Jump to content

Moto Zajednica

sixi

Članovi
  • Broj tema i poruka

    288
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: sixi

  1. Divno. Moze li vise info …. ?

    u toj plavoj boji ga merkam od kada se pojavio,kakva klasika, da je koja ks vise ne bih se ljutio ali …

    jesu retkost na nasim putevima zaista. 
    Ja jesam ljubitelj i rado bih se vratio na taj brend. 

     

    • Hvala 1
  2. Pre 21 sati, Yanco je napisao:

    Lep, samo što se vodi kao neispravan, nema dovod goriva

    Da , video sam ali i para je takva, verujem da vredi kad je za preradu svakako ga moras pretresti.

    Da li dolaze u obzir i od preko ili samo odavde oglasi ?

  3. Ima matematike :jee:Preko imaju cenu a ovde retkost. Sto se mene tice prelep  i odlican motor i org. a varijacija prerade more i neverovatno koliko je podoban za razne projekte. Sretno :jee1:

  4. Pre 10 sati, machak99 je napisao:

    Tako da su uveli da ti 1000 din provere sve pre nego sto udjes na liniju, sto i nije lose, bolje to nego da ti propadnu 5-6000 din koliko kosta tehnicki kod nas

    Ahahaha .... vrlo domisljato dranje.

    Kakav smo narod , umesto da se mucne glavom kako pomoci  ljudima , biti fer i naravno  zaraditi , samo se razmislja kao skinuti kozu sa ledja. I  posle isti ti odu kod ljudi druge branse , ovi kazu a ti si taj sa tehn. sto me jebavao sad ja tebi malo kozu i sve u krug dok ne pocrkamo.

    • Sviđa mi se 6
  5. Pre 6 sati, Surla85 je napisao:

    oldtimer skup

    @Surla85 gde  ?

     

    @Bojan Savić, ma sve si u pravu , al ne videh jos da si se predstavio kao sto pravila nalazu , i nije mi jasno ko to od admina guta, pa jos otvaras drugu temu pored vec otvorene.Postaje iritantno da ne kazem da vredja. Kakav ti je ovde nastup  , i ako smo "na istoj strani"  , nemam zelju da vidim nastup uzivo , a baska sto nisi registrovan.

     Jel imas osiguranje za vozilo koje vozis ? Eto ima nas neupucenih ,  kupis osiguranje  u OS-kuci , ne uradis tehnicki , ne platis drzavi  .... i sta kazu iz OS ako,  zlo ne culo , ostetis necije vozilo ?

    • Sviđa mi se 4
    • Podržavam 5
  6. pre 2 minuta, Krokodilo je napisao:

    нормално је друже да после вожње угрејано као и све друго добије вечи волумен.

    To se podrazumeva , nisam se dobro izrazio.

    Npr. 5 dana vozim i svaki put gledam ulje i svaki put na istu semu i svaki put bude razlike. Nekada pokaze pola , nekada vise , zavisi dal je stajao koji min na copavoj pa centralni  i sl. , tako i kada je hladan , dal na pola ,  ispod pola  gore-dole nikada bas da je isto :jee3: , pogledam u poslednjih par voznji iz razloga sto razmisljam da menjam pa bas pratim.

     

    pre 8 minuta, Krokodilo je napisao:

    мењач мекан,

    menjacko ulje je odvojeno

  7. pre 1 minut, zika56 je napisao:

    (Silkolene Comp 4, 15w-50).

    Sipao sam isto prosle god. kraj aprila  , znaci proslo leto i evo jos je isto u motoru iz razloga sto sam presao 5800km.Na prozorcetu 10-ak min posle voznje na centralnoj  pokazuje nekad  vise od pola (da kazem da se vidi 2-ga crta) , ali uglavnom na pola , dok ujutru kad je hladan  nesto ispod pola. Realno da popizdis , nikad nije bas isto :na_glavi:

    Kupio sam opet  isto ulje  i razmisljam bas ovih dana da li da menjam il mu ne bi smetalo jos cirka 2Hkm plafon pa da menjam krajem oktobra.

    Na km satu je 53Hkm

  8. Sednem danas da izduvam po ovom mom selu par krugova da izluftiram mozak od obaveza i u  5-6 km , 3 cimanja. Reko aj kuci parkiraj, nije dan. 
    1- prilazim  raskrsnici sa sporednog na glavni put nekih 5-6m , vozilo iz kontra pravca ulazi u istu bez zaustavljanja , drugo sa glavnog puta ga udara u zadnji levi kraj, okrece za 360 i isti se zaustavlja na 1m od mene. Taman sam spustio noge, gledam kako ide na mene i niti mogu niti znam sta bi. Sreca pa se zaustavio. 
    2 - krenem dalje ma 500m lik izlazi sa parkinga , sviram on glavu na kontra stranu, niti zmigavac niti je pogledao prilikom ukljucenja na put. Sta cu koci ukopavaj. 
    3 - nisam do 3 ce presaltao, lik iz kontra smera skrece u svoje desno da parkira sve po PS a gospodja da ne gubi vreme i stane dok doticni zavrsi radnju , prelazi u levu traku, obilazi ga kucajuci sms il sta li vec , pilji u tel, vozeci i dalje u levoj traci direkt na mene kao da sam duh, prececem na biciklisticku traku, i pravac garaza. 
     

    • Sviđa mi se 1
    • Zbunjen 3
    • Tužan 3
  9. @bdada

    Ludaku ne mozes obijasniti da je lud.  Da li sam ja ili ti taj ludak i ko gleda ili ne gleda levo i desno je nebitno , jer vodi u beskonacno.

    Nisam napisao da ste , nego da su  -  LOPOVI , aludirajuci na TP a ne radnika ili radnike istih. Ne mogu reci da osecam bilo kakvu grizu savest ali eto , postovajuci ovaj forum i tebe kao kolegu cu napisati - Izvini nije upuceno nista tebi licno.

    Da niko nije postedjen je razumljivo odavno to kapira svaka jedinka. Zavadi pa vladaj. Najskoriji primer 50% vakcinisanih.

    A moja struka je davno prepustena samoj sebi , jer nas ubise peraci para , monopol i drzavni sluzbenici koji cute i cuvaju svoje radno mesto .

    Apsolutno je sve politika ili jesi ili nisi clan , za njih ne vazi za nas vazi i tako dalje , paukova mreza ali to nije tema.

    ZELIM IM DUGU STAROST I TESKU BOLEST SVIMA.

    • Sviđa mi se 1
  10. @bdada

    1200 TP nemaju istu cenu. 
    Pre 30-ak min sam bio u Somboru. 
    cena je 2800dinara. Verovali ili ne!!!

    pre poskupljenja je bila 2000din. 
    I dalje stojim bez obzira na celokupnu tvoju pricu i pravdanja TP da su lopovi. 
    Ko je pratio temu , uz komentare par kolega  koji su vrlo kratki i pucaju u srž, vrlo jasno je demantovano sve  na sta se TP pravdaju. 
    TAČKA. 

    AV AV AV AV …..

    • Podržavam 1
  11. Klasika , skoro pa nista novo ne procitah u temi  a da vec nismo prozvakali u temi za registraciju.

    1 - podrzavam da niko nije prokomentarisao da se doticni nije predstavio po protokolu.

    2 - Zavisno u oblasti u De ima odstupanja u ceni tehnicko, pre 2h sam razgovarao sa prijateljem 110eu - 2god , nista posebno pregledano u odnosu o cemu mi diskutujemo ovde. (ne garantujem za celu De, prenosim licno njegov primer) , a da ne kazem da nema citanja izmedju redova , jasan zakon i tacka, nije zakon  pisao "Pera"sa visom sumarskom i clanskom kartom.

    3 - je pitanje .... ko organizuje skup ?, gde je prijavljen , zastupnici , pravna strana itd ... ( mozda bih i podrzao al ne kao jagnje na klanje) , tematika izadjimo na ulice , ok , prolazila nekada davno al sa stranim finansiranjem , nikada nismo sami nista uradili iako je vecina u zabludi, da jeste. Kolko se secam 1 od 5mil. , sta bi na kraju ? , gde nam je Beli - snima YT za klince i tako dalje......Ovce bez cobana - tesko u SRB.

    Bice interesantno za gradjane- kao zatvaranje sezone :stabre: 

    4 - Takodje podrzavam komentar - Zasto se tehnicki pregleddi nisu udruzili i zatvorili linije za dobrobit gradjana i obijasnili istim tim sto im namecu i sta im namecu , sta moze a sta ne , pa napravili bar jedan korak u napred , mozda malo i podigli cene ali ucestvovali u pravilniku kad "Sumar"  vec ne zna.  Jok , ne ide im u dzep , al su se lako dogovorili za cenovnik.

    Razumem da ih ucenjuju , namesta se posao za nove "Sumare"  kao i za Dinu i ostale smehotreske u SRB. Videli da 70% gleda Pink, farmu i ostala sranja pa im lako da se sprdaju.

    Sto se tice price o taxi -stima   i njihovom izlasku na ulice , to je prica samo za BG jer BG je SRB , ostali smo niko.

    Zasto je cena TX usluge u BG najskuplja ? u NS jeftinija u SO jos niza a po selima -tuga , isto vazi i za sve gradove >>> pita Nemac sto je dovezao Yuga u KG ( ima clanak) ...zasto je taxi mnogo jeftiniji u KG nego u Bg , ista cena poreza , goriva, delova, auta, .... Pa eto. Kako tehnicki imaju svi "iste cene' (razlike su minimalne u odnosu poredjenja za TX)

    Uveli EU3 normu pre par god kao obavezno, klima itd ... cene ostale iste , norma otisla na eu5 al cene iste.

    95 - te sam se pitao kako je hleb jeftiniji u CG a dolaze u Vojvodinu po brasno. 

    5 - Sto bi nas novi clan podrzavao protest kad svakako ne registruje ? ili sta ce mi neregistrovan na protestu ? kolko razumem ljudi  hoce da registruju ali sa ispravkama pravilnika i nizom cenom , nesto mi se tu ne uklapa.

     

     

    • Sviđa mi se 1
    • Podržavam 3
  12. On 25.7.2021. at 2:39, bdada je napisao:
    On 25.7.2021. at 0:23, sixi je napisao:

    a baska pored svih gluposti vezanih za teh.pregled , smeta mi sto ne mogu da prisustvujem i da gledam isti.

    Najsretniji sam bio kada sam upravljam svojim vozilom pa i na valjcima.

    Od sada ces gledati, svaki teh. je u obavezi da ima monitor u cekaonici i imas prenos uzivo.

    Nego kako ti to zamisljas da ti sedis i kocis na valjcima?

    Svako ko ima polozeno zna kako se koci u voznji ali ne zna svako kako se koci na valjcima.

    Da ne mislis kako od toga pravim nauku, ne, uslov za rad je trogodisnja skola mmv pa ne moze biti nauka ali postoji procedura koja se mora ispostovati, ili svakom ponaosob da objasnjavamo sta i kako jer bolje koce od nas.

     

    On 25.7.2021. at 0:23, sixi je napisao:

    uzmu neki aparatic nemam pojma ni sta , nesto namotavaju tamo vamoi kao sve je ok

    Nemas pojma sta je ali je KAO ok.

    @bdada

     Zamisljam tako , kako sam nekada i radio.

    A to kako se koci na valjcima me niko nije ni pitao da li znam , niti  rekao kako "bi" trebalo , vec sam godinama sam naterivao auto na valjke i kocio. ( da ne bude zabune ,vozim od 94-te i pricam o nekada ) , posle poceli da izigravaju zapad i lizanje dupeta za kintu jer  je ojacalo brojno stanje konkurencije , pa kao sedi popi kafu mi cemo i te fore  a opet pored valjaka  i hemiske - nista. 

     

    Sto se tice "nemam pojma sta je a kao OK" , pa recimo ovako. Ove god. registrovan u maju, zbog posla nisam mogao da prisustvujem vec sam ostavio motor s pocetkom a dosao na kraju radnog vremena po njega , i nemam pojma sta su radili -gledali i sl. i to jer je jedan od radnika bivsi kolega pa sam imao poverenja da im ostavim motor. Ali zato prosle godine u Maju , uteram motor na liniju , naravno kofere da skinem i iznesem van vidnog polja slikanja istog ( i ako su na isti- kontakt kljuc) , kao i ja sam . Pogledali su dimenzije guma i prekontrolisali iste, pregledali signalizaciju komplet i rekli kako je lep. Reko to je to, kaze da. Pitam za kocenje, jer znam sta sam doterao , kaze mi lik , pa necu ga valjda vozati po dvoristu ja - uze neki aparatic u ruku , nisam video sta i kaze mi to ovako namotamo. E pa ti bi trebao bolje od mene da znas sta oni to namotaju sem para.

     

    I jos nesto. Izvinjavam se ako je ko pisao , nisam stigao sve da procitam , ali .... ako sam ja na tehnickom neispravan kada doteram motor sa koferima koje necu da skinem , to znaci u prevodu da me policajac na putu zaustavi sa koferima i posalje na vanredni tehnicki ja sam neispravan i platim kaznu.Za cega onda uopste i placam tehnicki satro bez kofera, da bi smeo da vozim samo kada sam bez njih.Tuga ...... 

    • Sviđa mi se 1
    • Podržavam 2
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja