Jump to content

Moto Zajednica

mohawk

Članovi
  • Broj tema i poruka

    16
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

mohawk's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Hvala svima na odgovorima. Sa A1 kategorijom sam ograničen na 125ccm i 15kW. Chopper biram jer mi se najviše sviđaju. Naked neki takođe dolazi u obzir. Pošto sam iz Novog Sada, našao sam jedan Sprint Prince za 500e, pa ću za vikend da odem da ga pogledam. Najverovatnije ću njega uzeti ako je korektan, jer što neko reče, lako ću ga dati dalje i za 400,300e. A za jednu-dve sezone će biti dobar.
  2. Pozdrav svima, Nakon duže pauze, zbog zdravstvenih problema ponovo sam natrag i za volan, korman bicikla i nadam se za upravljačem nekog choppera. Zbog nekih nepredviđenih stvari, nisam uspeo da završim obuku za A2, tako da mi ostaje za sada samo A1, pa želim da kupim neki chopper do 125ccm, i da na njemu ispečem zanat. Da li kupovati nekog kineza/korejanca tipa Sprint Prince, Daelim VT125 i slično ili je bolje u startu dati malo više novca za Yamaha Virago 125, Kawasaki Eliminator, Honda Shadow i slično? Vidim da kinezi izgledaju dosta pristojno samo ne znam kakvi su za rezervne delove i održavanje?
  3. mohawk

    Pravna tema

    Evo ti odgovor pravnika (moje supruge): Ako naslednici preminulog pristanu i znaju da je urađena zamena, oni mogu da urade prenos sa prethodnim vlasnikom, koji će onda tebi da proda motor. Pravno gledano, taj motor i dalje pripada preminulom, i može se potraživati u ostavinskoj raspravi ako nije bila. Pošto prethodni "vlasnik" nije pravno vlasnik, jer ne poseduje nikakav dokument o vlasništvu (kupoprodajni ugovor), otuđivanje, tj. prenos na treće lice je krivično delo. Tako da ti ako kupiš taj motor, u najboljem slučaju ćeš ostati bez istog ako ga neko bude potraživao, u najgorem ostaješ bez motora i sledi krivična prijava. Čak i da ga uzmeš za delove i voziš na prikolici, kombiju i slično, ne daj Bože da te zaustavi policija, ti nemaš nijedan papir, mogu bez problema da ti ga oduzmu i da te privedu. U prevodu - ne isplati ti se nikako.
  4. Hvala na savetima. Hondu lik prodaje za 1200e. Prodaje jer je kupio mlađi motor, pošto motorom ide na posao (svaki dan prevali oko 60km). YBR je od poznanikovog poznanika, koji je takođe kupio drugi motor, jer mu je ovaj "slab". Suza je iz oglasa, a zapala mi je za oko jer mi deluje ok. E sada, nisam imao prilike da sednem ni na jedan da vidim da li bi mi odgovarali što se tiče sedenja i ugođaja. Sva tri motora sam odabrao po sistemu "najbolje za početnike", skupljajući informacije sa neta. Visok sam 180cm, imam 86kg, pošto i to znači. Od čopera nisam odustao, ali Virago za slični cenovni rang (oko 1500-1600e) ne može da se nađe a da je dobar. Ima li neko neku drugu preporuku?
  5. Pozdrav svim kolegama. Nije me bilo duže vreme, jer su se preko noći desile neke loše stvari, pa je motor pao u drugi plan. Kako ne bi otvarao zasebnu temu (i poštedeo moderatore kolutanja očima ) iskoristiću koleginu temu da postavim slično pitanje. Koji naked za prvi motor: Imam par opcija: - Honda CB500 1996. godište, 30000km, cena korektna, nema ulaganja - Suzuki GS500 2004 godište, 17000km, skuplji od honde, zadnja guma treba da se menja. Ostalo korektno. - Yamaha YBR250, 2007 godište, 9000km, kupljena nova, izgleda kao da je malopre sišla sa trake, svi računi od održavanja, najskuplja od sve dece. Ono što me prevashodno interesuje su troškovi održavanja - ne želim da uzmem motor koji će da bude ujed za dušu (i novčanik), a planiram da ga vozim bar dve godine dok ne skupim za nešto novo, bolje, lepše...
  6. @Dovakhiin Hvala za linkove! @Djordje.Rad @ton Hvala za iscrpne informacije. Kazem, ovo je slučajno upalo kao opcija, pa čisto da se informišem da se ne bi "udao" za motor.
  7. Hej Dovakhiin. Našao sam samo jedan od 535ccm. Deluje pristojno. Jel možeš da postaviš link do oglasa?
  8. Hvala Ton na savetu i iskustvu! Nastavljam onda dalje potragu za nekim normalnim Viragom, Eliminatorom ili Maruderom.
  9. Pozdrav drugari, Još uvek tražim motor koji bi kupio. Nažalost priželjkivani Virago više nije na prodaju, tako da tražim alternative. Među alternativama su se pojavila i dva malo čudnija primerka: Aprilia Classic 125 MotoGuzzi Nevada 350 Da li neko ima iskustva sa pomenutim modelima? Da li su za početnika ili ne? Kakvo je stanje sa održavanjem, rezervnim delovima i dodatnom opremom u Srbiji?
  10. Drugari, pomoć prijatelja - nesrećnom igrom sudbine Virago koji sam hteo da kupim više nije na prodaju... Za nešto manje para mogu da kupim Virago 125ccm (što mi iskreno deluje kao kupovina kosilice za travu). Od alternativa razmatram Suzuki GZ 250 Marauder, Kawasaki Eliminator ili Yamaha dragstar 250 xvs. Šta dalje?
  11. Kupujem Virago 250ccm za početak. Sa dosta sreće i manje drndanja po carini kod mene je u prvoj sedmici juna. A za kacige pitam jer nisam našao objedinjenu temu o tipovima kacigama i slično.
  12. Pošto uskoro planiram da kupim motor, planiram i da kupim svu potrebnu opremu za moju bezbednost. Na prvim mestu kacigu. Na Internetu se nudi dosta raznih marki i tipova kaciga: flip-up full face jet modularne Cross šlemovi Da li bi neko mogao da objasni funkcionalnu razliku (sem estetske) i da objasni koje su prednosti i mane pojedinih tipova? Takođe, koji proizvođači su za preporuku?
  13. OK, ajd da vidimo - visok sam 180cm, imam skoro 100kila. Motor mi treba prvenstveno za švrljanje po Novom Sadu i široj okolini - povremene odlaske do Beograda, Zrenjanina itd. Ideja je da se eventualno iduće godinu upustim u odlazak na more...
  14. Pa popričao sam sa još dvojicom drugara koji aktivno voze, i neko njihovo mišljenje je da je Virago sasvim dobar početnički motor - nisko težište, nije komplikovan i sasvim dosta kubika za početak. Kontam da ću se sa njim lepo navozati dok ne kupim nešto jače. Jedino ako u međuvremenu ne kupim brod kako je krenulo.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja