Jump to content

Moto Zajednica

Duch

Članovi
  • Broj tema i poruka

    5
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Duch

  1. A zasto ti mislis da ja uopste zelim da polemisem sa tobom oko kavaliteta puta? Nisam ja nigde tvrdio da je put perfektan. Prosto mi zasmetalo sto si opisaao tu deonicu samo kao :zakrpa na zakrpu" i to je to. To je sve sto si imao da nam preneses? Od voznje Djerdapom sii imao da nam preneses samo tvoje misljenje o kvalitetu kolovoza na tom putu. Da li si svuda gde si vozioo zapamtio samo kvalitet kolovoza? Ako ti je do kvaliteta kolovoza i bezbrizne voznje izaberi neki od autoputeva i trosi tamo benzin. Ilii jos bolje idi na stazu. Ja ne kazem da kvalitet kolovoza ne moze da utice na kompletan dozivljaj ali da sam gledao samo taj kriterijum mogu slobodno reci da sam dzaba izgoreo toliko benzina. Ja godinama pratim ovaj forum bas iz razloga sto volim da procitamm lepe opise nekih predela za koje bih mozda bas citajuci te opise bio zaintrigiran da ih licno vidim/odvozim. Zamisli kada bi svi opisivali svoja putovanja saamo brojem zakrpa na kolovozu. Pogledaj samo poslednje kometare upravo ovde i videces da ima ljudi koji su prosli istim tim putem i koji su osim zakrpa videli i nesto lepo. P.S. Jos kazes zao ti je sto nisi slikao neke od tih zakrpi... A nije ti zao sto nisi slikao lepe slike Dunava?!
  2. Nije u pitanju nikakav "lokal patroitizam" ali opisati taj put kao "krpa na zakrpu" je cisto preterivanje. Ponavljam! Nije perfektan ali se dosta dobro odrzava za moj pojam puteva u Srbiji i ne samo.. A obiso sam dosta sveta. Razlog zbog koga sam morao ovo napisati je upravo zbog toga sto ce neko mozda odustati od voznje tom deonicom samo zbog "krpa na zakrpu" opisa. Ne voziti tu deonicu iz biloo kog razloga je veliki propust. Djerdapska klisura je nesto sto se mora proci i videti. Nemojte zuriti i pokusajte da uzivate u predivnim pogledima na Veliki i Mali Kazan. Potrazite vidikovac na Kapetan Misinom Bregu, Napravite pauzu u Lepenskom Viru. Posetite Golubacku Tvrdjavu. To su samoo neke od lokacija koje se mogu videti. Besmisleno je protutnjati tom deonicom i od svega videti i zapamtiti samo put koji je "krpa na zakrpu".
  3. Obicno tamo nema guzve ali bas iz tog razloga carinici i policija umeju da budu malo dosadniji. Rumuni cepidlace pa ce ti traziti sve od dokumenata, od saobracajne pa do vozacke pa cak i polisu traze ponekad. Neretko su toliko radoznali da hoce malo da ceprkaju po tudjim stvarima. I sve to verovatno iz razloga sto tamo zaista retko ko prolazi pa im je dosadno. Put je solidan do Tr. Severina osim male deonice kad se predje granica. Nema saobracaja ali treba voziti oprezno jer prolazis kroz naselja a ima i dosta lokalnih pastira koji se ne brinu mnogo ako im poneka ovca resi da proseta posred kolovoza. Kad to sve saberem ja bih tamo prelazio samo u jeku letnje sezone jer na Derdap 1 mogu u to vreme da budu bas dugacka cekanja na prelaz. Radovi na putu nisu neka prepreka, ako si od onih disciplinovanih ceka se par minuta na semafor a sve to mozee i da se prodje sa lakocom na dva tocka. Ja priznajem da nisam uvek najdisciplinovaniji vozac. Eto to bi bilo to... Ako mogu jos nekako da pomognem slobodno pitajte jer sam iz te regije, vrlo cesto putujem preko pa mogu slobodno reci da poznajem vrlo dobro temu.
  4. Preterujes! Put od Kladova do Velikog Gradista nije perfektan ali se ne moze reci da je "krpa na zakrpu". To prosto nije istina i ne znam zasto izmisljas. Ili ti u zivotu nisi prosao tim putem ili ... ne bih znao. Neka me demantuju oni koji su zaista vozili tim putem.
  5. Koje dimenzije te konkretno zanimaju?
  6. Pozdrav svim motorasima, mene zovu Duch, trenutno sam bez motora i u potrazi sam za ako neko ima ili zna nekoga ko ima dobru hondu (chopper) od 250cc na vise, pisite mi slobodno na greatlazar@yahoo.com
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja