Jump to content

Moto Zajednica

GigaNisavac

Članovi
  • Broj tema i poruka

    32
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: GigaNisavac

  1. moj magarac pocinje da se raspada, nazalost, masina je ispravna, troska malo ulja ali i dalje gazi i ne odustaje. Ono sto se raspada su maske. pocela je da se ljusti boja, Sediste sam presvuko Kod Nenada sa Trosarine (Nis) koji je to uradio veoma povoljno. Pre neki dan mi centralna propala u zemlju i vizir (onaj veliki ogroman divan) je pukao na pola. Otpala mi, pri offroad voznji po okolnim brdima, crna maska kod otvora za kajs (rupa koja valjda sluzi da se hladi kajs), Rucice blede, kilometar sat i kilometraza zakovali. u procesu i sajla pukla, zamenjena ali dzabe, kriv je sat. i tu jos malo sitnica koje mi narusavaju zdravlje jer ne mogu da nadjem NIGDE povoljno delove PITANJE: Da li neko zna gde mogu da nadjem otpad za mog mator YP majestija i da priberem maske koje mi fale, a da pritom na blagosiljam pametnjakovica koji zeli dusu da mi uzme za delove motora starog 20+ godina. Na kraju cu da dovezem stranca i da ga komadam....
  2. pozdrav kolege, Da dam obavestenje od mene nestrucnog i pajserastog (makar ucim ponesto pa da podelim ukoliko ima degenerika kao ja) Po savetu drugara znalca oprao "fuel tank" (vodom). Nisam postavljao pitanja dok sam ga gledao kako "mucka" gvozdjuriju... Rezime price... sada unutrasnjost korodira i pravi mi uzasno sranje (izvinjavam se zbog psovke). Nije ni bilo potrebe da se pere sto je najzalosnije, sjeb se i plovak i tako, sad rdja ide u sistem i tako, rasturam to na svakih mesec dana preventivno da ne zacepi, cistim karb (makar sam to expertirao) i ide fino dok ne zastuca... jebiga.. Jos jedan problem.. Cura u medjuvremenu dva puta oborila motor sa nogara (prvi put ga gurnula dok je isparkiravala auto) drugi put ga oborila dok stojao na copavoj. OD TADA MI SE SIJALICA ZA ULJE PALI/GASI, proverio nivo ulja (potrosio 100ml na nekih 1500km sto je ok) trazim po manualu sta to znaci, proverih odozdo dal neto curi, sve deluje ok... SAVET trazim (ili dajem ako vidim gde je muka) Pozdrav iz Nisa! EDIT: :Lampica za ulje se pali/gasi kada se pokvari kilometar sat (brzinometar). Nesto se odvalilo. Nije Fatal makar, pozdrav!
  3. jel zna neko gde mogu da nadjem neki manual za hanglong 125cc kineza, bas slabo po netu ima ne mogu da nadjem edit: HL125 QT13 valjda, moze taj ili neki slican
  4. da obavestim kolege, vezano za KARBURATOR Zena isparkiravala auto, udarila moj parkiran skuter, oborila ga. Verovatno je tada neka stroka uletela u sistem, zacepila karb. motor stao tek posle par dana. Manifestacija: Skuter pali dolicno, radi na ler gasu, kad se doda gas, ugasi se. Resenje: Ociscen karb, radi ko zmaj.
  5. skuter nece da ide, upali, radi lepo na leru cim dodam gas digne obrtaje na 1sec i ugasi se (primetio sam da svetla na tabli malo menjaju jacinu) da li je moguce da je svecica (u pitanju 250 majesty, carburator ciscen)

    1. Prikaži prethodne komentare  2 more
    2. srrdjan

      srrdjan

      Нема тепање , него ти лепо погледај ту главну дизну . Ако ти је мука ти пробај лагано да куцнеш пар пута о кућиште можда се и помери трунчић . Личи ми на такву манифестацију проблема , имаш ли филтер између ? погледај мало немој одма да очајаваш видиш како је леп дан .

       

    3. GigaNisavac

      GigaNisavac

      hvala na odgovoru srdjane, nije do svecice, sumnjam da kroz neka creva ne dolaazi gorivo u karb, gledam manual.. treba nagovestiti da mi je zena pre pad dana oborila skuter (lego na stranu) dok je isparkiravala auto..

       

    4. GigaNisavac

      GigaNisavac

      da obavestim drugare, reseno. karb prljav. ociscen mulj i neki odpad produvano radi jos bolje.

  6. meni juce pri voznji pocelo svetlo na km satu da se smanjuje, pojacava, a sirena onako bezdusno da cvrci.. jedva zivo ko da ce mre.. odvrnuo malo rucicu gasa, poterao malo minut dva, sve se vratilo u normalu... vrvtno je nesto sa strujom ali deluje mi da nije nesto naivno..
  7. Hvala vlado87, hvala za savete i za kontakt telefon U cg.. ma bilo je extra, ove godine idem kod kuma u Grcku, samo gumu zadnju da nabavim posto ova ima Cep
  8. ajd pa kolega, kad vidis neku starudiju sivu u nisu javi se slobodno, taj sam
  9. termoprekidac mozda polovno negde kod nekog sto rastura, meni je Vlada87 dao kontakt coveka koji ih rastura i prodaje delove, posaji tel na pp da te prosledim do coveka pa se dogovara sa njim (ja sam uzimao od njega prednje diskove/plocice, stiglo postom za dan) pa vidi da li ti odgovara..
  10. fali mi 0.2l ulja za zamenu (kupio 1l motul scooter 10w40). Da li mogu da dokucam nekim castrolom 10w40 ili slicno (vozim 4t skuter majesty 250dx 96)

    1. Prikaži prethodne komentare  5 more
    2. Cvijanović

      Cvijanović

      Pa valjda ćeš promeniti ulje bar još jednom u životu?!Kupi čoveče još kilo ulja,imaćeš za dolivanje(ako zatreba) i za sledeću zamenu....Ili promenik nik u Gagi Piroćanac;)

    3. GigaNisavac

      GigaNisavac

      Giga* nije da se stekam ali nema odakle ni tih 1080dinara trenutno, ali bice 20og. do tada mora da se vozi (ili da se placa buss 80din jedan pravac) kad razmislim.. GigaPirocanac!

       

    4. AIeksandar

      AIeksandar

      Jos nisi sipao ulje koje god, pfff :)

  11. hvala lepo kolega pa se vozikamo kad dodje neki lep april/maj, izucavam service manual, deluje mi da cu moci dosta stvari da odradim posto su ga japanci lepo gospodski jednostavno napakovali samo cu da poginem malo sa srafom za ulje posto se onako fino ojeo :S
  12. Pozdrav za "maxere" i posebno kolezi vlajku koji tera ovo matoro magare (ko moje). Elem planiram da obidjem ove godine centralnu/zapadnu Srbiju, nase manastire i druge lepote tih krajeva.(proslo leto vozikao po Cg, spremao putopis al mi se nesto izjalovilo pa nikako da zavrsim) Elem, magarac je zreo za osvezavanje, preso preko 30k, kazu mi da bi karb trebalo da se ocisti (model iz 96) zadnja guma treba novo, vise zbog starosti nego zbog sare, i naravno ulje/filter za gorivo. Voleo bih da se sam oko toga pozabavaim posto imam kuci skoro sve od alata ali nemam dovoljno u glavi Da li neko moze da me uputi u prodavnicu za delove, konkretno za model yamaha majesty DX (`96god sa dobosem nazad)
  13. Pozdrav Gde ste sada, malo sam "spor" Uz_put pitanje sta reba za Hrvatsku sem pasosa (zeleni karton, medjunarodna ili sta vec) Hvala
  14. Hvala puno! I pozdrav ostalim kolegama, izvinjenje zbog kasnjenja. Svakog dana sam na forumu al zaboravih nasu temu. Evo nas jos uvek u Kotoru, kao sto znamo kisa ne prestaje da dosadjuje ali i pored toga masina se svaki dan tera ko magarac. Juce zamenio ulje (redovna zamena, nesto malo preko 3500km od prethodne) i ocistio filter. Ociscen filter za vazduh koji bi trebalo da se zameni pri povratku kojeg nece biti do oktobra. Filter za gorivo nisam dirao, nit znam nit bi umeo. Pri zameni ulja je uocen problem sa shrafom koji se odvija (malo je pojeden) pa sam morao da ga odvijem natucavanjem 18okastog umesto 19. Ovo ce da pije vodu jos neko vreme ali cu morati da nadjem trajnije resenje. Probusio gumu na zadnjem tocku, stavljen cep za 3e, postaje kockasta pa ce morati da se zameni pre povratka. Od ostalih stvari bih napomenuo da sam imao jedno klizanje po kisi, tj silazio nizbrdo (veliki nagib) dok je pljustalo (morao sam). Tocak upao u rupu prekrivenu potocima slivajuce vode, i eto mene dole, srecom bez vece stete osim ogrebotina Estetski, plastike su zrele za remont, taj sraf za ulje, i sediste koje je nazalost pocelo da puca. Skuter je majka u Kotoru. Bolje idi peske nego kolima. Ponekad se napravi tolika guzva ispred rive (glavnog ulaza u stari grad) da je kolona dugacka skroz do tunela (kroz citav grad) pa je prolazak kolima jednak prelasku gazele za vreme gradske spice. Posto sam sada vec malo prinaucen oko majestija, pri povratku u Nis ce me zanimati kako zameniti sam filer za gorivo, ocistiti masinu generalno od prljavstine iz goriva,nastelovati ventile, kako ili gde srediti i ofarbati plastike na motoru i gde naruciti porebne delove za navedene zahvate. Do tada pozdrav ekipi
  15. burke evo mene na moru dosao jos maja sa yamahom majesty 250cc (sa curom suvozacem), posao sam iz Nisa, preso preko kopaonika, bez problema sa 3 pauze od po 20-30minuta za odmor i jedenje. Cepaj i pamet u glavu, ima budala svude!
  16. Komisija je navela primer da je moglo da bude preticanje zbog isprekidane linije. Ali ako je tako to povlaci jos dosta novih situacija. evo primera VAZNO: fali strelica u levo ispred prvog cvenog vozila sa slike 20mb image hosting po ovom sistemu da mozda ima rupa ili da istrci pesak, ili zbog preticanja, u ovoj drugoj situaciji kao na slici, bi moralo isto da se PROPUSTE SVA vozila na putu. Jer je isprekidana linija. Dozvoljeno je preticanje, i ukoliko dodje do sudara a vozilo pretice i nalazi se u traci u suprotnom smeru 100% krivac je vozilo koje se ukljucuje iz sporedne ulice. Provereno. A ako me vozilo udari s ledja u prvoj situaciji, i to izbegavanjem rupe, naprimer, 100% krivac je vozilo koje te udari s ledja. isto provereno. Znam da je sada drugo skretanje, tj u desno. ali pravila vaze ista. Propustanje svih vozila po putu. Kljuc je po meni u definiciji o propustanju. i ima jos situacija koje povlaci ukoliko se ova prva situacija resava na taj nacinpo sistemu da bi mogao da izbegne rupu ili pretice. Sta kada skrecu dva vozila iz suprotnih smerova u raskrsnicu u ulicu koja ima dve saobracajne trake u istom smeru? npr u jednosmernu ulicu sa dve saobracajne trake. Da li mogu da skrenu istovremeno ili ne smeju? U zakonu se nigde ne govori da mora da se ostavi jedna slobodna saobracajna traka da ukoliko bude rupa da vozilo moze bezbedno da je obidje. Zakon govori o propustanju i postovanju prednosti. A prednost se ne uskracuje ako se vozilu sa pravom prvenstva ne remeti brzina i pravac kretanja. Hocu da kvalitetno prodiskutujemo i da na ovaj nacin poboljsamo nase znanje o saobracaju, jer i sutra kao vozaci, mozemo biti zaustavljeni i kaznjavani od strane policije za ove iste stvari. jer represivna mera nemora da se zaustavi samo na ispiti za kategoriju. A i glava je u pitanju u saobracaju. Licno smatram da se nalazim u situaciju kadija te tuzi kadija ti sudi, i da ne mogu da promenim stvari. mislim da je retko (skoro nemoguce ili greska) da se na mestu gde se sporedni put ukljucuje na put sa prvenstvom prolaza stavi isprekidana linija. Bas se iz takvih razloga UVEK stavlja puna linija gde je preticanje (u blizini raskrsnica sa sporednim putevima) zabranjeno. koliko znam, i preticanje u raskrsnici se takodje kaznjava.
  17. Struja poskupljuje 30% Porez na stanove itd do 300% (u zavisnosti u kojoj 'luksuznoj zoni" se nalazi), ukinute olaksica pri oporezivanju pomocnih objekata, supa, baraka itd (bili 4x jeftiniji) prevoz poskupeo bruka skolarine poskupele 300000% u zadnjih par godina Evo citam, prodat Zitopek u Nisu (jos jedna vitalna stvar za grad) .... .... Ko zna koliko stvari moze da se nabroji, Trudim se da zaboravljam sve prevarantske afere, jer bi u suprotnom otisao u depresiju i ocaj. Onaj 25m dugacak natpis OBAVEZNO!
  18. Kolege moje, svaka cast na energiji i volji. Tesko da cu moci da pomognem (makar prisustvom) oko organizacije, u CG sam (dosao trbuhom za kruhom sto bi rekli) Hteo sam da pitam da li postoji neka Asocijacija nasih moto klubova (udruzenja) pri kojoj bi se predsednici svih klubova susreli i napravili plan ovog protesta. Pa bi predstavnici nase motor-asocijacije otisli da daju predlog Moto-asocijaciji (studentskoj, invalidskoj, penzionerskoj, auto-prevoznickoj) ili kako vec. Tako napravili globalni skup itd... Hteo sam to da napisem ali nisam tj jesam.. Pa procitah Nikolin2607 post, setih se onih "teorija zavere" kao i nekih cinjenica, skandala koje vise ne mogu ni da pratim. Shvatam da ovu bitku mozda mozemo da dobijemo ali Rat TESKO: Dosao mucenik da uzme 1000e od kamatasa, proslo vreme, nema da vrati sada vec 1500.. Uzme od drugog 1500e da vrati prvom, pa 2000e od treceg da vrati drugom i tako sve dok ne dodje kod desetog kamatasa i trazi mu 10.000e? Kamatas kaze "moze, al moras da mi das jednu sobu svog stana da unutra drzim stare cipele i pokvaren sir!!!". Mucenik sta ce, ako ne pristane dobije packu, deca umiru gladna, zena vristi, komsije preskacu oradu podjebavaju, a deveti kamatas mu slomi vilicu, baca bombe u kucu itd.. Mora da pristane.. Dodje kod jedanaestog kamatasa, trazi mu 15000e sada... kamate jbg.. Uzme naravno, ali pristane da mu deca sada rade za kamatasa, peru njegova govna a zena mora da ga rekreira svaki dan po jednom.. i tako.. dok mucenik slusa sve. Kuca mu postane Javna Kuca, deca i zena mu rade u toj javnoj kuci koja je punoa smrada, sljama, govana, bez tople vode, bez lekova, bez... A nekad je bila lepa, sredjena, fina.. Sta je moglo da se spreci? Zena, je mogla da natera/zabrani muzu da uzima pare na kamatu (na njenu nesrecu, muz je to radio krisom), ili makar da prestane u jednom trenutku.. Da se zlopate i nekako vrate dugove (pozajme od brata ili nekog prijatelja) eventualno prodaju kucu, stede novac pre nego sto sve ode do djavola, naravno to je bilo teko, deca bi se bunila.. mora za knjige, pare za uzinu, dzeparac itd..Uvek je tu neko dete koje je vec ranije pocelo da radi (bije) u ime kamatasa. Deca.. Deca nemaju pojma, biju se medjusobno oko toga ko ce da nosi fals maxerice danas ili ko uzima Yuga za grad veceras, kad su porasla.. jedino mogu da pobegnu iz kuce ili budu je*ana. Kuca (Srbija) Mucenik (degenericni, moronski, placenicki politicki vrh Srbije u zadnjih 20 godina, i verujte svi su tu osim onih koji nisu TU) Zena (generacije mojih roditelja koja je kao ispusena mustikla. Bez snage i energije da nesto menja) Deca (moja generacija, imam 28 godina rintam u sada vec stranoj zemlji) Brat/Prijatelj (zemlje koje imaju interes za nase prostore, moze biti Rusija, kina... ne znam) Svi znamo ko su, i kakve su komsije. Ovi zakoni, takse, porezi su rezultat politike srozavanja zivotnog standarda ubijanja morala i svega sto je ostalo od lepog zivota (luksuza) u nama, obicnim ljudima u zadnjih 20godina. Da budemo poslusna i jeftina kolonija. Ukoliko se MI ne pobunimo SAD, da bi NASA DECA mogla makar nesto od zivota da prozive ili ode mas` u propas`...
  19. Pozdrav. Malo da ozivimo temu za ovaj, sada vrlo mator i jedan od prvih maxi skutera. 1. Godište skutera koji ste vozili: 1996, Made in Japan pise negde 2. Vreme provedeno na skuteru: Tri sezone, 14000km. Kupljen krajem 2010 Stojao zapusten i prasnjav u garazi sa izbusenom gumom i spaljenim auspuhom. Sediste celo, malo bledo i sve Ok. Guma zamenjena, auspuh repariran.(celicna mreica istrunula pa je izbacena) 3. Šta mi se dopada: Eh: Klasicna fotelja! Moje iskustvo u poredjenju sa novijim majesty-jem da je ovaj matori udobniji. Sediste stoji nize nego kod vecine maxi skutera, velicinom modela je omoguceno dosta prostora za noge (tu sam oko 190cm i imam 110kg). Imam povisen vizir i zajedno sa prednjom maskom daje maximalnu zastitu od vetra.ima dosta mesta za pakovanje, moze se nakaciti puno kofera mada to ne bih preporucio zbog male kubikaze. Vrlo agilan i upravljim na duzim relacijama pri brzinama 50-90 (ja sam mog potero do 120 par puta), malo teze kad je dvoje na motoru ali to je valjda kod svakog dvotockasa . Odrzavanje? zamena ulja (treba 1.2l) filter se pere, do ove godine je nosio FABRICKI KAIS (zamenjen na 21.5mm donja granica je 21mm, cuvam ga) ceo mali servis dodje manje od 50e, registracija 50e. Gume 30-40e miran si 3-4 sezone pa i vise.Sve u svemu jako isplativ motor koji daje mnogo za pare koje trazi. Ja ga zovem Magare, presao sam turu od skoro 600km u danu sa suvozacem (Nis - kotor) i spremam putopis o tome. Penjao se na Lovcen, vozao ga trajektom, iso kroz kanjon, uz more (malo i offroad do zavucenih plaza itd)sve sa saputnicom! a opet 3.5l/100km (od Novog Pazara do Mojkovca nekih 2.5l/100 da ne verujes). Dodao bih i jos da skuter pri sedenju ima malo vise tezine pozadi (za razliku od vecine motora) sto je u nekim slucajevima izuzetno dobro. (kocenju ili penjanju na vlazne uzbrdice, manje slajfuje, ne proklizava) 4. Šta je moglo biti bolje: "nisam djavo da mi malo" ali moglo bi ipak malo vise od 250cc, cisto sigurnsti i rasterecenosti na duzim relacijama, mada se ni 250 ne greje niti umara. Ume da opizdi malo ulja, sto je generalni problem sa ovim modelom (valjda karike) ali to nije nista strasno (0.2 na nekih 1000km). Zadnja kocnic slaba (dobozs ili lonac=serpa, nije disk, prepravljeno u novijim modelima), ovo je izuzetno veliki nedostatak, ovaj skuter ima dosta tezine pozadi pa bi obe kocnice simultano mogle da se koriste bez problema. Malkice trom na startu. End 5. Moj utisak: Ne zelim da ga prodam. Ekonomican, izdrzljiv. Odlican za grad, najbolji za put.Verovatno bih do sada presao na neki enduro 650cc ali trenutno ne vidim razlog za to.
  20. pozdrav, luda prica sa zanimljivim krajem (tj pocetkom) Vozim maxi skuter i zelim da spomenem par stvari koje su meni zagorcavale zivot, vaze za sva motorna vozila, a pogotovu za nas koji vozimo dvotockase: rizla na putu, kamencici, prasina (uz to dodaj malo vlage) je idealna kombinacija da zavrsis u nekom jarku (cak i mnogo gore). komad bljuzgavice (neka domacica koja kvasi beton iz nepoznatog razloga) u krivini dok si na oborenom mopedu je sex na otvorenom pa onda malo panike refleksno kocnica i ... Pricam jer sam danas odradio jedan klizeci start niz brdo. Zurio na posao po kisi, nizbrdica, rupa zamaskirana pljuskom i vodom koja se sliva, presao prednjim po samoj ivici rupe da bi onda tocak skliznuo u istu i bacio me u trans... vozio sam se do dna brda dupetom po asfaltu Sreca pa sam lepo prosao sa malo oderotina na podlakticama, a visocanstvo sa par ogrebodina
  21. Upravo sam shavtio sta zelim da radim u zivotu!!! Srecno i samo napred!!! Hvala vam!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja