Jump to content

Moto Zajednica

MatildaZmaj

Članovi
  • Broj tema i poruka

    9
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Scarabeo 200 GT - Matilda

Poslednji posetioci profila

1680 profile views

MatildaZmaj's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

20

Reputacija u zajednici

  1. Meni su juče rekli u MUP-u da ako idem van zemlje moram da menjam saobraćajnu, ali da ta nova važi samo do 2020. Ako se vozi samo po Srbiji mora da se nosi potvrda o produženju važenja uz staru saobraćajnu.
  2. http://cycle-ergo.com/
  3. Bravo, Karingtone! Uživaj! Puno bezbednih kilometara!
  4. Ukoliko je to onaj isti majstor koji ti je rekao da motoru nedostaje termostat, ne znam da li možeš u njega da se pouzdaš. U svakom slučaju, koliko vidim nije rešio problem. Kao što sam ti rekla, imala sam dosta iskustva sa tim navodnim stručnjacima koji svoje neznanje i odsustvo interesovanja za specifičnosti pojedinih modela prikrivaju izmišljanjem nedostataka na samom motoru. Meni je jedan čak direktno rekao da mi je motor đubre a da ti ne pričam kakve je sve budalaštine uradio i koliku je štetu napravio. Po meni, imaš dve opcije: ili da nađeš majstora koji će ozbiljno pristupiti problemu ili da polako kreneš da učiš sam da popravljaš svoj motor. Više informacija o zameni rashladne tečnosti možeš da nađeš ovde http://www.loscarabeorotax.com/sostituzione-liquido-raffreddamento Uopšte, na tom sajtu ima dosta korisnih informacija o Scarabeu sa Rotaxovim agregatom i o njegovom održavanju. Sajt je na italijanskom sa mogućnošću prevoda.
  5. Kod Matilde (to je ime mog Scarabea :), sada kada su dotegnute šelne na rashladnom sistemu, sipan dobar antifriz i pošto je sistem odzračen kako treba, sve funkcioniše dobro i nema potrebe za dosipanjem. U gradskoj vožnji se ventilator pali tik ispod poslednje bele crte i gasi se kada se kazaljka spusti do sredine. U vožnji van grada kazaljka ne prelazi sredinu, uglavnom je na crti ispod. Termostat (br.4 na strani 89) otvara na 60C i tada rashladna tečnost počinje da cirkuliše kroz sistem. Ja sam testirala termostat tako što sam ga ubacila u šerpu sa vodom i zagrejala; vrlo jasno se vidi kada otvori. Termoprekidač (br.8 na strani 88) uključuje ventilator na 95C. Karingtone, ako ja dobro vidim, voda u posudi na tvom snimku je crna. Ako je tako, mislim da bi u svakom slučaju trebalo da ispereš sistem i sipaš nov antifriz. Sa srećom! Nadam se da ćeš uspeti da središ motorin i da ćeš uživati u vožnji.
  6. Zdravo, dobro došao na forum! Mislim da si našao šemu koja ne odgovara tvom modelu. Katalog delova za Scarabeo sa Rotaxovim agregatom raznih kubikaža možeš da nađeš ovde https://www.motointernational.com/uploads/pdf/aprilia-scooters/2001-2005scarabeo150partscatalog.pdf Na naslovnoj strani piše za koje brojeve šasije odgovara. Na stranama 141 i 89 ćeš naći delove koje je Satelis fotografisao. Inače, to su fotografije mog Scarabea 200 sa Rotaxovim agregatom kojeg je Satelis vratio u život. Čovek je hirurg. Prethodno je nekoliko stručnjaka svojim majstorisanjem tako sredilo motor da sam mislila da mi jedino preostaje da ga bacim na otpad.
  7. Hvala! Ova tema me je baš obradovala! I ja sam mislila da je problem u meni. Desnoruka sam i definitivno više volim leve krivine; u desnim sam mnogo manje opuštena, naročito na početku sezone.
  8. Nije imao predrasude prema ženama koje voze motore. Hvala mu na tome. Otišao je prerano. Saučešće porodici.
  9. Sve pohvale za Loshmija i ekipu! Uslužni, organizovani, brzi, ljubazni... i svi sa osmehom.
  10. Drago mi je! Našla sam i servisni manual za Scarabeo (i Leonardo) sa Rotax agregatom, ako zatreba mogu da prosledim.
  11. Da što pre postaneš saputnica, na sopstvenom motoru! Dobro nam došla!
  12. Prošle godine sam kupila takav Scarabeo, 2004. god. te bih ti iz iskustva preporučila da ne sudiš po fotografijama nego da odeš da ga vidiš, čuješ, provozaš. U procesu kupovine sam videla neke primerke koji su na slikama izgledali kao novi a u stvarnosti su bili potpuno izandjali, iščukani i raštimani. I navodno su prešli samo 22.000 za 11-12 godina, u šta je teško poverovati.
  13. Puno bezbednih kilometara, Bagzi! Poseban pozdrav za suprugu! Uživajte!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja