Jump to content

Moto Zajednica

M1loš

Članovi
  • Broj tema i poruka

    12
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu M1loš

  • Rođendan 05.02.1990.

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.acmilan-serbia.com/

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Montenegro
  • Interests
    IT , Sport , DotA ,PES, Cice , Motori, Svemir ;)
  • Motocikl
    Benda BD 50 QT-4

M1loš's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Danas sam skidao karburator i sve lepo ocistio i sredio. I nista novo se nije desilo. Inace zaboravio sam da napomenem da na 85% gasa ide bolje nego na 100% gasa. Sto je jako cudno. Neko mi je nesto rekao da pogledam senzor gas ali posto prvi put cujem za "Senzor gas" sta je to uopste gdje se nalazi imam li ja to na mom motoru?
  2. Pozdrav, imao sam problem sa motorom nije htjeo da upali odveo sam ga kod majstora konstatovao je da je CDI riknuo. Zamijenio je CDI i onda je paljenje ponovo bilo u redu ali sto se tice snage motor je izgubio pola snage. Po ravnom jedva i 20km/h da ide. Onda sam ga poveo kod jednog majstora pa kod drugog, stelovali ga stavljali mu drugi CDI, mijenjali bobinu provjeravali rolnice, dotok goriva sve je u redu. Ne znam sta bi mogao problem biti? Motor povuce sjajno bas dobro povuce i onda kad treba da nastavi on samo izgubi snagu. Pitam majstora da nije karburator ili membrana on kaze da nije to jer da jeste ne bi uopste mogao tako da povuce itd itd... Filter se ni jedan nije zacepio ne znam šta više da radim neka pomoć?
  3. Zamijenio sam CDI i cim sam krenuo osjetio sam da motor slabije vuce kao da ima manje snage. Niza stranu je ok ali po ravnom i uz brdo nije to to... Slabije vuce. Da li je to do novog CDI-a i kako je to moguce? Jel mogu da uradim sta po tom pitanju?
  4. Treba taj problematican nakaciti na isti takav motor kao sto je onaj sa kojeg je skinut,i probati da li radi. To je najjednostavnije. Hvala, ali bas nijesam u mogucnosti odakle mi isti motor. Jedva imam i ovaj jedan. Moze jos nekako? Da to sam ispitam?
  5. Pozdrav, kako mogu da provjerim da li je CDI ispravan?
  6. A sta je namotaj? Kako to izgleda i gdje se nalazi odprilike?
  7. Poz ljudi imam jedan mali problemcic. Motor nece da mi upali tj nekada upali a nekada ne. Uglavnom na pocetku voznje pali odmah ali posle nekog vremena voznje kada hocu opet da ga upalim onda nece neko vrijeme. Struja ne dolazi uopste do svecice niti baca varnicu. Mislim da je problem u nekom plavom pravugaoniku koji mi se nalazi pored akomulatora, napravio sam neke slike pa ako moze pomoc. Dovde uopste ne stize struja Slika 1 Slika 1 A ovo je plava kutijica za koju mislim da je zaduzena da obezbedjuje struju za svecicu zar ne? Slika 2 Za sta sluzi ova plava kutijica? Mislite da je problem u njoj? Jer ne znam sta bi drugo moglo da bude uzrok toga sto ne dolazi struja do svecice... Kako se zove ova kutijica? Da bih znao kako i gdje da trazim da kupim. Hvala
  8. Sipao sam kisjelinu ali nije presla preko celija skroz. Da li moram dodati destilovane vode dok ne prekrijem celije? A sto se tice crijeva to ja i ne bih nazvao crijevom dobio sam iglu neku malu i providnu cjevcicu dugu 3mm i nemam pojma gdje to uopste ide i da li treba gdje da ide.
  9. Da sve to imam a za sta sluzi "gumeno providno crevo" ?
  10. Hvala na ovako opsirnom odgovoru puno ste mi pomogli. Intresuje me jos jedna stvar. Kupio sam novi akumulator i sad u njega treba da se uspe ona kisjelina. Pa su mi rekli posle sipanja da treba pola sata da stoji i da posle toga namontiram. Da li onda normalno da ga upalim ili na kurblu? I dobio sam neku malu iglicu nijesam siguran za sta ona sluzi i kako se tacno sipa kiselina.
  11. Pozdrav. Ja sam Miloš iz Crne Gore sam 90godište. Prvi put sam sjeo na skuter prije dvije godine, nijesam mnogo vozio svega 10tak dana. Skuter nije bio moj nego od sestre kinez neki mali 50kubika. Od kad znam za sebe motori su me privlacili i uvijek sam sanjao da imam motor neki veci sa kojim mogu da putujem po svijetu. Kao sto rade stranci pa dolaze kod nas u grupama to mi je divno. Medjutim novac me je uvijek sprecavao u tome mozda jednog dana uspijem da ispunim taj san. Ukratko vec sam otvorio temu posto sam isti taj motor dobio od sestre danas ili sjutra cu vidjeti da ga dovedem u vozno stanje posto zadnji put nije mogao da upali. Pa cemo se druziti nadam se. Uglavnom nemam blage veze o skuterima i uopste motornim vozilima. Do juce nijesam znao koje gorivo se uopste sipa. Mada ni sada ne znam mnogo vise osim da ga upalim i vozim se. Nadam se da cu na ovom forumu uz vasu pomoc i kroz vasa iskustva nauciti bar te neke osnove da znam kako odrzavati skuter i sve sto bi neko trebao da zna ko vozi skuter. Srdacan pozdrav svima.
  12. Pozdrav svima. Imam skuter Benda BD 50 QT-4 50kubika 3.7KW - 2006 godiste Imam nekoliko pitanja u vezi njega posto sam totalni pocetnik i apsolutno ne znam nista. Motor sam dobio na poklon. Kao prvo koje gorivo trosi ovaj motor? Po onome koliko ja znam sipa se samo benzin? Ali sam negdje cuo da idu neke mjesavine ili valjda ulje? Motor je zadnji put vozen prije godinu dana i onda se ugasio odjednom i vise nije hteo da upali. Ostavljen je u garazi i tako je stojao do dan danas. Danas bih trebao da idem kod majstora da vidi sta je kvar. Inace skuter od kad ja znam palio se na kurblu jer valjda mu je slab akumulator... Znaci pored goriva interesuje me sta bi mogao da bude kvar? Sta da provjerim sto se svega ostalog tice da zamijenim od djelova da bih ga doveo u vozno stanje. I na sta trebam da povedem racuna. To su neka moja pocetnicka pitanja da bih ovaj motor doveo u vozno stanje pa kasnije iskreno se nadam da cemo nastaviti da se druzimo. Takodje sve savjete koje imate da mi date slobodno pucajte...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja