratkotrajna proba maksimalne brzine je potvrda ispravnosti mašine. Ljudi vole reći da im motor ide 180 i slične gluposti. Motori 25 KS idu 135+ km/h, recimo. U nekim zemljama ima KLEova s restrikcijom za mlađe vozače. Razvuci ga, i sve će ti biti jasno.
 7. drdamjan

  Kawasaki KLE 500

  a) O TIG-u--->https://www.google.hr/search?rlz=1C2AOHY_hrHR742HR743&hl=hr&source=hp&ei=i26KWomgMs-jwALR24joCA&q=TIG&oq=TIG&gs_l=psy-ab.3..35i39k1j0j0i131k1j0l7.1731.2600.0.3022.5.4.0.0.0.0.180.355.2j1.4.0....0...1c.1.64.psy-ab..1.4.654.6...301.8bsP9A3ISY4 b) U školi sam učio bojanje, za farbanje mi drugarica podvukla crvenim c) Kad se zavari to znači da se zavari SKROZ, ne djelomično, i otkud god zavarivao, zavar mora proći na drugu stranu. To se kaže provar. To znači da će se spaliti boja (ne farba ) okolo, zapeći mjestimično, morat ćeš ukloniti sve gumeno, plastično i slično, i slijedit će to famozno bojanje. ... jer će se jako vidjeti. Zavarivač tom prilikom može iznutra malo podebljati, ako ima mjesta, područje izloženo akcijama opakog bajkera.
 8. drdamjan

  Kawasaki KLE 500

  TIG postupkom, ~ 10+ eura, i bojanje poslije. Za privremeno: petrolejom, deterGentom, vodom, brtvenu masu utiskaj, ako treba donalijepi još nešto folijasto. Pluto, bilo što. Komadić inoxa nekog cool oblika...
 9. drdamjan

  Kawasaki KLE 500

  Drive Chain Wear (20-link length) 317.5 ∼ 318.2 mm ovo gore: staviš motor podbrijeg da visi, u prvu brzinu, poguraš motor malo naprijed da dobiješ DONJU stranu lanca čim više napetu. Od kartonske kutije izrežeš traku ljepenke10 cm široku i prisloniš na lanac da dobiješ otisak, najbolje se na otisku vide srednji zakovani svornjaci. Mjeriš mjeru na otisku, tako se najmanje zaprljaš. Ako je više 318,5, ničemu se nemoj čuditi. Ako je lanac pokretljiv u svim karikama, stavi u šestu, digni motor, upali i vidi lupa li lanac u ritmu duljine lanca, onda je nejednaka "istegnutost." Ako samo naskakuje na mali lančanik, tko što, lanac, u nekom duljem - sporijem ritmu tada će dok podmažeš ULJEM i TEK DOK SE MALO PROVOZAŠ prestati naskakivanje. Nakon prašine lanac prestane naskakivati čak i 50 km nakon uljenja, jer treba vrijeme da ulje ispere prašinu koja koči. Jednako, na prašnjavim cestama potrebno je vrijeme da bi počelo naskakivanje. Nekakav učinak odgode, da tako nazovem. Takvo naskakivanje osjetiš pod nogama kao lupkanje i ne mora upućivati na istegnut lanac. Chain Slack: 35 ∼ 45 mm ako si solo vozač većinom, možeš na manju mjeru labavost lanca. Premali hod lanca dovodi do velikih sila u nabi - glavini kotača, trpi taj ležaj i ležaj vratila i ležaji vilice jer vilica poput ekcentra sve upreša. Gruba greška!!! Stariji KLEovi imaju limeni osigurač, lančanik je mekši od vratila, što je dobro jer se promjenom lančanog prijenosa dobije mali lančanik sa nepotrošenim ripnama - žlijebovima i odmah ti se smanji luft radijalni, aksijalni, i u smjeru vrtnje. Vrijedi okrenuti osigurač, ali samo malo vrijedi. Zveckanje na ripnama ide u paru sa potrošenošću, zato mjeriti, to je najsigurniji podatak. Onima koji preskaču uljenje, koji peru peračem po lancu ili žive uz more, nasoljene planinske ceste hoće korodirati pojedine karike i prije istrošenosti lanca. Na masnom lančaniku nećeš očima vidjeti da je lanac produljen. Skraćeno: mjeri produljenje i gibljivost karika.
 10. drdamjan

  Kawasaki KLE 500

  Je li bilo problema s montiranjem Anakee3 prednje gume? Na forumima sam čitao neke fame, nikad objašnjene, da se ne može, da je teško, da trebaju neki trikovi... Kao ta nije za žičanu felgu i nešto porub ne odgovara, i slično. I kao uspjeli trikom, ali trik ide u grob sa virtuozom majstorom, valjda.
 11. drdamjan

  Pozdrav

  Pozdrav iz Bjelovara. Imam KLE 500 i nakon 20 godina pauze postajem motorista povratnik.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja