Jump to content

Moto Zajednica

DakiNS

Članovi
  • Broj tema i poruka

    13
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

DakiNS's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

7

Reputacija u zajednici

  1. Moj sin je to jednostavno rešio , a rezultati , da ne pričam probajte sami. Skoro svi kod kuće imamo one sunđere u kutiji za mazanje cipela , jednostavno na oprane plastike nanesite sredstvo ..
  2. Imam Libertija 49 ccm žute tablice ,registrovan za dvoje . Na onoj potvrdi od zastupnika piše da je tehnički predviđen za dvoje .
  3. Da li ima neka led sijalica za far koja bi se mogla ugraditi da poveća jačinu svetlosti fara , a da istovremeno ne smeta agregatu.
  4. Prošle godine sam u Paziniju u NS kupio Libertyija (Švajcarska pošta) i pri prvoj registraciji , su mi tražili potvrdu proizvođača o najvećoj brzini. Vratio sam se kod prodavca i na fakturi su mi napisali da je najveća brzina skutera 45 km. preključe sam se pojavio na tehničkom pregledu u AMK u NS i nisu mi hteli uraditi tehnički pregled bez potvrde proizvođača. Produžim na tehnički u Pumu na Detelinari - kažu ne rade tehnički za vozila do 49 ccm. Nastavak je na Bulevaru Vojvode Stepe , servis Dacija , - ne može bez potvrde. Odem u Pazini , obavim tehnički , prokažem im fakturu , oni je kopiraju i juče podignem novu saobraćajnu dozvolu. Pitam se ko je neobavešten i da li ima uopšte donesen zajednički stav o registraciji. Čuo sam priče da korisnici motora do 49 ccm uplate samo osiguranje i voze , pošto je opšta zbrka oko potrebnih papira za registraciju ili produženje registracije. Od koga da traže potvrdu vozači onih poni expresa kada Rog kao firma više ni ne postoji , ili nekih skutera nepoznatih proizvođača koji su do sada desetak puta registrovani.
  5. Nekada su se prodavali neki jednostavni alarmi veličine kutije cigareta. Sistem je takav da se ta kutijica fiksira na najzgodnije mesto . U njoj su savijeni limovi kao neka opruga , koje razdvaja mali plastični klin koji je vezan pecaroškom strunom za pokretni deo koji u slučaju krađe mora biti pomeren. Pomeranjem tog pokretnog dela preko strune izvlači se plastični klin , u tom trenutku limići daju kontakt koji uključuje sirenu. Na motoru je to još lakše napraviti i povezati sa njegovom sirenom, . Ako neko skine ciradu ili pomeri nogaru čupa klin koji pali sirenu , problem je u tome što se može deaktivirati samo sa tim klinom pa dok ga ne postaviš na mesto probude se komšije i iz susednih ulica.
  6. Lovac sam preko trideset godina. Običaj svih grupa sa kojima sam lovio , bio je čuveni lovački doručak. Uslov i i mesta gde smo sve ložili vatru , su od peći bubnjare, smederevca po napuštenim salašima , lovačkim kolibama po planinama , do ravnice ko tepsija , kojekakvih gudura i planinčina. A ložilo se od šaše , trske , kukuruzovine , do gloga pa i bukovine U svojoj lovačkoj uniformi imam nov upaljač, normalno pun i ispravan, a pošto sam pušač , uvek uz sebe imam i šibice , zipo ili bic. Pored tog rezervnog upaljača uvek u džepu imam na komade od 5x10 cm isečene unutrašnje gume od bicikla , auta ili motora. Bez obzira na spoljne uslove ako se potrudite da na primer ispod snega iščeprkate koji sitniju grančicu, garantovano je paljenje vatre. Ova kombinacija me nikada nije izneverila,. Svidela mi se i kora breze , ali je ovde u ravnici , sem u parkovima nema.
  7. Evo jedne praktične , štedljive i dugotrajne vatre.
  8. Hvala kolega . To sam hteo da znam.
  9. Kolega sigurno nisam očekivao da ide 100 km na sat. To mi i nije bitno , jer ga vozim samo po gradu. nego sam čuo neku priču da u tom slučaju kada daješ ostatak gasa da se drastično povećava potrošnja , a za skuter od 49 ccm i težine 100 kg je sasvim dovoljno i ta brzina. Nisam napaljeni klinja koji kupi krš velike kubikaže i nakon nekoliko dana čitamo o njemu u crnoj hronici.
  10. Imam Libertiy 50 ECO 2009 godište (švajcarska pošta) prešao je 9500 km , skinuta blokada i ono slepo crevo na auspuhu. Prošle godine menjao ventil na rezervoaru , maximalna brzina 68 km . Primetio sam da sa trećinom gasa postižem 60 km a dalje dodavanje gasa svega 8 km . I to mi se nekako ne uklapa. Zna li neko zašto je to tako?
  11. Kolega želim ti brz oporavak a ujedno da ti malo i pomognem. Ovo je provreno delotvorno! https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fcajeviza.com%2Flekovito-bilje%2Fgavez-za-lecenje-preloma-kosti%2F&ei=RowJVYDmNMfkUsf3gfAL&usg=AFQjCNEqYr4rxyoAtp8zyHOoeqNmI5a_6A&sig2=FhaGr2KdLFuCqZJxM_J6dg
  12. Još uvek se oporavljam od bezazlenog pada sa skutera krajem septembra prošle godine. Nikada nisam nešto voleo velike motore, nije mi bila ambicija da negde daleko putujem , a nije bilo ni para. Oduvek sam voleo male zoljice, skuterčiće od 49ccm , tako da nisam nikada ni polagao za "A" kategoriju. Istina sada mi to nedostaje jer mi se baš dopao Liberty 125 ccm. Vozim Libertiya od 49 ccm . Elem krećem ujutro na posao, skuterom kao i svaki dan kada vreme dozvoljava. Dolazim do raskrsnice gde nailazim na ulicu sa pravom prvenstva. Sa desne strane nailazi automobil, uredno stajem pre same raskrsnice da ga propustim . Leva ruka podignuta da pokažem nameru skretanja u levo (tada još nisam stigao da ugradim signalizaciju - švajcarski poštar) . Taj auto ne smanjuje brzinu , lagano dodajem gas i podižem levu nogu na skuter, u tom momentu , kretenčina bez migavca skreće levo pravo na mene.Kočim desnom rukom brzina - nema brzine tek sam podigao nogu na skuter. Prednji točak prokliže, ja se svalim u levu stranu i pred očima vidim zadnji točak auta na dvadesetak cm od glave. Svalio sam se udario laktom i ramenom u asvalt , naizgled toliko malo da i pešak gadnije zna pasti. Kretenčina dodaje gas produžava, nisam čak ni video koji je auto , možda je i bolje jer ne znam kako bi završilo. Na skuteru nikakvog oštećenja , otresem prašinu , podignem skuter i nastavim na posao. Tek tad počinje igranka, par sati posle ne mogu da pomerim ruku , lakat me odvalio, malo boli i rame , sve je to trajalo nekih mesec dana. Negde u decembru počinje da me boli rame, sve više i više. Odem kod lekara , rentgen , ultrazvuk mekog tkiva . Utvrdili su da imam ispod tetive nadlaktice hematom 2,5 x 1 cm , od toga se upalila tetiva . Tri meseca ruku nemogu da pomerim. Sada odlazim na rehabilitaciju, razgibavanje i laser, stanje se polako popravlja. Naizgled bezazleno sa yebenim posledicama. Možda da sam odmah otišao kod lekara, možda bi kraće trajalo , eto za nauk.
  13. Kupio bih duplo sedište za Liberty

    1. Velko

      Velko

      Za koje godiste?

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja